Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Zix napisał(a):Cozy faktycznie jak się zamówi ten dach to nie ma w środku oświetlenia LED? Jeśli tak to jakich lampek nie ma? Tych czerwonych diod z ambient light?
Zix napisał(a):Cozy faktycznie jak się zamówi ten dach to nie ma w środku oświetlenia LED? Jeśli tak to jakich lampek nie ma? Tych czerwonych diod z ambient light?
Pralka Boga napisał(a):A powiecie mi jak się ma montowanie relingów dachowych gdy ma się ten panoramiczny dach?
psiko napisał(a):Nie mam belek ale nie będą przeszkadzały w otwarciu dachu.
kamivil napisał(a):Czy ktoś zauważył taką przypadłość w przypadku panoramicznego dachu w ST, że roleta odsunięta do samego końca, sama zaczyna się dosuwać? Nie wiem kiedy to się dzieje, ale jak zostawiam samochód z roletą w pełni odsuniętą, następnego dnia jest jakieś 10 cm przysunięta, następnego dnia kolejne 10 cm. W dłużej perspektywie czasu nie sprawdzałem, czy zasunie się do końca. Na początku myślałem, że to może z powodu wysokiej temperatury otoczenia samochód jest tak inteligentny, że zapobiega nagrzaniu samochodu, ale to był błędny trop.
kamivil napisał(a):Czy ktoś zauważył taką przypadłość w przypadku panoramicznego dachu w ST, że roleta odsunięta do samego końca, sama zaczyna się dosuwać? Nie wiem kiedy to się dzieje, ale jak zostawiam samochód z roletą w pełni odsuniętą, następnego dnia jest jakieś 10 cm przysunięta, następnego dnia kolejne 10 cm. W dłużej perspektywie czasu nie sprawdzałem, czy zasunie się do końca. Na początku myślałem, że to może z powodu wysokiej temperatury otoczenia samochód jest tak inteligentny, że zapobiega nagrzaniu samochodu, ale to był błędny trop.
old_school_baby napisał(a):Jeśli to co piszecie o pilocie to prawda to roleta prawdopodobnie by się zamykała do końca. Mi się wydaje że po prostu nie ma żadnej blokady i od wstrząsów sama się przesuwa - mam dokładnie to samo i pytałem w serwisie Maran o to. Ale jedyne co powiedzieli że nie ma akcji serwisowej na to.
old_school_baby napisał(a):Jeśli to co piszecie o pilocie to prawda to roleta prawdopodobnie by się zamykała do końca. Mi się wydaje że po prostu nie ma żadnej blokady i od wstrząsów sama się przesuwa - mam dokładnie to samo i pytałem w serwisie Maran o to. Ale jedyne co powiedzieli że nie ma akcji serwisowej na to.
piorun napisał(a):Okno i roleta domykają się jednocześnie.
Roleta domyka się tak długo jak trzymasz wciśniety przycisk na pilocie, czy to żeby zamknąc lusterka czy tez domknąć szyby/dach.
Jezeli regulanie składasz w ten sposób lusterka to za każdym razem roleta minimalnie się dosuwa.
Potestuj sobie trzymając wciśniety przycisk na pilocie i wszystko będzie jasne.
Kusza napisał(a):Roleta nie ma prawa się sama przesuwać.
jedreg napisał(a):Witajcie,
podłączę się do tematu ale pod innym kątem. Mam dach panoramiczny w A3 sporback a przymierzając się do Cupry ST mam z tego powodu dylemat. W Cuprze tak jak w A3 roleta dachu to perforowany materiał, który poza lekkim cieniem nie robi zasadniczo nic. Latem w aucie jest jak na patelni bo przebijające się słońce ogrzewa czarną skórzaną tapicerkę. Jestem zimnolubny wiec to generalnie cierń na d*pie. Mimo tego waham się bo przyzwyczajenie do panoramy robi swoje.
Pytanie do użytkowników panoramy w Leonie:
1) czy kabina nagrzewa się wyraźnie mocniej niż w pełni zapuszkowanej kabinie?
2) czy szkło dachu ma filtry podczerwienie (o ile ktoś drążył temat)?
3) czy ktoś myślał lub wykonał oklejnie szyb dachowych folią przeciwsłoneczną?
4) czy występuje roleta (postmarketowa) z pełni blokująca światło jak w innych markach aut?
pozdrawiam,
andrzej
paszczakus napisał(a):Ja mam inne pytanie bo od zawsze mnie nurtuje a w instrukcji nic nie znalazłem - jeśli przytrzymamy przód gałki w miejscu gdzie są kropeczki to dach się uchyli na 1,5 cm, pytanie jak wrócić aby się zamknął bo do tej pory robie tak że trzeba przekręcić gałkę na pozycję otwartą i od razu przekręcić na pozycję 0 i wtedy się zamknie.
Tomektr napisał(a):Jeszcze są odpływy w tylnych słupkach
Mówisz o uchyleniu samej tylnej części? Jeśli tak to otwierasz naciskając tylną część pokrętła w górę, a zamykasz chwytając tą wybrzuszoną część gałki i pociągasz ją w dół. A jeśli chodzi o coś innego to wyślij fotkę o jaką pozycję dachu Ci chodzi.[/quote]paszczakus napisał(a):
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości