Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Światła LED - UK

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Światła LED - UK

Postprzez kross01 » 26 lipca 2020, 01:07

Cześć

Mieszkam w UK i posiadam angielską wersję Leona. Wybieram się niedługo do Polski na wakacje i mam pytanie czy ktoś z Was miał może doczynienia z lampami z UK? Jak wiadomo tutaj jeździ się "pod prąd" więc teoretycznie światła będą oślepiać jak już wjadę do samej Francji. Szukałem jakichś opcji w ustawieniach i nic nie znalazłem. Serwis w PL rozkłada ręce mówiąc że chyba nie trzeba nic robić a serwis w UK myśli że wystarczą naklejki ale może zaprogramować lampy ale to koszt 1900 funtów... Pragnę zaznaczyć że mam lampy full led więc nie mam bladego pojecia jak miałbym przykleić te naklejki.
kross01
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: Seat Leon mk3
Silnik: CHPA 1.4

Reklama

Re: Światła LED - UK

Postprzez Thaze » 28 lipca 2020, 09:47

Daj spokoj z nalepkami. Jezdze od 3 lat do Polski i nikt nigdy nie migal mi, ze go oslepiam.
Thaze
Stella +
Stella +

Auto: 1.4 EcoTSI 150 FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez MarkusD » 28 lipca 2020, 17:03

Brat mieszka w Irlandii i zawsze zakłada naklejki jak przyjeżdża, to wystarczy, to że nikt nie miga to nie znaczy że kogoś nie oślepiasz,sam się wkur...w jak ktoś świeci po oczach i nie migam bo to już nie sensu, no chyba że ewidentnie jedzie na długich, zawsze sobie tłumaczę że ma źle światła ustawione, w sumie nie pomyślałem że ktoś może jechać na angielskich ustawieniach...
MarkusD
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Seat Leon ST FR 2018

Postprzez Thaze » 28 lipca 2020, 17:29

Bardziej wala po oczach te wszystkie lampy matrycowe co niby wycinaja wiazke, niz Ci co maja reflektory kontynentalne, Z racji tego, ze mieszkam w okolicach Londynu to troche obcokrajowcow jezdzi, z reszta samochody importowane z USA sa bardzo pupularne w moim rejonie, a prawo UK nie wymaga wymiany lamp przy rejestracji. Leon ma slabe Ledy, nie maja one jednolitej wiazki, wiec z tym oslepianiem to moze byc roznie.
Thaze
Stella +
Stella +

Auto: 1.4 EcoTSI 150 FR

Postprzez kross01 » 9 sierpnia 2020, 20:45

Mnie też irytuje jak ktoś wali po oczach dlatego myślałem co można z tym zrobić. Znam ludzi co zakładają te naklejki ale też i takich co tego nie robią. Chcąc czy nie, w ledach w leonie nie mam pojęcia jak trzeba byłoby je przykleić. Wczoraj byłem w ASO i na początku powiedzieli że nie wiedzą a że byłem mega dociekliwy to gdzieś podzwonili i poinformowali mnie że niby nie trzeba nic robić, a znając nastawienie tutejszych to cholera wie ile w tym prawdy
kross01
Stella
Stella

Region: zagranica
Auto: Seat Leon mk3
Silnik: CHPA 1.4

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne