Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
U mnie leją akurat tam gdzie powinny, czyli na szybę i to całkiem obficie. To wystarczy aby wycieraczka rozprowadziła płyn i wyczyściła szybę. Ale jak ktoś uważa że mgiełka jest bardziej "cool" niż np fontanna, to też OK.Może i funkcjonują prawidłowo - ale i tak słabo (leją nie tam, gdzie trzeba...).
Ocelot napisał(a):Ja zakupiłem mgiełki z allegro. Wystarczy w wyszukiwarkę wpisać ich kod 5M0955985C9B9. Zakup z gatunku "must have" - kto kupi, przyzna rację.
Pik napisał(a):No dobrze, ale dlaczego warto? Używam spryskiwaczy, wycieraczki przejeżdżają i mam czystą szybę. Przecież szyba nie będzie bardziej czysta... Wytłumaczcie mi na czym polega przewaga tych mgiełek, bo wydatkowanie tej kwoty to żaden problem oczywiście.
maciek89 napisał(a):Wymiana to jest chwila. Próbujemy je wyrwać trzymając kciukiem stronę pryskającą i ładnie wychodzi, odpinamy wężyk naciskając palcami na jego koniec, podpinamy nowe i wkładamy na miejsce. Moje pryskały trochę za nisko, regulacja małym torxem o 3 obroty w lewo i jest pięknie.Fabryczne faktycznie jakoś nieudolnie leją tę wodę- trochę jak mała fontanna. Mój to MY2016, więc wszystko pasuje, ogarniesz sam raz-dwa.
Pik napisał(a):U mnie leją akurat tam gdzie powinny, czyli na szybę i to całkiem obficie. To wystarczy aby wycieraczka rozprowadziła płyn i wyczyściła szybę. Ale jak ktoś uważa że mgiełka jest bardziej "cool" niż np fontanna, to też OK.Może i funkcjonują prawidłowo - ale i tak słabo (leją nie tam, gdzie trzeba...).Sam jednak zostanę przy fabrycznych spryskiwaczach. Nie widzę sensu zmiany, serio.
janek1988 napisał(a):Co prawda Leona bede mial na przełomie stycznia/lutego ale te mgiełki to sie może przydadzą. Nie będę miał pakietu zimowego, więc powinienem mieć takie jak Ty sprzedajesz?
sdss napisał(a):Jaki jest koszt podgrzewanych?
83Dario napisał(a):sdss napisał(a):Jaki jest koszt podgrzewanych?
ponad 100zł/szt
maciek89 napisał(a):małym torxem. kręcąc w lewo idą w górą z tego co pamiętam
pinkibass napisał(a):U mnie to samo - tak po prawej stronie wycieraczki kierowcy na dole.
Nie udało mi sie wyregulować tak, zeby tego nie było.
esde napisał(a):Stare spryskiwacze ustaw "na agrafkę".
mrcn napisał(a):83Dario napisał(a):sdss napisał(a):Jaki jest koszt podgrzewanych?
ponad 100zł/szt
138zł za komplet 2 sztuk z przesyłką.
http://www.getem.pl/sklep/towar.1751.dysza.spryskiwacza.podgrzewana.vw.5m0955986c9b9.html
Co to znaczy na agrafkę? Mam oryginały fabryczne i sika tak, że ekkkhhhmmm no paściato jakoś. Mam po prostu włożyć igłę w każdy z tych 3-ech dziubków i na chama ustawić, czy jest jakaś specjalna instrukcyja do tego?
esde napisał(a):Nie przesadzajcie, że poniżej 100 zł nie kupicie. Ja mam te: http://allegro.pl/trzon-dysza-spryskiwa ... 92978.html za 60 zł/sztuka.
mat_cbr napisał(a):Po za tym kupowanie co 3tyg banki plynu przestalo mnie bawic;)
maciek89 napisał(a):Może jak się bierze pakiet zimowy (podgrzewane dysze) to wtedy jest ta opcja?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 1 gość