Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
jaceku napisał(a): ...jeździłem Cuprą cały dzień...
antoś napisał(a):Inwestycja w Cuprę z mocniejszym silnikiem odpłaci Ci się tym, że jestem przekonany iż NIGDY nie spojrzysz na Cuprę i stwierdzisz, że mogłbyś wziąć 1,8 i paliłoby 1,5 litra mniej w mieście. W drugą stronę jestem przekonany, że byłoby inaczej.
bvw08 napisał(a):skoro manuale są takie słabe w zwykłych wersjach i tylko na 250Nm to dsg jest zdecydowanie lepszym wyborem, 7 biegówka jest na 350Nm więc starczy w 1.8 po programie
Goofol napisał(a):A nie boicie się lać tych 100oktanów? Nie zaszkodzi to silnikowi do ktorego dedykowane jest pb 98?
raflo83 napisał(a):dziś w końcu udało mi się wytrzymać i przejechać ekonomicznie jeden odcinek. Temperatura 24 stopnie, trasa podmiejska z kilkoma wioskami po drodze, bez wyprzedzania. Siadłem na ogonie jakiejś nie szybkiej osobówce i tak sobie jechałem. Wjeżdżając na autostradę po 21 km komputer pokazał średnią 5,9l![]()
Z kolei jadąc "dość" szybko kilka dni wcześniej to średnia mi wyszła 10l, ale to już był
W telefonach, czy laptopach litowo-jonowe baterie, czyli o takiej samej konstrukcji jak w hybrydach, zachowują sprawność do ok. 4, 5 lat. Oczywiście trwałość zależy od warunków w jakich są używane i oraz od liczby ładowań. Baterie z czasem stopniowo tracą pojemność. Zdarza się często, że wymiana zużytej baterii w telefonie jest nieopłacalna.
raflo83 napisał(a):bart014, ja jechałem po trasie, gdzie max 90 km/h i wioski po drodze, wiec do 50km/h i jechałem bardzo przepisowo. U mnie już ponad 10k km na liczniku i trochę mniej jakby zaczął palić. Na trybie cupra byłem z dsg w pozycji D, ale tryb nie ma tu nic do spalania. Jak piszesz, ze jedziesz 150 km/h i wyzej to spalanie w granicach 9-10l i więcej to norma i u mnie. Te silniki są bardzo wrażliwe na prawa stopęprawidłowe ciśnienie w oponach tez wpływa na spalanie... Może jeszcze kiedyś uda mi sie wytrzymać i pojechać eko ta sama trasę, to zrobię update. A "dość" szybko to nie tylko sama prędkość ale dsg w pozycji S, wiec i obroty utrzymujące sie na odpowiednim poziomie.
poczekaj, dopiero furę odebrałeś, to korzystasz. Ja musiałem 10k km zrobić aby w końcu się powstrzymać i dać radę przejechać w eko stylubart014 napisał(a):W każdym razie dałeś mi wyobrażenie co musiałbym zrobić żeby uzyskać takie spalanie jak u Ciebie i ... chyba jednak nie dam rady...
raflo83 napisał(a): Wjeżdżając na autostradę po 21 km komputer pokazał średnią 5,9l
raflo83 napisał(a):poczekaj, dopiero furę odebrałeś, to korzystasz. Ja musiałem 10k km zrobić aby w końcu się powstrzymać i dać radę przejechać w eko stylubart014 napisał(a):W każdym razie dałeś mi wyobrażenie co musiałbym zrobić żeby uzyskać takie spalanie jak u Ciebie i ... chyba jednak nie dam rady...
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość