Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Awaria ACC

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Awaria ACC

Postprzez KS CUPRA » 21 stycznia 2023, 16:40

Po odbiorze auta, gdzie był robiony stage1, po około 60km przy przyspieszaniu wystąpił błąd Epc sygnalizujący błąd Acc i auto przeszło w tryb awaryjny. Po ponownym odpaleniu znika, natomiast podczas przyspieszania znowu się zapala i auto przechodzi w tryb awaryjny.
KS CUPRA
Stella
Stella

Region: świętokrzyskie
Auto: Leon 3 Cupra St 4 dr
Silnik: CHPA 1.4

Reklama

Re: Awaria ACC

Postprzez verton91 » 22 stycznia 2023, 17:58

no to powrot do tunera, pewnie coś źle zestroił
verton91
TopSport
TopSport

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez KS CUPRA » 22 stycznia 2023, 21:24

No właśnie, niby renomowana firma, gość z pełną czapką wiedzy, a tutaj takie coś. Oczywiście kazał od razu wracać, ale niestety nie miałem już czasu. Więc będę jechał dopiero w piątek i się zastanawiam, czy to wina hamowania czy coś z programem nie tak. A hamowane było z wypięciem kostki, a gdzieś czytałem, że takie nie hamowanie na hamowni 4x4 powoduje rozkalibrowanie radaru
KS CUPRA
Stella
Stella

Postprzez mm.max » 23 stycznia 2023, 12:17

KS CUPRA napisał(a):Po odbiorze auta, gdzie był robiony stage1, po około 60km przy przyspieszaniu wystąpił błąd Epc sygnalizujący błąd Acc i auto przeszło w tryb awaryjny. Po ponownym odpaleniu znika, natomiast podczas przyspieszania znowu się zapala i auto przechodzi w tryb awaryjny.

Błąd radaru ACC jest wynikiem błędu jaki powoduje tryb pracy awaryjnej - czyli masz coś nie tak z mapą /lub pojawia się inna usterka w sterowniku silnika która wprowadza go w tryb pracy awaryjnej. Po wywołaniu tryby pracy awaryjnej radar jest automatycznie dezaktywowany - czyli nie szukaj problemu w radarze ale w tym co wywołuje tryb awaryjny bo radar tego napewno nie robi.
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez KS CUPRA » 25 stycznia 2023, 15:21

Dzięki za odpowiedź. Byłem u tunera, ale jak na złość w drodze do niego ok 90km błąd nie wyskoczył, z nim również jeździłem z podpiętym kompem, przyspieszałem na maksa na pół gwizdka i nic. W drodze powrotnej również wszystko ok. A dziś wyjechałem dosłownie na chwilę, pierwsze wyprzedzanie i znów tryb awaryjny. Masakra
KS CUPRA
Stella
Stella

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne