Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
daniel28 napisał(a):Dziękuję za szczerość Pana z serwisu, ale nie wiem co mam o tym myśleć, czy się cieszyć czy płakać
macieluk napisał(a):Dodatkowo skrzynia rzęzi pod dużym obciążeniem (np. zmiana 1->2 przy małych obrotach).
macieluk napisał(a):Czy to Twoj Leon stal wczoraj pod Automaran?
Jeżeli tak to też mogę ich pochwalić za fachowość i szczere podejście do klienta.!
pyoro napisał(a):wzorem dla mnie na szóstkę jest skrzynia nowej mazdy 6
RageMan napisał(a):A to ciekawe, u mnie w Roomsterze 1.4 MPI nie ma tego problemu, skrzynia chodzi jak na Skodę przystało, wajcha chodzi lekko w każdą stronę
mat_cbr napisał(a):1.8 180KM model 2014, 20400km, problemów ze skrzynią póki co zero, ale za to wku*** mnie sprzęgło. na luzie dość głośno chodzi, po wciśnieciu pedału od sprzegła hałas ustaje. dobrze ze jeszcze ponad rok gwarancji.
daniel28 napisał(a):Ja mam już trzeci komplet sprzęgła, w każdym słychać było ten dźwięk, po wciśnięciu ustaje.
według kolegi mechanika który naprawia tylko skrzynie to dźwięk wałka sprzeglowego w skrzyni. Według serwisu jest ok. Mierzyli luz na wałku i jest w normie.
Za to kolega pewny jest na 100 pro. bo zna już wszystkie dźwięki skrzyni.
kapishon napisał(a):jaką dokładnie mam u siebie skrzynię biegów
miroA3 napisał(a):kapishon napisał(a):jaką dokładnie mam u siebie skrzynię biegów
Pelikson napisał(a):że jeździć aż się rozleci póki jest gwarancja
chlorek napisał(a):Zgadzam się, silniki teraz są wyżyłowane, chcą z 1.4 zrobić 200km to tak jest.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość