Witam, potrzebuję odłączyć akumulator w Leonie 5F FR 2013, ponieważ muszę go doładować. I moje pytanie brzmi czy coś zostanie zresetowane po jego odłączeniu na cały dzień? Rozkoduje się radio? Gdzie znajdę w takim razie kod i czy coś takiego występuje w tym aucie jak w starych modelach? Czy to już tak nie działa i nic się zostanie zmienione oprócz godziny? Ma ktoś z Was doświadczenie? Pozdrawiam.
Możesz odłączyć spokojnie. Po ponownym podłączeniu wyskoczy kilka błędów ale po przejechaniu kilkuset metrów wszystko pogaśnie. Radio żadnego kodu nie posiada więc nie musisz się o nie obawiać
Był Leon 1M (ASV 110KM) Był Leon 1M (ASZ 130KM) Był Leon 5F (CKFC 150KM) Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
Zegarek będzie trzeba ustawiać i tak? Wyczytałem, że też nie będzie działać lampka ostrzegawcza ESC co to takiego i jak to potem włączyć? Czy tak jak piszesz, to samo się ustawi po przejechaniu kilkuset metrów?
Zegar sam sobie ustawi godzinę lub możesz to zrobić manualnie to zależy jak masz tam ustawione. Wszystko pogaśnie samo ewentualnie będzie trzeba ponownie zaprogramować ciśnienie w kołach
Był Leon 1M (ASV 110KM) Był Leon 1M (ASZ 130KM) Był Leon 5F (CKFC 150KM) Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
Wymieniłem akumulator i wyskoczyło mi mnóstwo błędów: - usterka start/stop, - usterka esp - usterka czujnika ciśnienia... czy mam z tym jechać do elektryka? Czy w ogóle mogę jeździć na tych błędach? Czy coś się mogło realnie uszkodzić?