Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wesol napisał(a):Ampere troszke przeklamuje ale to nie istotne. Lepszy jest opo charging current.
Te wynjki to czemu takie zroznicowane? 1000 mA to juz dobry wynik. Na kablu to wazny jest sam kabelek. Grubosc kabla to podstawa. Te kabelki z marketu to maja doslownie nitke nie zyle drutu miedzianego.
szczeslaw napisał(a):komornik320, drogie i oczywiście mniej efektywne niż ładowanie przewodowe, ale za to bardzo wygodne.
Używam uchwytu Samsunga z ładowaniem bezprzewodowym i jestem bardzo zadowolony.
szczeslaw napisał(a):Natomiast nieporozumieniem dla mnie jest ładowarka bezprzewodowa w schowku na konsoli centralnej. Przynajmniej, dopóki nie wejdzie bezprzewodowy Android Auto i/lub Car Play.
Telefon leżący w schowku za nawigację raczej nie może robić, bo go nie widać. Znowu żeby skorzystać z AA trzeba mieć podłączony kabelek USB, co wyklucza sens używania ładowarki indukcyjnej.
Pozostaje jedynie samo ładowanie telefonu, bez możliwości użycia go jako nawi.
szczeslaw napisał(a):Lord_Nikkon, podobno planują bezprzewodową implementację Android Auto. Wtedy indukcja będzie miała większy sens.
Natomiast dla mnie ma sens o tyle, że i tak nie mam Full Linka (za stary samochód), więc telefon po prostu wrzucam w uchwyt i ładuje się, bez podłączania kabelków. Wygodne.
marekwar napisał(a):Już teraz technologicznie łatwe jest pozbycie się smartfona.
To co jest obecnie w AA potrafi najprostszy współczesny telefon.
Moim zdaniem przejdą na autonomiczny infotainment np. ze slotem na karte SIM.
Lord_Nikkon napisał(a):Nie wiem czy szuflada z indukcją jest głębsza bo ta standardowa jest,jak dla nie, sporo za płytka i telefonu pokroju J5/A5 wystają.
marekwar napisał(a):Mieści się też S8 tylko trzeba dokupić kabekek USB-C, najlepiej kątowy, bo z przedłużką USB-C na microUSB na pewno się nie zmieści.
wesol napisał(a):Oftop to nie jest bo chodzi oto ze nie zawsze na kablu jest wiekszy prad ladowania. Moze sie okazac tak jak u kolegi mojego ze jechal pare godzin i telefon sie wyladowal mimo ze byl na kablu bo navi duzo pradu pobierala.
michuFR napisał(a):Ma ktoś coś takiego u siebie: http://allegro.pl/oryginalny-uchwyt-na- ... 98672.html ?
Ten z aukcji będzie pasować do Leona? Może ma ktoś numer kat. tej części dla Leona?
KubaaBia napisał(a):Ale powiedzial rowniez ze jak to wejdzie to wystarczy aktualizacja systemu bo sprzetowo juz jest ok. Te nowe 8calowe maja wszystko, poprzednie 6.5 beda mialy problem
kamskam napisał(a):Witajcie. Czy funkcje ładowania da sie wylaczyc? W Menu auta? Chodzi mi o to aby auto nie bralo pradu gdy nie trzeba.
kamskam napisał(a):Ponieważ jak wiadomo, doładowywanie telefonu o parę % przez położenie nawet na chwilę tam telefonu niszczy baterię
kamskam napisał(a): doładowywanie telefonu o parę % przez położenie nawet na chwilę tam telefonu niszczy baterię
KubaaBia napisał(a):W VW z tego słyszałem to juz jest takie cos jak full link bezprzewodowo. Pamietam wlasnie jak pytalem o to w seacie to gosc cos wspomnial ze moze za rok bedzie to dostepne bo VW musi im zgodzic sie na wprowadzenie tego. Toć Seat nie moze miec tak "inowacyjnych samochod" jak VW
papaleo napisał(a):Ja zalozylem ładowarkę indukcyjną z Leona
po lifcie do przed lifta.
https://youtu.be/DDJUflYxAQg
Jak widać nawet dziala.
Koszt 140 zł
michuFR napisał(a):W Leonie 2016 rok, gniazdo USB jest jakiego typu? Typ C?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości