Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pleśniejąca lampa LED 5F FL

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pleśniejąca lampa LED 5F FL

Postprzez biz0n » 21 sierpnia 2019, 18:18

Cześć,
Wiem że już był temat o parujących lampach, ale mój przypadek jest nieco inny i chciałem zaczerpnąć rady od was.
Mianowicie chodzi o to coś co mam wrażenie wyrosło na wewnętrznej ściance klosza lampy.
Lampa była już wymieniana ze względu na szkodę komunikacyjną, ale zakupy i serwis był w ASO.
Założyłem że mogę taki przypadek zgłosić gwarancyjnie, co też uczyniłem w ASO a oni poczynili zgłoszenie do VGP.
Niestety moje założenie okazało się błędne, gdyż jak mnie poinformował przedstawiciel ASO, VGP odrzuciło to jako wymianę gwarancyjną powołując się na to że lampa nie jest elementem hermetycznym i mogą się pojawiać w niej pyłki.
No sorry ale mnie to na pyłek nie wygląda. Pan z ASO zasugerował abym napisał zażalenie do VGP w tej spawie.
Nie wiem tylko czy jest sens poświęcać czas, może ktoś z was ma jakieś doświadczenia, i może podpowiedzieć jak to skutecznie zgłosić do VGP ?
Obrazek
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Region: śląskie
Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Reklama

Re: Pleśniejąca lampa LED 5F FL

Postprzez bzykofm » 21 sierpnia 2019, 19:51

Tak jak zawsze w podobnych przypadkach próbuj w innym aso. Upór dawał już pozytywne wyniki np. w kwestii pękających tylnych lamp w 5F.
była: Ibiza 6L lift 1.4 85KM 2013-2014
Leon Barbarzyńca105KM 250Nm @ dynoPro 195KM 374Nm 2014-

Obrazek
bzykofm
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: małopolskie
Auto: leon 1P FL TDI PD
Silnik: BLS 1.9

Postprzez Tomektr » 21 sierpnia 2019, 22:26

Na razie nic nie pisz do VGP tylko tak jak napisał bzykofm, jedź do innego ASO. Tak zrobiłem właśnie z tylnymi lampami. Tak na marginesie to widziałeś na piśmie odmowę VGP bo ja w swoim przypadku nie, a niby też do nich pisali.
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez biz0n » 22 sierpnia 2019, 13:44

No nie widziałem, a jak poprosiłem o skan pisma to dostałem mail ale tylko z odmową od aso. Zrobię jak mówisz podjadę do drugiego ASO w okolicy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez Tomektr » 22 sierpnia 2019, 15:16

Jak pojedziesz do drugiego ASO to nic nie mów że już to zgłaszałeś i odmówili (oni i tak będą mieć to w systemie, jak spytają to dopiero powiesz). Mi jak dali pismo z odmową (nie decyzję VGP) to nie wiedziałem czy tam podpisał się pan z ochrony czy pani z recepcji, ani daty ani pieczątki a treść to już kosmos. Już się z nimi nie szarpałem bo jak odbierałem pismo to już miałem zmienione lampy na nowe.
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez hoozgo » 23 sierpnia 2019, 10:57

Ja mam takie osobiste doświadczenia że ProMoto Katowice bardzo często odmawia świadczeń gwarancyjnych, natomiast Lellek Gliwice jest pod tym względem lepszy. Może tam spróbuj.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
hoozgo
Signo
Signo

Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne