rogerdaroger napisał(a):Wycofałem wszystkie zmiany, nic nie zakodowałem nowego, czujnik działa tak jak powinien. Przełącznik kupiłem nowy, ale obawiam się że jest to jakiś lipny zamiennik. Kod błędu to 919560, B126A 29 [008]
Błąd ten pokazuje jeśli przełącznik jest na auto, w pozycji 0 albo włączane światła komunikat znika
Jeśli pozostałe tryby działają (0, światła pozycyjne i mijania) oraz poprzedni przełącznik działał na Auto to ten musi być jakiś wadliwy. Najprościej podmienić z kimś na chwilę i sprawdzić.
Zakładam, że kupiłeś taki sam jak ten poprzedni który działał (ten sam numer części) ? te przełączniki się mogą różnić (np brak halogenów z przodu)
-- 28 czerwca 2021, 12:17 --
kapitan silver napisał(a):Koledzy miałbym prośbę do posiadających funkcję leaving home i i przełącznik świateł z funkcją auto. A mianowicie czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie czy przełącznik i wtyczka mają wszystkie 10 pinów bo u mnie jest 9 i za cholerę nie mogę tego uruchomić po mimo aktywacji tej funkcji w menu systemu. Z góry dziękuje.
-- 3 maja 2021, 18:35 --
kapitan silver napisał(a):Koledzy miałbym prośbę do posiadających funkcję leaving home i i przełącznik świateł z funkcją auto. A mianowicie czy mógłby ktoś sprawdzić u siebie czy przełącznik i wtyczka mają wszystkie 10 pinów bo u mnie jest 9 i za cholerę nie mogę tego uruchomić po mimo aktywacji tej funkcji w menu systemu. Z góry dziękuje.
Panowie ponawiam prośbę
W leonie z 2020r mam przełącznik o nr 5G0941431AF który ma 10 pinów natomiast we wtyczce do niego jest 9 kabli (7 pin jest pusty)