Vampire, jeśli już, to aktywny pod fotelem, bo w miejsce fabrycznego myślę że mógłby być problem coś dopasować
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
LEON SC FR 1.8 TSI 180 л.с. DSG7
· Расход топлива Комбинированный: 5,7л/100км
· Выбросы CO2 Комбинированный: 132г/км (Emission standard EU6 plus)
· Расход топлива Город: 7,1л/100км
· Расход топлива Трасса: 5,0л/100км
экстерьер
Без доплаты
Красный "Emocion Red" (базовый) "Rojo Emocion"
интерьер
Без доплаты
Обивка салона - ткань с кожаными вставками (базовое оснащение)
Оборудование
4.400 RUB
Пакет оборудования: Датчик света + датчик дождя + внутреннее электрохромное зеркало
40.350 RUB
Передние светодиодные фары + задние светодиодные фары
-20.355 RUB
Скидка при заказе опций: Передние светодиодные фары + задние светодиодные фары
36.000 RUB
Навигационная система с 5,8 дюймовым цветным сенсорным дисплеем (заказывать вместе с опцией Картография Европа)
4.800 RUB
Подушка безопасности для коленей (включает отключение подушки безопасности пассажира)
Без доплаты
Зимний пакет: обогрев передних кресел + обогрев форсунок омывателя лобового стекла + омыватель фар + электропривод и обогрев зеркал
10.800 RUB
Сигнализация
10.000 RUB
Сенсорная мультимедийная система "плюс" (5.8 дюймовый цветной сенсорный дисплей)
6.000 RUB
Подрулевые лепестки переключения передач (только для DSG)
3.200 RUB
Пакет светодиодного освещения интерьера
Без доплаты
Центральный подлокотник с вещевыми отделениями и подстаканниками + воздуховоды для задних сидений
Без доплаты
Картография Европа (SD-карта, не заказывать если заказана опция Обновление навигационных карт)
19.600 RUB
Передние и задние датчики парковки + оптическая парковочная система (OPS)
7.000 RUB
Подготовка под установку прицепного устройства (вкл. электроразводку)
10.000 RUB
Высококачественная аудиосистема SEAT Sound System с 10 громкоговорителями (требует Сенсорной мультимедийной системы "плюс" или Навигационной системы с 5,8 дюймовым цветным сенсорным дисплеем). Заказывается с 18" аварийным колесом
44.600 RUB
Кожаная обивка сидений (черная), (требует наличия электрического привода складывания зеркал)
5.200 RUB
Пакет безопасности: напоминание о непристегнутых ремнях безопасности + система распознавания усталости водителя
wartość celna auta 20000 $
cło 10% 2000 $
wartość celna + cło 22000 $
akcyza: 3,1% (do 2.000 ccm włącznie) 620 $
VAT 23% od wartości celnej powiększonej o cło i akcyzę 27822,6 $
łączna suma opłat celno-podatkowych 96822,648 PLN
Vampire1984 napisał(a):czy można wstawić każdy sub w miejsce fabrycznego to ra,z
Vampire1984 napisał(a):czy można darować sobie sub z tylu i wmontować jakiś słabszy do przodu(jeśli inne poza fabrycznym by nie mieściły się z tylu) czy jest to niezbyt fortunne miejsce na suba w desce rozdzielczej.
Ocelot napisał(a):Początkowo miałem zamiar zamówić Leona z pełnym pakietem asystentów jazdy (ACT, line assisst, light assist itd...), ale jako że używałbym ich rzadko to całkowicie zmieniłem swoje podejście. Ostatecznie wczoraj zamówiłem samochód w idealnej jak dla mnie konfiguracji.
Seat Leon ST FR 1.4 TSI 125 km
+
- Pakiet Praktyczny,
- Lakier metalik Nevada White,
- Media System Plus,
- Czujniki parkowania OPS,
- Pakiet oświetlenia wnętrza LED,
- Pakiet Dynamiczny (DCC + progresywne wspomaganie),
- Alarm.
Na felgi 18" niestety nie starczyło już pieniążków, ale w ostateczności 17" pójdą na zimę, a za rok kupi się jakieś 18".
Na całość udało się wywalczyć rabat 9,5% (wliczając w to rabacik dla grup zawodowych).
Auto wstępnie do odbioru na początek kwietnia.
Ocelot napisał(a):Jutro będę miał podpisywaną wstępną umowę i zamawiał Leona, a kolor... dalej niewybrany.Albo Nevada White albo Emocion Red (+felgi 18). Też mieliście takie problemy do ostatniej chwili?
Macie jakieś osobiste spostrzeżenia na temat tych kolorków, porady itp.?
Ocelot napisał(a):Chciałem bardzo podziękować wszystkim użytkownikom za rady w tym temacie, a zwłaszcza Panom @pinkibass, @kapishon, @Vampire1984.
Ocelot napisał(a): Pakiet Dynamiczny (DCC + progresywne wspomaganie),
Leo2015 napisał(a):Mam jeszcze kilka dodatkowych pytań do „szczęśliwych” posiadaczy tego samochodu. Pytania poniżej:
1. System Media Colour/Plus
Jakiej wielkości pamięci kartę SD czyta system (chodzi o pliki mp3) ?
Leo2015 napisał(a):6. Silnik 1.4 TSI 125KM – czy to właściwy kompromis między mocą a ekonomią. Wszyscy piszą, że 125KM to niby nie dużo, ale ja jeżdżę obecnie Astrą III 1,7CDTI 100KM i jestem zadowolony.
Leo2015 napisał(a):7. System Start/Stop – rozumiem, że wyłączać należy ten system ręcznie, po każdym uruchomieniu silnika. A po jego zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika, system znów uaktywnia się.
Poli241 napisał(a):Leo 2015:
Co do zawieszenia FR z tym silnikiem z tylu jest zwykla belka skretna (nie ma DCC). Dla mnie jest komfortowo. Ostatnio zrobilem trase na swieta z Belgii do Polski i z powrotem (w sumie jakies 3000 km). 12 godzin jazdy w jedna strone, z krotkimi przystankami. Fotele sportowe spelnily swoja role (wygodne z dobrym trzymaniem bocznym).
6. posiadam ten silnik i jestem z niego bardzo zadowolony. Do codziennego uzytkowania wystarczas az nadto. Dobra elastycznosc i osiagi, no chyba ze masz zaciecie sportowe to polecam 1.8 180 KM (a tam to juz jest i DCC).
Ocelot napisał(a):Właśnie czekam na swojego leona 1.4 TSI 125 km z DCC. Tak tylko informuję bo zabrzmiało jak gdyby do 1.4 nie można było wziąć DCC.
kapishon napisał(a):Ocelot napisał(a):Właśnie czekam na swojego leona 1.4 TSI 125 km z DCC. Tak tylko informuję bo zabrzmiało jak gdyby do 1.4 nie można było wziąć DCC.
Bo tak do któregoś momentu było, że DCC można było domówić tylko do 1.8 TSI 180km i do 2.0 TDI 184km. Zmieniło się to chyba gdzieś w listopadzie a może ciut wcześniej.
Leo2015 napisał(a):Czy fotele w wersji FR nie są zbyt twarde do dłuższej jazdy?
Leo2015 napisał(a):muszę przyznać, że to chyba najładniejszy obecnie hatchback jaki można kupić. Nie ukrywam, że na taki samochód czekałem. Pomijając wszystkie niedoskonałości, ten samochód na w sobie to coś, co przyciąga wzrok.
KAI napisał(a):Robię spor tras i fotele FR są mniej wygodne niż standardowe (ale porównuję z innymi autami).
KAI napisał(a):Skórę w fotelach FR trzeba też smarować żeby po pewnym czasie nie popękała od użytkowania.
Czajka napisał(a):ESP Sport = wyłączenie systemów!
Leo2015 napisał(a):- wersję Style bez "pakietu Sport+"
- wersję Style plus „pakiet Sport+”
- wersję FR z dodatkami
Leo2015 napisał(a):I teraz, szukam rozwiązania najbardziej komfortowego do codziennej jazdy solo, ale także z rodziną na dłuższych trasach. Wersja Style to zawieszenie bardziej komfortowe (ale jest ono bardziej twarde niż miękkie zawieszenia w innych samochodach podobnej klasy), natomiast wersja FR to zawieszenie utwardzone o 20% i obniżone o 15 mm względem wersji Style.
W jednym z testów na youtube, prowadzący powiedzieli że FR jest bardzo fajne, jednak na dłuższe trasy nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem.
Leo2015 napisał(a):Co myślicie, czy w celu lepszego komfortu jazdy, warto rezygnować z dodatków dostępnych w wersji FR (mam na myśli generalnie Seat Drive Profile i sportowe fotele). Czy fotele w wersji FR nie są zbyt twarde do dłuższej jazdy? Czy fotele w wersji Style są wystarczające i dobrze wyprofilowane, żeby komfortowo podróżować. Czy optymalnym rozwiązaniem byłaby wersja Style plus pakiet Sport+?
Leo2015 napisał(a):Mam jeszcze kilka dodatkowych pytań do „szczęśliwych” posiadaczy tego samochodu. Pytania poniżej:
1. System Media Colour/Plus
2. Lampy LED
3. Kierownica w wersji Style model 2015
4. System Media Plus – czy zamawiając do wersji Style stację Media System Plus, automatycznie zwiększa się liczba głośników z 6 do 8 ?
5. Tylne czujniki parkowania – czy zamawiając tę opcję, można później w serwisie uaktywnić optyczny system parkowania na wyświetlaczu tylko dla tylnych czujników.
6. Silnik 1.4 TSI 125KM – czy to właściwy kompromis między mocą a ekonomią. Wszyscy piszą, że 125KM to niby nie dużo, ale ja jeżdżę obecnie Astrą III 1,7CDTI 100KM i jestem zadowolony.
7. System Start/Stop – rozumiem, że wyłączać należy ten system ręcznie, po każdym uruchomieniu silnika. A po jego zgaszeniu i ponownym uruchomieniu silnika, system znów uaktywnia się.
Czajka napisał(a):ESP czy tam ASR wyłącza się z poziomu systemu navi.
ESP Sport = wyłączenie systemów!
Vampire1984 napisał(a):7. Nie
...oraz ASR off.noktoto napisał(a):1.8 TSI, 2.0 TDI/184 - ESC Sport - Mniej ograniczone ESC
Vampire1984 napisał(a):Leo2015 napisał(a):- wersję Style bez "pakietu Sport+"
- wersję Style plus „pakiet Sport+”
- wersję FR z dodatkami
Leo2015 napisał(a):Najciekawsze są wasze odczucia co do zawieszenia w wersji FR - dla jednych jest średniotwarde i komfortowe, dla innych twarde oraz działania opcji "Drive Profile".
rossi napisał(a):Panowie czy w przypadku Leona FR z belką z tyłu warto brać sobie DCC?
Wiem że z wielowachaczem ma to sens,a jak to wygląda z belką?
Ja Cię proszę, nie rób z Seata Porsche bo to śmieszne jest. Normalne auto, ciut twardsze.Vampire1984 napisał(a):żaden Seat nie jest dla Ciebie. Seaty są znane ze sportowego prowadzenia, twardszego zawieszenia niż w innych markach.
Vampire1984 napisał(a):Leonowi brakuje podgrzewania świateł, regulacji pasów, gniazdka 12v w bagazniku, maski na teleskopach,
Vampire1984 napisał(a):sam mówisz ze Ci nie zbyt to pasuje i jest zbyt twarde:)
Leo2015 napisał(a):Brak podgrzewania kloszy LED to jakieś nieporozumienie
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości