Wczoraj specjalnie przyjrzałem się jak u mnie to działa...
Przy włączonym zapłonie wbijam wsteczny bieg i ustawiam żądaną pozycję lusterka (oczywiście wcześniej joystick na pozycji "R") wyrzucam bieg na luz, lusterko utrzymuje się w pozycji do cofania wtedy wyłączam zapłon i lusterko wraca do pozycji normalnej...
Znowu włączam zapłon i sprawdzam czyli wbijam wsteczny bieg i lusterko powinno ustawić się do pozycji "zadanej" przy biegu wstecznym...
Powiem szczerze że pierwszy raz gdy ustawiałem lusterko do pozycji cofania (obniżenie), to nie umiałem tego ustawić, mi zawsze się podnosiło do góry, ktoś chyba w salonie tak ustawił

cały problem polegał na zachowaniu kolejności czynności, teraz po trzech latach jak znowu chciałem zmienić pozycję zapamiętaną dla "R" to dopiero za drugim razem się udało, ja robiłem taki błąd że mając wrzucony wsteczny gasiłem zapłon i nie pamiętało pozycji po ponownym włączeniu zapłonu.
Niestety programowanie pozycji lusterka przy cofaniu ma swoją procedurę i niewielki błąd nie pozwala na zapamiętanie.
Zawsze można podjechać do salonu i się dopytać o ustawienie lusterka do cofania...