endriume81 napisał(a):Czy w Terra Wrocław zrobią powyższe modyfikację, pomimo zakupu auta w PTHW? Macie jakieś doświadczenia?
Najlepiej połącz to z przeglądem. Czasu stracisz mniej, a Terra jak zarobi za przegląd to i opcje Ci włączy
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
endriume81 napisał(a):Czy w Terra Wrocław zrobią powyższe modyfikację, pomimo zakupu auta w PTHW? Macie jakieś doświadczenia?
Jest w instrukcji opisane. Zależy jaki olej wlejesz (są 2 normy:VW 502 00 - 15k km / VW 504 00 - 30k km) - dla silników benzynowych.XGrzesX napisał(a):A przeglądy powinny być co 15 czy co 30 ? Pytam bo jeszcze swojego Leona nie odebrałem ale byłem pewny że przeglądy są co 30.
I see what you did therebmelon napisał(a):U mnie tylko pomiędzy 15:00 a 17:00.
życzę ci abyś wizyty w ASO ograniczył tylko to przeglądów gwarancyjnychPomidor84 napisał(a):bo tam właśnie zakupiłem auto i miałem zamiar je serwisować
pinkibass napisał(a):Z tego co widziałem to na wszystkich filmikach z Cupra 280 WM był aktywny.
Miałem własnie do Carsedu się wybrać w tej sprawie (plus wizualizacja prędkości dmuchawy na Auto), bo niestety Maran nie ma VCDSa.
Ale skoro jest tak jak piszesz to chyba najlepszą opcją pozostaje znalezienie kogoś kto ma interfejs i do tego umi się nim posłużyć
Jest tu ktoś taki?
Widziałem, że na forum Octavii gmerają i aktywują co tylko zapragną i co się da bez ograniczeń
pinkibass napisał(a):Mają chyba coś mniej zaawansowanego niz VCDS
RedBool napisał(a): inaczej jest to rozwiązane niż w VCDSie, jeżeli chcemy aktywować trochę funkcji ODISem to musimy bardziej być jako programista niż mechanik
szczeslaw napisał(a): ODIS standardowo jest strasznie ograniczony i mechanik może w sumie bardzo niewiele zrobić. ALE jeżeli "centrala" zezwoli mu na grzebanie, to mogą mu odblokować dodatkowe opcje. Niestety odblokowanie następuje tylko w uzasadnionych przypadkach
"Witam.
Sprawa została skonsultowana z naszym technikiem.
Nie możemy niestety w Pana samochodzie „zaprogramować” testu zegarów w czasie uruchamiania samochodu .
Powodem jest brak takiej opcji w Pana samochodzie akceptowanej przez producenta samochodu ,oraz możliwość uszkodzenia modułu sterującego w przypadku popełnienia błędu w czasie wykonywania operacji.
Działanie takie będzie traktowane przez producenta (gwaranta ) podobnie jak tzw. chiptuning silnika ,co może skutkować utratą praw gwarancyjnych.
Dlatego jako autoryzowana stacja i przedstawiciel importera odmawiamy wykonania operacji przekodowania modułu deski wskaźników ,jako niedopuszczone przez gwaranta samochodu."
kososki napisał(a):w CARSED powinni Ci być w stanie włączyć tą opcję, gorzej z ceną jaką mogą rzucić.
Z drugiej strony ja mam problem, bo mam ten Welcome Mode (w Cuprze jest domyślnie) i nie zawsze mi działa to ostatnio jak byłem to nie potrafili nic z tym zrobić.
Do dzisiaj nie potrafię rozgryźć od czego to zależy, myślałem że nie można mieć sprzęgła wciśniętego, albo że kluczyk trzeba "mniej" przekręcić
kososki napisał(a):w CARSED powinni Ci być w stanie włączyć tą opcję, gorzej z ceną jaką mogą rzucić.
Z drugiej strony ja mam problem, bo mam ten Welcome Mode (w Cuprze jest domyślnie) i nie zawsze mi działa to ostatnio jak byłem to nie potrafili nic z tym zrobić.
Do dzisiaj nie potrafię rozgryźć od czego to zależy, myślałem że nie można mieć sprzęgła wciśniętego, albo że kluczyk trzeba "mniej" przekręcić
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość