Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ekran spalania "Od tankowania" - samoczynny reset

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ekran spalania "Od tankowania" - samoczynny reset

Postprzez png » 26 czerwca 2019, 17:12

Cześć,

zauwazylem w ostatnim czasie, że dane statystyczne dotyczące spalania, przebytych km itd. na ekranie "Od tankowania" resetują się w dowolnym momencie i działają jakoś dziwnie. Czasem rano wsiadając do auta mam przejechane "Od tankowania" 45km mimo, że nie tankowałem, dojeżdzam do pracy kolejne 10km i przy wyjściu z pracy/odpaleniu auta pokazuje mi "Od tankowania" przejechane 0km. Czasem mam rano 10km, jade do pracy kolejne 10km, przed wylaczeniem auta mam normalnie 20km, a po powrocie do auta po pracy znowu wisi 10km.

Odnosze wrazenie, ze dzieje się tak po wymianie sprzęgła. Do wymiany wszystko było ok, licznik resetował się dopiero po faktycznym tankowaniu. Jednak od wymiany jeszcze nie tankowałem, więc gdzieś licze na to, ze po tankowaniu to się uspokoi..

Miał ktoś podobnie ? W jakim momencie powinien resetowac się licznik "Od tankowania" - po wykryciu przez komputer zmiany poziomu paliwa o jakąs wartość/po otwarciu klapki paliwa/po odkręceniu wlewu paliwa czy kiedy ?
png
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: Leon III 5F HB
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Ekran spalania "Od tankowania" - samoczynny reset

Postprzez Jakub_K » 3 lipca 2019, 22:55

Miałem tak samo - "od tankowania" resetowało mi się codziennie rano. Działo się tak podczas dużych upałów. Jakoś od dwóch tygodni problem ustąpił, nie wiem do dziś co było powodem.
Jakub_K
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CJXA 2.0

Re: Ekran spalania "Od tankowania" - samoczynny reset

Postprzez Michal88 » 7 lipca 2019, 07:19

U mnie się zdarzyło raz również podczas ostatnich upałów.

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
Michal88
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Leon 5F 1.4 TSI 140
Silnik: benzyna turbo inny

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne