Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Vampire1984 napisał(a):U mnie skrzypia drzwi kierowcy po lewej na wysokosci ucha/barku. Prawy przedni slupek lub cos w tamtej okolicy oraz prawy tylny slupek. Zawieszenie dudnic ma prawo ze wzgledu na to ze jest twarde i nie jest aktywne oraz ze to belka skretna nie wielowahacz.
joker_fr napisał(a):Kup wazeline techniczną i posmaruj uszczelki oraz elementy gumowe którymi są obite drzwi, wciśnij też trochę wazeliny pomiędzy uszczelki filcowe które biegną wzdłuż ramki drzwi. Mnie pomogło i mam ciszę:)
I stracisz tylko 10.000 zł. Jak kupisz Audi A6, będzie skrzypiał i też nic nie poradzą stracisz w komisie 80.000 zł. Bierz lepiej następnego Leona. Może za siódmym razem trafisz dobrze, a wtedy będzie taniej.SauronRzeznik napisał(a):Kolejny update:
Po dzisiejszej wizycie w drugim serwisie (tym razem padło na Moto-Gabrę w Krakowie) brzęczenie nie ustąpiło. Dokręcili śruby w drzwiach mocniej niż sugeruje producent, ale nic to nie dało. To na pewno mój pierwszy i ostatni Seat. W środę jadę znowu, jak nic nie poradzą, to auto idzie do komisu.
szczepan napisał(a):I stracisz tylko 10.000 zł. Jak kupisz Audi A6, będzie skrzypiał i też nic nie poradzą stracisz w komisie 80.000 zł. Bierz lepiej następnego Leona. Może za siódmym razem trafisz dobrze, a wtedy będzie taniej.Filmik chyba trzeba odschłuchać na sprzęcie HI Fi - na netbooku słychać tylko silnik.
SauronRzeznik napisał(a):To nie silnik słychać, tylko właśnie to buczenie. Nieważne czy się kupuje Leona, Audi A6 czy Dacię - nowy samochód nie powinien trzeszczeć/buczeć/skrzypieć. Zwłaszcza, że przed kupnem jeździłem dwoma Leonami i oba były dość ciche - a zwracałem specjalnie na to uwagę. Fajnie, że jesteś zadowolony z auta, może po prostu trafiłeś na dobry egzemplarz, a ja miałem pecha.
szczeslaw napisał(a):Jeżeli jesteś z Krakowa lub okolic, to spróbuj może podjechać do Dynamici w Myślenicach. Z tego co kojarzę, to ten serwis ma dobre opinie. Może im się uda?
szczeslaw napisał(a):ktoś opisywał jak to pojechał do serwisu w skandynawii i zgłosi
bob napisał(a):Ja cię nie mogę, ale mam szczęście ,że nic nie skrzypi - jeszcze, a może mój był robiony w dzień niekacowy i długo przed weeeeekendem ? (produkcja faktyczna była we wtorek).
szczepan napisał(a):Kto ma style i mu skrzypi? U mnie absolutna cisza - 10k km. Dodatkowo gratuluję wiedzy tym co potrafią rozpoznać słaby plastik i odróżnić od dobrego. A golf jest droższy bo niemiec zarabia więcej i wyższe są koszty pracy, a zastosowanie lepszej jakości plastiku można między bajki włożyć.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości