Po pierwszych dwóch zbiornikach zauważyłem zdecydowanie wyższe spalanie na paliwie 95 niż na 98 Verva.
Pierwszy zbiornik zalałem Verva 98 i zrobiłem 700km, a do opróżnienia pokazywało jeszcze 50km.
Na kompie spalanie "od tankowania" 7,2L/100km.
Jazda raczej normalna, może kilka razy przycisnąłem z rozwagą do 4 tyś obrotów, 80-85% tryb miejski (małe miasteczko 100 tyś mieszkańców). Według tankowania wyszło niecałe 7,5L/100km średnia.
Drugi zbiornik benzyna 95 również Orlen, nawet ten sam, 70% miasto j.w. plus 30% trasa i to na emeryta bo udało mi się na dystansie 60km jadąc krajówką max. 100km/h oraz kilka skrzyżowan z czerwonym światłem zejść do średniej w.g. kompa "od uruchomienia" 4,7L/100km.
Komp "od tankowania" pokazał 8,8L/100km, zrobione 617km i rezerwa migała już na czerwono z dystansem 0km!
Dojechałem do stacji z duszą na ramieniu. Weszło do zbiornika 51L czyli w baku już prawie suchutko.
Z tankowania wyszło średnio uwaga niecałe 8,3L/100km.
Więcej trasy i bardzo emeryckiej jazdy bo pusta droga w nocy, prędkość do 100km/h a spalanie wyższe o 0,8l/100km.
Myślę, że gdybym więcej km zrobił w mieście jak na pierwszym zbiorniku 98 to jeszcze mniej bym przejechał na tym paliwie.
Także różnica w spalaniu 95 względem 98 mocno zauważalna.
Od dzisiaj tankuję tylko Verva 98 i zobaczymy jak to się będzie dalej układało.
Ciekawe jeszcze jakby to wszystko wyszło w liczbach gdyby zalać V-Power 100...