Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
piorun napisał(a):Średnie spalanie od samego początku (teraz 18kkm) mam na poziomie 5.7 - liczone z dystrybutora.
Jazda tylko w trybie SPORT, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie w przypadku 125KM,
Generalnie jestem zadowolony,, Qashqai 1,6 brał mi 1.5l więcej w takich warunkach.
maszu1991 napisał(a):Auto w PL zdecydowanie więcej mi pali niż w DE.
verton91 napisał(a):Może opcja jak w audi, ze mamy slot na kartę sim w schowku, dzieki której navi bierze sobie informacje o korkach itp, dodatkowo daje na caly samochod wifi z internetem ?
maszu1991 napisał(a):
a może telefon po prostu złapał jakąś sieć WiFi?
Ogólnie jest możliwość połączenia telefonu z autem przez wifi Navi Plus. Jak na razie się nie zagłębiałem co dokładnie mi to daje, bo od początku łączę przez BT. Za mało ma człowiek czasu żeby się pobawić. Może ktoś bardziej oblatany się wypowie.
Jos napisał(a):Tylko nie przesadzajcie z jazdą na 6ce bo dwumasy szybko polecą, i co z tego że spali pół litra mniej jak koszta suma sumarum większe
maciek89 napisał(a):Leony bardzo przekłamują. Mój poszedł 272 na względnie płaskim i nie chciał więcej, także to jest pewnie to ograniczenie 250. Nie mierzyłem nigdy gps. Ktoś pisał, że przekłamuje o 8%, więc to by się zgadzało, że 272=250 czyli blokada.
maciek89 napisał(a):Spalanie długookresowe mam 16.8/100, także jest rozsądnie
maciek89 napisał(a):Ktoś pisał, że przekłamuje o 8%, więc to by się zgadzało, że 272=250 czyli blokada.
szczudlo6 napisał(a):Poniżej zdjęcie z trasy k. Zakopanego - Kraków. 2 osoby dorosłe + dziecko 2 letnie w foteliku. Bagażnik i miejsce pasażera z tyłu załadowane po sam sufit + chodząca samochodowa lodówka. Auto to Leon ST 1,4 TSI 150KM w trybie Normal. Myślę, że fajnie wyszło
Oracle napisał(a):Nie wiadomo, czy fajnie...Zdaje się, że Kraków leży sporo niżej, niż Zakopane, więc podawanie spalania w jedną stronę i bez podawania średniej prędkości, itp. mija się z celem...
![]()
Dla przykładu, w mojej okolicy mam wielokilometrowy odcinek drogi, z pozoru "na oko" poziomy, jednak Leon 1.8TSI z kompletem dorosłych pasażerów z włączoną klimatyzacją i ACC ustawionym na 100km/h w jedną stronę pali jakieś 2,7L/100km, a w drugą... >7L/100km. Którą wartość spalania mam podać, żeby zrobić wrażenie na forum?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości