Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jackonda napisał(a):Co myślicie o utworzeniu i podwieszeniu tematu, gdzie będziemy opisywać co nam się zepsuło podczas trwania gwarancji i czy zostało naprawione w ramach gwarancji?
Wymiana na używany? Przecież to jest totalne nieporozumieniesiwyyy77 napisał(a):Jak uzasadnili wymianę na używany reflektor, nie nowy?
W tym przypadku Biacomex Białystok. Ocenę wystawcie sami.bigmazi napisał(a):Leon 1.4 TSI MY17
1. Nieszczelny skraplacz układu klimatyzacji od nowości - wymieniony po wielokrotnych zgłoszeniach i trzykrotnym uzupełnieniu pustej klimy po prawie roku od zakupu (kompletne lekceważenie klienta i brak umiejętności poprawnej diagnozy przez serwis)
2. W niskich temperaturach po porannym odpaleniu auta samoistnie klika infotainment (zgłoszone przy 20kkm). Przestaje po kilkudziesięciu sekundach. Serwis nie zauważył usterki i twierdzi, że jest ok.
3. Zbyt bliskie świecenie lamp drogowych LED - po regulacji było jeszcze gorzej.
ramzei napisał(a):2. Na przednich tarczach hamulcowych wystąpiły wżery przy 11tys przebiegu... Zgłoszone do ASO ale poinformowali, że Cupry tak mają... Euromotor Kraków
sql napisał(a):Moje przednie wyglądają nieźle (18kkm)
sql napisał(a):Jadę w poniedziałek na wymianę oleju, to zobaczymy jakie zdanie na ten temat ma Carsed...
19dawid91 napisał(a):akcja serwisowa na kierunkowskazy,
tomison napisał(a):19dawid91 napisał(a):akcja serwisowa na kierunkowskazy,
Co to za akcja serwiwsowa i na jakie kierunkowskazy, model przed czy po lifcie?
random napisał(a):kamil944 napisał(a):Leon 5F, 1.2 TSI, 2017 - wizyty w Carsed Warszawa
5. Duże zapotrzebowanie na energię - system start/stop nie wyłącza silnika. Nienaprawione, w skrócie TTTM.
U mnie objawia się to tylko przy niskich temperaturach zewnętrznych (od ~4'C), ale też nie zawsze i nie sposób im tego udowodnić. Czy to nie jest właśnie problem awaryjnego sterownika aku?
kamil944 napisał(a):Leon 5F, 1.2 TSI, 2017 - wizyty w Carsed Warszawa
5. Duże zapotrzebowanie na energię - system start/stop nie wyłącza silnika. Nienaprawione, w skrócie TTTM.
Ogólnie polecam w miarę to ASO.
kamil944 napisał(a): Ponadto umyli dokładnie auto.
gzrybol napisał(a):Seat Leon 3 2018 rok 1,4 125 kucy
Problem ze światłem w bagażniku, podobno winny zamek klapy bagażnika, czekam na wymianę w ramach gwarancji.
Problem z messengerem - wiadomość podczas odsłuchiwania brzmi jak chiński - ASO na Jasnogórskiej w Krakowie nie wie o co chodzi.
Przy przebiegu 38 tys stwierdzili mocno zużyte tylne klocki hamulcowe - podobno kombi tak mają, nie pasuje mi to, żeby tylne klocki zużyły się wcześniej niż przednie. Ręczny elektryczny.
Tego typu uszkodzenia foteli są rozpatrywane w ramach gwarancji do pół roku od daty wydania pojazdu, po tym czasie jest to traktowane jako uszkodzenia eksploatacyjne.
Taką informację otrzymaliśmy od producenta na jesień 2022r. W związku z czym usterka nie może być usunięta w ramach naprawy gwarancyjnej.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości