Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
esde napisał(a):Na drugim biegunie jestem ja - 10.8 l/100 km po 11000 km
/klepnięte z komóry
5eba napisał(a):A po miescie w Warszawie ile pali cupra?
5eba napisał(a):Sorry, zle sformulowalem pytanie. Jakie maksymalne spalanie udalo Ci sie zanotowac? Podczas bardzo dynamicznej jazdy. Pytajac o to w poprzednim poscie mialem bardziej na mysli korki. Gdzie nie przyspieszasz szybko i maksymalnie trojke wrzucasz. Chociaz Normalnie jezdzac 9 do 11 litrow to nie ma takiej tragedii. Tym bardziej ze takie 1.2 silniczki troche pogonione bo inaczej nie da sie nimi jezdzic pala 9 do 10 litrow.
ora_dev napisał(a):I weź teraz wytłumacz jak to możliwe Januszowi, któremu w Kozich Bobach Zdroju z jednym rondem w mieście pali maksymalnie 5,5
daniel28 napisał(a):Większość z was porównuje spalanie opierając się przykładem lub doświadczeniem z silnikiem 2.0 tdi, ale trzeba mieć na uwadze, że silnik 2.0 tdi do najoszczędniejszych nie należy. Wystarczy porównać go do hdi np : passat 2.0 tdi v peugot 507 2.0 hdi różnica w spalaniu przez kwartał, okres rozliczeniowy ( w firmie której pracuje ) jest kolosalna - chodziły podejrzenia oszustwa pracownika, ale zmiana kierowcy pogorszyła wynikProponuje porównać spalanie do disla który jest oszczędny w realu a nie w folderze.
Nie ma co polemizować, tsi w starciu z podobnym dislem nie ma szans i oszczędność nadal jest i zakup takiego auta nawet do miasta nadal jest rentowny . Koszta eksplatacji, kultura pracy, frajda z jazdy - powoli różnica się zaciera. Nie lubiłem nigdy klekotów , ale na dzień dzisiejszy wybierając nowe auto już bym go nie odrzucił - kwestia różnicy pln.
szczeslaw napisał(a): Robiłem to samo porównanie dla FR, dla silników 1.4TSI 150KM vs 2.0TDI 150KM. Tu różnica w cenie jest jeszcze większa, a różnica w spalaniu troszkę mniejsza. I wyszło mi, że róznica w cenie zwróci się po ponad 200tys km.
Vampire1984 napisał(a):Ja bym wrzucil ale bym zawstydzil 4.4l/100 km![]()
ORPI1 napisał(a):LEON FR 1,4 125KM
wszystko na trybie eco
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości