Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pampi napisał(a):Odkąd kupiłem Cupre to jeżdżę wolniej niż wcześniej.
trezor napisał(a):pampi napisał(a):Odkąd kupiłem Cupre to jeżdżę wolniej niż wcześniej.
Też zauważyłem u siebie tą tendencję, choć już na poprzednim samochodzie, który też nie był wolny.
Choć nie mogę powiedzieć, że jest tak zawsze, bo mam czasami taki dzień, że jeżdżę ostrzej, choć niekoniecznie oznacza to jakoś mega szybko.
marekwar napisał(a):Pod względem konstrukcyjnym cupra to to samo co Leon. Przy 240km/h zgniata się dokładnie tak samo a może gorzej, bo silnik cięższy.
To jeszcze napisz jakie miasto i średni dystans.
Evo napisał(a):Ostatni bak,100% jazdy po mieście. Te nowe TSI, takie oszczędne![]()
Catalunya napisał(a):1.8 TSI XP automat. Na liczniku już ponad 10000. Jak dla mnie nie da się tym samochodem spalić mniej niż 7. Może to kwestia automatu i 4x4. Autostrada przepisowo koło 8, a miasto 9-10. 1.8 w benzynie to fajny wybór, ale wychodzi na to, że łyka prawie tyle co Cupra
kocurek291 napisał(a):Faktycznie przy tym silniku 1,4TSI 125KM można zejść na trasie w okolice 5L jadąc spokojnie - 90-110km/h? a jeżdżąc po samym mieście (korki, światła) można zamknąć się ze spalaniem w 9-10L? testował może ktoś spalanie tylko na bardzo krótkich odcinkach - bez deptania (typu 1-2km, kilka odpaleń - silnik nienagrzany) - mieści się w 12L?
luzszymon napisał(a):Catalunya napisał(a):1.8 TSI XP automat. Na liczniku już ponad 10000. Jak dla mnie nie da się tym samochodem spalić mniej niż 7. Może to kwestia automatu i 4x4. Autostrada przepisowo koło 8, a miasto 9-10. 1.8 w benzynie to fajny wybór, ale wychodzi na to, że łyka prawie tyle co Cupra
Dla mnie autostrada 8L to spoko. Z tego co czytam to 1.4 spali pewnie z 7 do 7.5 a jeszcze dochodzi 4x4. Od jednego kolegi z forum słyszałem o 10L na autostradzie i mnie to przeraziło (narazie do XP się przymierzam).
Ile taki 1.8 4x4 DSG to wam pali na autostradzie z tempomatem 150?
luzszymon napisał(a):Catalunya napisał(a):1.8 TSI XP automat. Na liczniku już ponad 10000. Jak dla mnie nie da się tym samochodem spalić mniej niż 7. Może to kwestia automatu i 4x4. Autostrada przepisowo koło 8, a miasto 9-10. 1.8 w benzynie to fajny wybór, ale wychodzi na to, że łyka prawie tyle co Cupra
Dla mnie autostrada 8L to spoko. Z tego co czytam to 1.4 spali pewnie z 7 do 7.5 a jeszcze dochodzi 4x4. Od jednego kolegi z forum słyszałem o 10L na autostradzie i mnie to przeraziło (narazie do XP się przymierzam).
Ile taki 1.8 4x4 DSG to wam pali na autostradzie z tempomatem 150?
kocurek291 napisał(a):Faktycznie przy tym silniku 1,4TSI 125KM można zejść na trasie w okolice 5L jadąc spokojnie - 90-110km/h? a jeżdżąc po samym mieście (korki, światła) można zamknąć się ze spalaniem w 9-10L? testował może ktoś spalanie tylko na bardzo krótkich odcinkach - bez deptania (typu 1-2km, kilka odpaleń - silnik nienagrzany) - mieści się w 12L?
AilO napisał(a):
Mój rekord. I spalania i czasu jazdy
#Warszawa #Mordor #Korek jak cholera
1.8 manual
Enduro napisał(a):1.4 ACT 150 KM, równe 5.0 l - spalanie w mieście, prędkości to ok 50 km/h, ronda, światła, po godz 21 , krótki odcinek 10 km, zimny silnik - stała trasa.
Trasa 4,3 l - odcinek ok 60 km. Prędkości ok 100 km/h.
Eleonor napisał(a):Kurcze co za prędkości ... gdzie Wy się tak spieszycie ? .....a potem że coś się psuje ...
metzz napisał(a):BTW> Nie wiem jak tak beznadziejnie małe radio mogli skonfigurować w FR'ce
verton91 napisał(a):No niestety, brałem to co było, wielkość to w sumie tylko estetyka
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość