Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sim_co napisał(a):Na auto https://www.otomoto.pl/oferta/seat-leon ... z1jmb.html już w ofercie jest rabat 7600.
michuFR napisał(a):Brałem u nich swojego Leona. Takie duperele jak śruby antykradzieżowe, dywaniki gumowe kabiny, dywanik bagażnika idzie od nich wyrwać.
sim_co napisał(a):Ech... no to mocno słabo
sim_co napisał(a):W Polskę za autem chyba trzeba będzie ruszyć
michuFR napisał(a):A co Ty byś chciał jeszcze oprócz rabaty kwotowego i tych duperelów? Chcesz zimówki, kupuj w okresie zimowym.
michuFR napisał(a):sim_co napisał(a):W Polskę za autem chyba trzeba będzie ruszyć
Słaby pomysł. Nigdzie nie dostaniesz lepszej oferty, niż u Seata do którego masz najbliżej od miejsca zamieszkania. Jak mieszkasz w Łodzi a kupisz auto w Krakowie to gdzie pojedziesz do serwisu? Do Krakowa? Nie, wiadomo że do Łodzi. Sprzedawca sprzedając Ci auto, zakłada już że będziesz odwiedzał ich serwis i zostawiał kasę u nich.
marpit napisał(a):Seat daje na 60...
Co za różnica czy focus za 91 a seat za 92,5 nie co Ci się podoba i odpowiada finansowo.
. Przeczytaj dokładnie co napisałem post wyżej. Mieszkam w Hiszpanii a felgi seat zamawia u włoskiego producenta który nie wyrabia z produkcją i stąd te opóźnienia.Mike Poznan napisał(a):Ale Leona produkują w HiszpaniiA jak Ty mieszkasz we Włoszech to może Fiata Tipo zamówiłeś?;)
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
proarnes napisał(a):Ja testowalem to w Audi i generalnie jest to tylko bajer, który nic wiecej nie daje poza wyświetleniem po raz drugi mapy. Moim zdaniem nie warto za to doplacac, tym bardziej ze klasyczne zegary w Seacie i w Audi sa bardzo ładne.
Quarien napisał(a):Ja nie testowałem, ale potencjalnie wydaje mi się być fajnym rozwiązaniem:
Nawigacja non stop dla kierowcy, media dla reszty. Mnie zawsze denerwowało, że klucząc gdzieś po ulicach, licząc na którym zjeździe mam skręcić, nagle pasażer odpalał mi Media i zmieniał utwory.
Jeśli chodzi o analogowe zegary, to wolę te niż po prostu cyferki. Totalnie nie wiem jak jeździć autem, które pokazuje mi np. prędkość jako numer. Szczególnie podczas przyśpieszania. Znaczki zmieniają się szybciej niż umiem je zarejestrować
Jeszcze brak obrotów mogę wybaczyć kiedy ma się automat. No i niektórzy (szczególnie "ze starej szkoły") umieją jeździć na słuch.
To co mnie boli najbardziej, że w sumie nawigacja Google i tak zawsze będzie lepsza od tej płatnej ekstra u VW. Więc i tak między licznikami będziemy mieli trasy w sumie wakacyjne. Czyli autostrada, która średnio ma jeden zjazd na dwie godziny. Więc trochę bez sensu.
Quarien napisał(a):Ja nie testowałem, ale potencjalnie wydaje mi się być fajnym rozwiązaniem:
Nawigacja non stop dla kierowcy, media dla reszty. Mnie zawsze denerwowało, że klucząc gdzieś po ulicach, licząc na którym zjeździe mam skręcić, nagle pasażer odpalał mi Media i zmieniał utwory.
Jeśli chodzi o analogowe zegary, to wolę te niż po prostu cyferki. Totalnie nie wiem jak jeździć autem, które pokazuje mi np. prędkość jako numer. Szczególnie podczas przyśpieszania. Znaczki zmieniają się szybciej niż umiem je zarejestrować
Jeszcze brak obrotów mogę wybaczyć kiedy ma się automat. No i niektórzy (szczególnie "ze starej szkoły") umieją jeździć na słuch.
To co mnie boli najbardziej, że w sumie nawigacja Google i tak zawsze będzie lepsza od tej płatnej ekstra u VW. Więc i tak między licznikami będziemy mieli trasy w sumie wakacyjne. Czyli autostrada, która średnio ma jeden zjazd na dwie godziny. Więc trochę bez sensu.
michal84 napisał(a):Widziałem dziś wirtualny kokpit w golfie GTI. Też odnosicie wrażenie, że są dziwnie pochylone? Wyświetlacz jest wstawiony tak, że dół jest głębiej a góra bliżej kierowcy. Wkurzało by mnie to strasznie...
Ale wygląda to strasznie nienaturalnie - wg mnie oczywiście. Widziałem w BMW taki wyświetlacz i był osadzony normalnie. Drażniło mnie to na tyle po zobaczeniu na żywo że GTI odpadł przez to z moich opcji. Koszt wyświetlacza jest pewnie niższy niż klasycznych zegarów, a producenci biorą za to dodatkową kasę jeszcze, więc moglby chociaż być porządny..trezor napisał(a):michal84 napisał(a):Widziałem dziś wirtualny kokpit w golfie GTI. Też odnosicie wrażenie, że są dziwnie pochylone? Wyświetlacz jest wstawiony tak, że dół jest głębiej a góra bliżej kierowcy. Wkurzało by mnie to strasznie...
Pewnie chodzi o odblaski, taki kąt daje mniejszą szansę, że się światło z zewnątrz będzie odbijało.
michal84 napisał(a):Ale wygląda to strasznie nienaturalnie - wg mnie oczywiście. Widziałem w BMW taki wyświetlacz i był osadzony normalnie. Drażniło mnie to na tyle po zobaczeniu na żywo że GTI odpadł przez to z moich opcji. Koszt wyświetlacza jest pewnie niższy niż klasycznych zegarów, a producenci biorą za to dodatkową kasę jeszcze, więc moglby chociaż być porządny..trezor napisał(a):michal84 napisał(a):Widziałem dziś wirtualny kokpit w golfie GTI. Też odnosicie wrażenie, że są dziwnie pochylone? Wyświetlacz jest wstawiony tak, że dół jest głębiej a góra bliżej kierowcy. Wkurzało by mnie to strasznie...
Pewnie chodzi o odblaski, taki kąt daje mniejszą szansę, że się światło z zewnątrz będzie odbijało.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości