Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: Zakup Leona3, jakie doposażenie?

Postprzez marekwar » 26 sierpnia 2017, 22:11

Pokonałem lenia i zajrzałem do instrukcji a ta wyjaśnia wszystko.
"Działanie Asystenta jazdy w korku:
Przy prędkości poniżej 60 km/h Asystent jazdy w korku utrzymuje (chwilową) odległość od poprzedzającego pojazdu wyznaczoną przez kierowcę i pomaga utrzymać samochód w granicach pasa ruchu.
W tym celu system automatycznie steruje przyspieszeniem, hamulcami i kierownicą, wyhamowując samochód nawet do całkowitego
zatrzymania, gdy jadący przed nim pojazd również się zatrzyma. Natomiast, gdy poprzedzający pojazd rusza, system automatycznie wznawia jazdę."
Czyli, jak rozumiem, dokupienie asystenta jazdy w korku umożliwia utrzymanie w pasie ruchu przy niskich prędkościach i automatyczne wznawianie jazdy z całkowitego zatrzymania gdy korek rusza. Jeśli muszę wymusić ruch od zera ręcznie to nie mam asystenta jazdy w korku, choć tempomat adaptacyjny i skrzynia DSG robią zasadniczą robotę, czyli dostosowanie prędkości i odległości z zahamowaniem do zera.
W serwisie nie potrafią powiedzieć czy pełną funkcjonalność asystenta jazdy w korku można aktywować programowo czy są potrzebne jakieś dodatkowe czujniki czy urządzenia.
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Postprzez trezor » 26 sierpnia 2017, 22:28

Z tym ruszania, to tylko w 3s od zatrzymania. Potem trzeba mu pomóc.
trezor
Sport
Sport

Auto: C300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez marekwar » 26 sierpnia 2017, 22:57

Czy jak asystent korka zatrzymuje to włącza autohold?
A po 3 sekundach trzeba wcisnąć gaz?
marekwar
Sport
Sport

Postprzez kubik99 » 27 sierpnia 2017, 07:30

Albo gaz, albo po prostu pociągnąć manetkę od tempomatu. To drugie wygodniejsze.
kubik99
Stella
Stella

Auto: Cupra
Silnik: benzyna 2.0

Postprzez trezor » 27 sierpnia 2017, 07:41

Jak się zatrzymuje to na wyświetlaczu jest napisane coś w stylu "ACC aktywne" i póki jest napis to sam rusza, a po trzech sekundach gaśnie i wtedy już trzeba mu pomóc przy ruszniu gazem lub manetką.
trezor
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 27 sierpnia 2017, 08:15

Dzięki za wyjaśnienia. W sumie nie żałuję, że nie wziąłem asystenta jazdy w korku bo z tego co piszecie to jedynie nie włącza mi się lane assist bo prędkość poniżej 60 km/h. Ale po co mi ta funkcja przy prędkości kilka, kilkanaście km/h.
Co prawda tracę też te 3 sekundy na automatyczne ruszanie ale w korku przedziały stop-start są znacznie dłuższe.
Muszę spróbować ten sposób z manetką, dzięki za podpowiedź.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez trezor » 27 sierpnia 2017, 08:48

Nie jest to jakaś nadzwyczajna funkcja, była w pakiecie więc mam.
trezor
Sport
Sport

Postprzez sim_co » 29 sierpnia 2017, 22:12

Panowie,

Jak to jest z tymi gratisami i innymi dodatkami przy zakupie? Auto wyjechało z fabryki w takiej a takiej konfiguracji i ponoć ma tam jakąś sygnaturę i oni w salonie nie mogą tego zmienić. Czyli np dołożyć Seat Sound system - 9 głośników + subwoofer, albo wymontować... Czy ta sama zasada tyczy się np alufelg? Np jest model z felgami Dynamic 30/2 a ja bym chciał Performance 30/1 albo 30/2...

Ogólnie jest też pytanie co można wynegocjować oprócz rabatu kwotowego?
Na auto https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... z1jmb.html już w ofercie jest rabat 7600. Dodatkowo jest rabat bo na firmę, ale to każdy dealer z tego co wiem coś takiego ma. Co jeszcze realnie można wytargować?

Tutaj np https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... yWxxJ.html na start rabat jest 11000.
sim_co
Stella
Stella

Auto: R200
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez michuFR » 29 sierpnia 2017, 23:10

sim_co napisał(a):Na auto https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... z1jmb.html już w ofercie jest rabat 7600.

Brałem u nich swojego Leona. Takie duperele jak śruby antykradzieżowe, dywaniki gumowe kabiny, dywanik bagażnika idzie od nich wyrwać.
michuFR
Sport
Sport

Region: dolnośląskie
Auto: Leon FR 5F
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez sim_co » 29 sierpnia 2017, 23:18

michuFR napisał(a):Brałem u nich swojego Leona. Takie duperele jak śruby antykradzieżowe, dywaniki gumowe kabiny, dywanik bagażnika idzie od nich wyrwać.

Ech... no to mocno słabo, bo ja też Łódź. W Polskę za autem chyba trzeba będzie ruszyć.
sim_co
Stella
Stella

Auto: R200

Postprzez andRyou » 30 sierpnia 2017, 08:30

Jeśli auto stoi na placu to radaru czy spryskiwaczy lamp nie zamontują przecież. Ale warto targować się o to co da się zamontować, np. Full Link
andRyou
Stella
Stella

Auto: Leon 5F ST FR
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez michuFR » 30 sierpnia 2017, 22:14

sim_co napisał(a):Ech... no to mocno słabo

A co Ty byś chciał jeszcze oprócz rabaty kwotowego i tych duperelów? Chcesz zimówki, kupuj w okresie zimowym.
sim_co napisał(a):W Polskę za autem chyba trzeba będzie ruszyć

Słaby pomysł. Nigdzie nie dostaniesz lepszej oferty, niż u Seata do którego masz najbliżej od miejsca zamieszkania. Jak mieszkasz w Łodzi a kupisz auto w Krakowie to gdzie pojedziesz do serwisu? Do Krakowa? Nie, wiadomo że do Łodzi. Sprzedawca sprzedając Ci auto, zakłada już że będziesz odwiedzał ich serwis i zostawiał kasę u nich.
michuFR
Sport
Sport

Region: dolnośląskie
Auto: Leon FR 5F
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez sdss » 30 sierpnia 2017, 23:24

Ja po swojego pojechałem 500km. Było taniej.
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez szadubaba » 31 sierpnia 2017, 07:34

michuFR napisał(a):A co Ty byś chciał jeszcze oprócz rabaty kwotowego i tych duperelów? Chcesz zimówki, kupuj w okresie zimowym.

zwlaszcza ze Seaty sie juz dobrze sprzedaja i niedlugo dojdzie do etapu jak w Mazdzie ze dywaniki i uj :)
szadubaba
Sport
Sport

Auto: Cupra 300

Postprzez szczeslaw » 31 sierpnia 2017, 08:19

michuFR napisał(a):
sim_co napisał(a):W Polskę za autem chyba trzeba będzie ruszyć

Słaby pomysł. Nigdzie nie dostaniesz lepszej oferty, niż u Seata do którego masz najbliżej od miejsca zamieszkania. Jak mieszkasz w Łodzi a kupisz auto w Krakowie to gdzie pojedziesz do serwisu? Do Krakowa? Nie, wiadomo że do Łodzi. Sprzedawca sprzedając Ci auto, zakłada już że będziesz odwiedzał ich serwis i zostawiał kasę u nich.

A ktoś Ci broni serwisować w innym mieście? Wiele osób tak kupuje samochód i są zadowoleni. Kupili kilka tysięcy taniej na drugim końcu Polski, a do serwisu jeżdżą u siebie. W niektórych przypadkach WSZĘDZIE dostaniesz lepszą ofertę niż we własnym mieście.
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM

Postprzez Cobra_o7o » 3 września 2017, 00:50

Możesz wynegocjować w gratisie:
- lodówkę
- listwy naprogowe
- pierwszy przegląd
- talon na balon (np. o wartości 1000zł)
- inne duperele.
Ja w symie dostałem jakieś 7000 prócz rabatu kwotowego
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe

Postprzez Vampire1984 » 3 września 2017, 07:25

Taki maly OT(bo po obecnym sluzbowej Fiescie i Focusie zastanawiam sie tez nad tymi dwoma modelami poza Leosiem i Ibizka).
Na dzien dobry w Fordzie dostalem w ten weekend na leasing 14% na Focusa ST Line Red/Black(182KM) oraz 16% ST-2(250KM) no i z ciekawosci 12% na Fieste ST Line(140KM). Samochody oczywiscie wyposazone Full wypas(Fiesta prawie 82->72, a Focus 106->91) czyli tylko brak szyberdachu i dodatkowych zakupionych felg, innego niz bazowy kolor oraz innych niz bazowe siedzenia. W obu tych samochodach nie ma nawet w opcji "DCC", a szkoda.
Raty w Fordzie wychodza troszke wyzsze ale za to wykup jest nizszy po 4 latach(nadmienie ze mozna wiecej niz 48 rat brac w przeciwienstwie do VW/Seat/Skoda ktore max daja 48).
W seacie max co mi za Leosia zaproponowali to 10%.. (102,5->92,5)Troszke szkoda ze VAG ma taka sztywna i malo atrakcyjna polityke rabatowa
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez marpit » 4 września 2017, 21:13

Seat daje na 60...
Co za różnica czy focus za 91 a seat za 92,5 nie co Ci się podoba i odpowiada finansowo.
marpit

Postprzez Vampire1984 » 5 września 2017, 07:18

marpit napisał(a):Seat daje na 60...
Co za różnica czy focus za 91 a seat za 92,5 nie co Ci się podoba i odpowiada finansowo.

Napisalem ze leasing a taki vw bank tylko max na 48 mcy max, a przy audi 36 mcy. Chodzi mi tutaj o wysokosc rabatu na dzien dobry. Wyposazenie poza brakiem DCC jest lepsze w Focusie no i w srodku ma lepsze materialy wykonczeniowe od Leona.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez marpit » 5 września 2017, 07:34

Ja mam na 60
marpit

Postprzez marpit » 5 września 2017, 07:34

W VW
marpit

Postprzez Vampire1984 » 5 września 2017, 15:46

Coz mi kazdy wyliczal max 48 mcy leasing na firme w VW Bank
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez bigmazi » 5 września 2017, 19:44

Miałem wyliczane dwa razy w VW Leasing na 60 miesięcy. Bez żadnego problemu
bigmazi
Signo
Signo

Auto: Leon 5F Xcellence

Postprzez artek90 » 6 września 2017, 11:36

Dzisiaj zamówiłem Leona 1.8 tsi ST czerwony metalik. Alcantara, lane asisst, sound system, chromowane listwy,nawigacja felgi 30/1 - 18 mozna powiedziec ze full bez dsg, szklanego dachu i alarmu. Czas oczekiwania jakies 3-4 miesice a mieszkam 300 km od fabryki. Ci ktorzy zamawiaja feli Machined 18. Musza liczyc sie. Z czasem oczekiwania na auto do 8 miesiecy nawet. Fabryka we włoszech nie daje rady z produkcją tych felg.
"Live for nothing or die for something"
artek90
Sport
Sport

Auto: Leon 1.6tdi i-Tech
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Mike Poznan » 6 września 2017, 17:07

Ale Leona produkują w Hiszpanii ;) A jak Ty mieszkasz we Włoszech to może Fiata Tipo zamówiłeś?;)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Mike Poznan
Signo
Signo

Auto: LEON
Silnik: CGGB 1.4

Postprzez artek90 » 6 września 2017, 19:27

Mike Poznan napisał(a):Ale Leona produkują w Hiszpanii ;) A jak Ty mieszkasz we Włoszech to może Fiata Tipo zamówiłeś?;)

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
. Przeczytaj dokładnie co napisałem post wyżej. Mieszkam w Hiszpanii a felgi seat zamawia u włoskiego producenta który nie wyrabia z produkcją i stąd te opóźnienia.
"Live for nothing or die for something"
artek90
Sport
Sport

Auto: Leon 1.6tdi i-Tech
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez szadubaba » 6 września 2017, 20:02

Zawsze mozesz podjechac do fabryki i zaoferowac pomoc chlopakom, osobiscie dogladniesz procesu nad swoim egzemplarzem :D
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Jaack » 10 września 2017, 13:27

Serio jest taka tragedia z oczekiwaniem na te koła?
Awaryjnie, moze te by ladnie do bialego wygladaly, jak myslicie?
Felga 18", replika Cup Racer, diamentowana.
Czy moze te zupelnie czarne: 5F0071490 041
Jaack
Stella +
Stella +

Auto: Nie Seat

Postprzez Jos » 12 września 2017, 13:47

Obrazek

Wirtualny desktop w Leonie na 2018 r, chyba mozna juz zamawiac. Wyglada fajnie, chociaz na tym zdjeciu wyglada jak analogowe zegary plus ekran w srodku, jak wersja pośrednia z audi.
Jos
Sport
Sport

Postprzez Jaack » 12 września 2017, 14:13

Jeśli widzieliście jak to działa w VW, to na pewno zauważyliście że jest opcja, gdzie można liczniki zmniejszyć, tak że nawigacja jest na większej powierzchni.
Ja parę dni temu widziałem zdjęcie, jak ten "powiększony" tryb wygląda w seacie - mapa jest na caluśkie zegary, a zupełnie na dole jest tylko aktualny bieg i prędkość podane w formie liczby, nie ma w ogóle okrągłych zegarów (przynajmniej myślę, że to ma rację bytu dla DSG ze względu na to, że nie trzeba pilnować obrotów), wygląda to super wg mnie.
Z aktualnych info - 1800zł koszt tego, czekam własnie na ofiszjal ofertę ;)
Jaack
Stella +
Stella +

Postprzez proarnes » 12 września 2017, 19:57

Ja testowalem to w Audi i generalnie jest to tylko bajer, który nic wiecej nie daje poza wyświetleniem po raz drugi mapy. Moim zdaniem nie warto za to doplacac, tym bardziej ze klasyczne zegary w Seacie i w Audi sa bardzo ładne.
proarnes
Stella
Stella

Auto: citroen

Postprzez Jos » 12 września 2017, 20:03

proarnes napisał(a):Ja testowalem to w Audi i generalnie jest to tylko bajer, który nic wiecej nie daje poza wyświetleniem po raz drugi mapy. Moim zdaniem nie warto za to doplacac, tym bardziej ze klasyczne zegary w Seacie i w Audi sa bardzo ładne.

Zgadzam się z Tobą, chociaż w nowym golfie już jest lepiej. Tu wygląda całkiem fajnie, a zegary jak oryginalne anologowe. Osobiście najbardziej mi sie podobało rozwiązanie pośrednie z audi, anologowe zegary plus duży ekran pomiędzy.
Jos
Sport
Sport

Postprzez trezor » 12 września 2017, 20:04

Ja testowałem w Audi TT i w Golfie GTI. W obu przypadkach wolałbym klasyczne zegary. W GTI nie było nawet możliwości zrezygnować. W ciemności cała powierzchnia wyświetlacza srebrzy, nawet tam gdzie jest "czarno". Bajer który by się szybko znudził, przynajmniej mi.
trezor
Sport
Sport

Postprzez marekwar » 12 września 2017, 20:06

To ma wywołać banana na twarzy u szwagra.
Po krótkim czasie nawet normalnych zegarów się nie zauważa, szczególnie ze skrzynią DSG. No i jak jeszcze w tle Yanosik gada.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez Quarien » 13 września 2017, 09:47

Ja nie testowałem, ale potencjalnie wydaje mi się być fajnym rozwiązaniem:
Nawigacja non stop dla kierowcy, media dla reszty. Mnie zawsze denerwowało, że klucząc gdzieś po ulicach, licząc na którym zjeździe mam skręcić, nagle pasażer odpalał mi Media i zmieniał utwory.

Jeśli chodzi o analogowe zegary, to wolę te niż po prostu cyferki. Totalnie nie wiem jak jeździć autem, które pokazuje mi np. prędkość jako numer. Szczególnie podczas przyśpieszania. Znaczki zmieniają się szybciej niż umiem je zarejestrować :D
Jeszcze brak obrotów mogę wybaczyć kiedy ma się automat. No i niektórzy (szczególnie "ze starej szkoły") umieją jeździć na słuch.

To co mnie boli najbardziej, że w sumie nawigacja Google i tak zawsze będzie lepsza od tej płatnej ekstra u VW. Więc i tak między licznikami będziemy mieli trasy w sumie wakacyjne. Czyli autostrada, która średnio ma jeden zjazd na dwie godziny. Więc trochę bez sensu.
Quarien
Sport
Sport

Auto: Cupra 280

Postprzez Jos » 13 września 2017, 10:46

Quarien napisał(a):Ja nie testowałem, ale potencjalnie wydaje mi się być fajnym rozwiązaniem:
Nawigacja non stop dla kierowcy, media dla reszty. Mnie zawsze denerwowało, że klucząc gdzieś po ulicach, licząc na którym zjeździe mam skręcić, nagle pasażer odpalał mi Media i zmieniał utwory.

Jeśli chodzi o analogowe zegary, to wolę te niż po prostu cyferki. Totalnie nie wiem jak jeździć autem, które pokazuje mi np. prędkość jako numer. Szczególnie podczas przyśpieszania. Znaczki zmieniają się szybciej niż umiem je zarejestrować :D
Jeszcze brak obrotów mogę wybaczyć kiedy ma się automat. No i niektórzy (szczególnie "ze starej szkoły") umieją jeździć na słuch.

To co mnie boli najbardziej, że w sumie nawigacja Google i tak zawsze będzie lepsza od tej płatnej ekstra u VW. Więc i tak między licznikami będziemy mieli trasy w sumie wakacyjne. Czyli autostrada, która średnio ma jeden zjazd na dwie godziny. Więc trochę bez sensu.

Jeżeli to ta nowa navi co jest w audi, to chyba ona jest na google, jak masz karte gsm to masz info o korkach inaktualizacje na bieżąco (tego nie jestem pewny) ale w nowych audi działa to bardzo dobrze.
Jos
Sport
Sport

Postprzez trezor » 13 września 2017, 10:50

No tak, to jest Audi, w VW jest też namiastka tego, a w Seacie taka navi jak w moim starym audi i brak miejsca na sim. :D
BTW w Audi jest wiele rzeczy sprzężonych z nawigacją. Np światła, które doświetlają skrzyżowania (w A6), albo odpowiedni tryb skrzyni biegów np. dla terenu pagórkowatego, itd.
trezor
Sport
Sport

Postprzez Jaack » 13 września 2017, 11:18

Ja u siebie Navi mam w pakiecie za 1zł i to jest nawigacja bez wodotrysków, żaden google ;)
Jaack
Stella +
Stella +

Postprzez sdss » 13 września 2017, 17:10

Quarien napisał(a):Ja nie testowałem, ale potencjalnie wydaje mi się być fajnym rozwiązaniem:

Ja wysadzaj takich co mi grzebią po radiu itp.... :mrgreen:
Obrazek Leon ST DSG
Obrazek Fabia 3
sdss
Sport
Sport

Silnik: CDLA 2.0

Postprzez michal84 » 13 września 2017, 18:19

Widziałem dziś wirtualny kokpit w golfie GTI. Też odnosicie wrażenie, że są dziwnie pochylone? Wyświetlacz jest wstawiony tak, że dół jest głębiej a góra bliżej kierowcy. Wkurzało by mnie to strasznie...
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez trezor » 13 września 2017, 18:22

michal84 napisał(a):Widziałem dziś wirtualny kokpit w golfie GTI. Też odnosicie wrażenie, że są dziwnie pochylone? Wyświetlacz jest wstawiony tak, że dół jest głębiej a góra bliżej kierowcy. Wkurzało by mnie to strasznie...

Pewnie chodzi o odblaski, taki kąt daje mniejszą szansę, że się światło z zewnątrz będzie odbijało.
trezor
Sport
Sport

Postprzez michal84 » 13 września 2017, 18:30

trezor napisał(a):
michal84 napisał(a):Widziałem dziś wirtualny kokpit w golfie GTI. Też odnosicie wrażenie, że są dziwnie pochylone? Wyświetlacz jest wstawiony tak, że dół jest głębiej a góra bliżej kierowcy. Wkurzało by mnie to strasznie...

Pewnie chodzi o odblaski, taki kąt daje mniejszą szansę, że się światło z zewnątrz będzie odbijało.
Ale wygląda to strasznie nienaturalnie - wg mnie oczywiście. Widziałem w BMW taki wyświetlacz i był osadzony normalnie. Drażniło mnie to na tyle po zobaczeniu na żywo że GTI odpadł przez to z moich opcji. Koszt wyświetlacza jest pewnie niższy niż klasycznych zegarów, a producenci biorą za to dodatkową kasę jeszcze, więc moglby chociaż być porządny..
michal84
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR MY2016
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez trezor » 13 września 2017, 18:32

michal84 napisał(a):
trezor napisał(a):

Ale wygląda to strasznie nienaturalnie - wg mnie oczywiście. Widziałem w BMW taki wyświetlacz i był osadzony normalnie. Drażniło mnie to na tyle po zobaczeniu na żywo że GTI odpadł przez to z moich opcji. Koszt wyświetlacza jest pewnie niższy niż klasycznych zegarów, a producenci biorą za to dodatkową kasę jeszcze, więc moglby chociaż być porządny..

Zgadzam się z tym co piszesz. U mnie GTI też miało ten kokpit po stronie minusów.
trezor
Sport
Sport

Postprzez Jos » 13 września 2017, 21:29

Jezdzilem dzisiaj tiguanem z vc i bylo super, zadnych odblaskow. Jezeli chodzi o vw to zwykle zegary tam sa nieciekawe o wiele lepszy jest vc..

ALE!.. powiedzial mi sprzedawca że Vag ma spór z google i koniec map w grupie, a te co sa dzialaja do konca okresu aktualizacji... aż byłem w szoku.. zresztą teraz jak nie roamingu w eu to zasadzie smartphone zalatwia sprawę, wiec moze uznali że to zbędny koszt..
Jos
Sport
Sport

Postprzez maciek89 » 13 września 2017, 21:50

No jeśli się nie ma dużego ekranu przed sobą, HUD lub VC to mając android auto fabryczna nawigacja dziś jest już w ogóle bez sensu, szczególnie, że często wymaga horrendalnej dopłaty. Google + waze i za granicą jeździ się jak u siebie. Chyba nadal BMW ma najlepszy system i nawigację.

Co do VC to niestety Leon dostał mały system Polo, a nie to, co jest w Golfie, czy Tiguanie.
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Postprzez Jaack » 13 września 2017, 22:41

Mam w pakiecie navi i teraz mysle co dobrac.
Czy wziac full link i olac aktualizacje map na pokladzie, z drugiej strony kosztuja tylko 500zl na 3 lata.
A moze wziac VC? Tak jak na poczatku sie nimi podjaralem tak teraz sie zastanawiam czy to nie jest zbedny bajer?
Jaack
Stella +
Stella +

Postprzez szadubaba » 13 września 2017, 23:08

Jak bierzesz auto za gotowke to sie zastanow co mozesz kupic albo gdzie pojechac za cene VC..

a jak raty lub leasing to zapewnie ledwo odczuwalne w racie to brac.
szadubaba
Sport
Sport

Postprzez Jos » 15 września 2017, 15:54

Eee.. fajne ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jos
Sport
Sport

Postprzez Jaack » 15 września 2017, 16:19

Oooo, ladne, no ja bede brac finansowanie, tylko jeszcze nie wiem jakie.
Teoretycznie najfajniej ten Kredyt niskich rat, bo masz 4 lata i z glowy.
Ale z drugiej strony wychodzi 10% drozej (jak wykupisz auto) w porownaniu do Kredytu 3 zer (gdzie z kolei rata 2x wyzsza).
Jaack
Stella +
Stella +

Postprzez maciek89 » 15 września 2017, 17:07

Dlaczego Cupra ma tylko 260 na liczniku skoro bez problemu na rodzimej krajówce pojawia się 270 już w seryjnej C280? :mrgreen: Trochę za mały ten ekranik no ale Golf musi być górą... Jak dla mnie jednak szkoda pięknych seryjnych zegarów
maciek89
Cupra
Cupra

Auto: Cupra 280 MY16

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne