przez MarkusD » 6 grudnia 2024, 16:56
Czy światła przeciwmgielne włączają jako doświetlanie zakrętu? Po włączeniu kierunkowskazów? Lub skręceniu kierownicy , oczywiście tylko chyba do 30 km/h w trakcie jazdy, na postoju skręcenie kierownicy powinno również aktywować lampę przeciwmgłową aby doświetlić zakręt. Na desce powinien wyświetlać komunikat np o awarii świateł przeciwmgłowych, czy tylne światło przeciwmgłowe działa? Jeżeli tylne przeciwmgłowe działa to czy pojawia się komunikat podczas jazdy powyżej prędkości 50km/h aby je wyłączyć?
2019 rok czy masz jeszcze gwarancję bo od 2018 roku Seat dawał 5 letnią gwarancję…
Jeżeli doświetlanie zakrętu działa to może być problem z przełącznikiem, nigdy nie lubiłem tego mechanizmu przełącznika VW lecz z drugiej strony nie trzeba szukać przycisków.
Tak jak Verton91 pisze bez podpięcia się pod komputer można nic nie znaleźć, tylko dla mnie jest dziwna sytuacja że na desce nie pojawia się żaden komunikat, ja akurat mam FR 2018 i miałem sytuację że po sprawdzeniu w serwisie poziomowania świateł …
po kilku dniach miałem informację o awarii świateł mijania której nie mogłem zatwierdzić a światła działały, przyjechał do mnie gościu z Assistance po kilku godzinach i o dziwo alarm zgasł i w historii nie było informacji o tejże awarii, wykasował wszystkie błędy i już tak od ponad dwóch lub trzech lat jeżdżę i jest OK.
Prozaiczne pytanie czy wyciągasz przełącznik świateł dwukrotnie do siebie podczas włączenia świateł, nie wiem czy masz tryb auto ale to nieistotne bo i tak trzeba pociągnąć przełącznik do siebie dwukrotnie np gdy światła są wyłączone mijania w trybie auto teraz nie pamiętam.