Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
bob napisał(a):Witam
U mnie nie ma żadnego problemu z zapamiętaniem trybu. Czy sport ,czy eko, zawsze po ponownym uruchomieniu samochodu tryb na którym był gaszony jest pamiętany ( świeci włącznik).
Może modele 2015 maja poprawiony soft?
A tak namarginesie to nie można ustawić doświetlania zakrętów( nie mam pojęcia dlaczego, a czy macie opcje delikatnego podnoszenia świateł mijania po przekorczeniu pewnej prędkości (115km/h)????
A tak namarginesie to nie można ustawić doświetlania zakrętów
bob napisał(a):Witam
U mnie nie ma żadnego problemu z zapamiętaniem trybu. Czy sport ,czy eko, zawsze po ponownym uruchomieniu samochodu tryb na którym był gaszony jest pamiętany ( świeci włącznik).
A tak namarginesie to nie można ustawić doświetlania zakrętów( nie mam pojęcia dlaczego, a czy macie opcje delikatnego podnoszenia świateł mijania po przekorczeniu pewnej prędkości (115km/h)????
michal99 napisał(a):bob napisał(a):Witam
Kolego, u mnie też swieci przycisk mode a silnik i tak działa w innym trybie... Sporta mi nie zapamiętuje na 100%. Mam wrażenie, że eco również. Obstawiałbym że silnik wraca do normala, a cała reszta jest w danym trybie wybranym wcześniej.
Vampire1984 napisał(a):Będąc na naprawie gwarancyjnej z plastikami, zawieszeniem oraz tymi trybami, to w ASO w gdynii na morskiej powiedzieli mi ze już taki przypadek był, kontaktowali się z producentem i jest to zamierzone wszystko-powrót do trybu ECO jeśli chodzi o reakcje na gaz. Coz trza się z tym pogodzić myślę lub ich cisnąc, może producent da aktualizacje oprogramowania w jakiejś przyszłości
SauronRzeznik napisał(a):Ignorancja w ASO jest niestety straszna i widać to po tym forum - jednemu mówią to, drugiemu tamto.
szczeslaw napisał(a):Wygląda na to, że też im zabrali autoryzację. Nie dzwoniłem do PTHW, żeby to potwierdzać, ale na stronie Seata w chwili obecnej nie ma ani jednego ASO/Dealera we Wrocławiu, co potwierdza również odpowiedź, którą dostałem od nich na moje pytanie o serwisy.
PRAWDOPODOBNIE od 15 grudnia ma być otwarty Lellek, przy Audi na Karkonoskiej, ale to nic pewnego. Mieli mieć otwarte od 1 grudnia, ale mają opóźnienie w budowie.
Vampire1984 napisał(a): w jakiejś przyszłości
Vampire1984 napisał(a): ASO w gdynii na morskiej powiedzieli mi ze już taki przypadek był, kontaktowali się z producentem i jest to zamierzone wszystko-powrót do trybu ECO jeśli chodzi o reakcje na gaz. Coz trza się z tym pogodzić myślę lub ich cisnąc, może producent da aktualizacje oprogramowania w jakiejś przyszłości
MichałM napisał(a):Cześć LudzieNa forum jestem nowy (wcześniej przez kilka miesięcy skrzętnie je wertowałem).
Od października tego roku mam Leona FR 1,8 TSI. Jakiś czas temu zauważyłem, że system start stop/stop u mnie nie działa. Pojechałem z tą informacją do ASO w Poznaniu i panowie stwierdzili, że mam uszkodzony moduł odpowiedzialny za działanie ww systemu. Moduł jest własnie wymieniany...
Kolejną kestią jest działanie trybów jazdy - u mnie nie zmienia się reakcja na gaz ani też dźwięk. Panów z ASO, po tym jak pokazałem im ten wątek, sprawa zaintrygowałaAutem jechało 3 mechaników i każdy mówił co innego na temat różnic lub ich braku pomiędzy trybami jazdy... Poprosiłem więć ich aby zdemontowali osłonę pod maską na wysokości podszybia. Okazało się, że w moim aucie nie ma żadnego generatora dźwięku... Auto było podpięte pod komputer i nie znaleziono nic niepokającego.
Mój Leon został wyprodukowany 1.08.2015. Teraz pytanie - czy ktoś z Was miał podobne ekscesy z autem z tego rocznika? Zanim napiszę do Seata w tej sprawie, chciałbym zasięgnąć informacji od Was. Proszę użytkowników, którzy mieli robioną aktualizację oprogramowania o podanie ASO, celem kontaktu. Dziękuję.
Raynold napisał(a):Jeżeli jest jakaś zmiana barwy dźwięku silnika, to jej nie zauważam (komputer pokazuje obecność tzw. acutatora).
No dobrze, ale co na to ASO? Wyczuwanie różnych trybów może być dyskusyjne, ale tu nie pola do wątpliwości - brakuje fizycznie podzespołu auta, które zgodnie z informacjami i specyfikacjami producenta powinno być.Ba, jak pisałem w pierwszym poście - u mnie nie ma fizycznie tego urządzenia pod maską. Wg mnie mogą być tego 2 przyczyny:
1. W atuach z 2015 już go nie montują.
2. Podczas montażu auta i jego konfiguracji popełniono błąd.
Chciałbym zdobyć od Was jak najwięcej inforamacji, żeby mieć argumenty w rozmowie z Seatem.
MichałM napisał(a):daniel28, a możesz napisać, w którym ASO dokonywałeś aktualizacji oprogramowania? Moje ASO twierdzi, że rzeczywistą różnicę miedzy trybami można poczuć tylko w Cuprze. Jeździłem tym autem i faktycznie zmiany charakterystyki były odczuwalne. W moim aucie, po podłączeniu pod komputer nie ma czegoś takiego jak sound actor - w Cuprze owszem, można nawet zmienić siłę jego wpływu (50 lub 100%).
Ba, jak pisałem w pierwszym poście - u mnie nie ma fizycznie tego urządzenia pod maską. Wg mnie mogą być tego 2 przyczyny:
1. W atuach z 2015 już go nie montują.
2. Podczas montażu auta i jego konfiguracji popełniono błąd.
Chciałbym zdobyć od Was jak najwięcej inforamacji, żeby mieć argumenty w rozmowie z Seatem.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości