Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sherwood9 napisał(a):Cześć, mam problem w swoim Seacie Leonie ST - mam wrażenie, że tył samochodu się obniżył, koła są bardziej schowane w nadkolach niż normalnie (nawet bez obciążenia). Jak sprawdzić czy to jest prawidłowe i czy przypadkiem jakieś elementy nie są zużyte?
ramzei napisał(a):sherwood9 napisał(a):Cześć, mam problem w swoim Seacie Leonie ST - mam wrażenie, że tył samochodu się obniżył, koła są bardziej schowane w nadkolach niż normalnie (nawet bez obciążenia). Jak sprawdzić czy to jest prawidłowe i czy przypadkiem jakieś elementy nie są zużyte?
Jedź do SKP i wykonaj usługę sprawdzenia amortyzatorów, koszt ok 20zł...
stary_tetryk napisał(a):ramzei napisał(a):sherwood9 napisał(a):Cześć, mam problem w swoim Seacie Leonie ST - mam wrażenie, że tył samochodu się obniżył, koła są bardziej schowane w nadkolach niż normalnie (nawet bez obciążenia). Jak sprawdzić czy to jest prawidłowe i czy przypadkiem jakieś elementy nie są zużyte?
Jedź do SKP i wykonaj usługę sprawdzenia amortyzatorów, koszt ok 20zł...
Co da sprawdzenie amortyzatorów, jeśli kolega pisze o obniżonych sprężynach ?
Poszukaj w serwisówkach czy w dziale zawieszenie nie ma danych technicznych, podanych wymiarów np do rantu nadkola od poziomu powierzchni , przy danym obciążeniu, ja niestety nie mam dostępu w tej chwili ...
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości