Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
rafal89 napisał(a):Z tego co wiem to przy reflektorach ledowych nie ma opcji doświetlania zakrętów. Tak mi powiedział sprzedawca
83Dario napisał(a):jak masz ledy to halogeny nie doświetlają bo led szeroko świeci i nie włączysz tego bo już sam próbowałem i się dowiadywałem nie ma takiej opcji przy lampach ledowych, aby halogeny ci doświetlały.
sajcom napisał(a):Nieprawda, w tygodniu widziałem leona fr na pełnych ledach i przy skręcie doświetlał mu halogen, w moim tego nie ma, w serwisie powiedzieli że mogą mi tą opcje włączyć ale dla mnie to zbędny bajer
RedBool napisał(a):Funkcja nie jest konieczna, ponieważ różnica koloru przednich halogenowych reflektorów przeciwmgłowych i diodowych świateł mijania i/lub świateł drogowych (kolor biały o niebieskawym zabarwieniu) może mieć działanie zakłócające w przypadku nałożenia się na siebie.
mnie włączono na ostatnim przeglądzie tą funkcję i jest super. zakręty w końcu doświetlone. można pobawić się ze zmianą żarówek na ledowe, wtedy argumenty o zakłócaniu barw będą zbiteRedBool napisał(a):taka mala ciekawostka![]()
We wszystkich nowych modelach LEON (5F*) posiadających w pełni diodowe reflektory funkcja „Cornering” nie jest dostępna seryjnie.
Funkcja nie jest konieczna, ponieważ różnica koloru przednich halogenowych reflektorów przeciwmgłowych i diodowych świateł mijania i/lub świateł drogowych (kolor biały o niebieskawym zabarwieniu) może mieć działanie zakłócające w przypadku nałożenia się na siebie.
Ponadto funkcja „Cornering” nie jest konieczna w samochodach ze zintegrowanymi reflektorami diodowymi, ponieważ snop światła jest szerszy, a boki są lepiej oświetlone.
Poinformować klienta, że produkt jest tak wykonany i że nic nie można zmienić. Funkcja „Cornering” nie jest dostępna w nowych modelach LEON posiadających w pełni diodowe reflektory. Ta informacja jest podana również w instrukcji dla użytkownika.
michal99 napisał(a):Ja mam full led, ASO aktywowało mi właśnie doświetlanie zakrętów halogenami i pierwsze wrażenia są mega pozytywne. Oprócz tego włączyli mi sportowe powitanie zegarówtez fajny bajer
michal99 napisał(a):Ja mam full led, ASO aktywowało mi właśnie doświetlanie zakrętów halogenami i pierwsze wrażenia są mega pozytywne. Oprócz tego włączyli mi sportowe powitanie zegarówtez fajny bajer
maciek89 napisał(a):chyba chodzi o to, że po przekręceniu stacyjki wskazówki idą do końca skali i wracają
Theo napisał(a):- opuszczanie prawego lusterka przy cofaniu - włączone
Theo napisał(a):Witam,
- Welcome mode - włączone
- doświetlanie zakrętów - włączone
- opuszczanie prawego lusterka przy cofaniu - włączone
- Promoto Katowice
Niestety nie potrafią mi włączyć wizualizacji podczas cofania. Mam dołożone czujniki tył (oryginalne - nie zamienniki) i podobno nie da się u mnie tej funkcji jak na razie załączyć. Takie dostałem info podczas ostatniej wizyty w serwisie (ponoć jeszcze jakiś czas temu nie można było aktywować WM razem z doświetlaniem zakrętów). Podobno wizualizacja jest możliwa tylko gdy auto wyjeżdża z czujnikami z fabryki. Ktoś to może potwierdzić?
Wojtaz666 napisał(a):Składanie lusterek bez przytrzymywania pilota - składają się po jednokrotnym naciśnięciu
Wojtaz666 napisał(a):W twoim przypadku wizualizacja będzie niemożliwa, współpracuje tylko z czujnikami fabrycznymi.
Wojtaz666 napisał(a):Składanie lusterek bez przytrzymywania pilota - składają się po jednokrotnym naciśnięciu
Wojtaz666 napisał(a):Światła przeciwmgłowe przednie przy załączonym wstecznym.
Theo napisał(a):Witam,
- Welcome mode - włączone
- doświetlanie zakrętów - włączone
- opuszczanie prawego lusterka przy cofaniu - włączone
- Promoto Katowice
Gregor napisał(a):Czy musiałeś dopłacać za włączenie tych funkcji czy był to gratis podczas przeglądu?
Webi napisał(a):Theo- możemy pogadać o wyposażeniu przy kawce. Ja jestem z DG.
kenaj86 napisał(a):michal99 napisał(a):Ja mam full led, ASO aktywowało mi właśnie doświetlanie zakrętów halogenami i pierwsze wrażenia są mega pozytywne. Oprócz tego włączyli mi sportowe powitanie zegarówtez fajny bajer
Kolego, mozesz cos wiecej napisac co to jest sportowe powitanie zegarow?
Webi napisał(a):Pewne rzeczy można zmienić bez ASO z kluczyka. Ale auto też brałem w Promoto i jak będę chciał coś zmieniać jak Theo to na pewno zrobią za free.
Spocik jestem za.
Planuje też być 18.10.
http://forum.leonclub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=48855&view=unread#unread
maryousz napisał(a):Opuszczanie lusterka przy cofaniu jest w fr standardowo dostępne. Przynajmniej u mnie było...
chez napisał(a):ja mam troche inne pytanie, czy samoczynne zabawy w vcds (wlaczanie roznych opcji) jest rownoznaczne z utrata gwarancji ?
Jakies opinie nt serwisu w Kielcach ?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości