kwrzochu napisał(a):a taka konfiguracja?
Jakiej odpowiedzi się spodziewasz? Że wszyscy nagle krzykną "Tak! Teraz jest idealnie!"?
Konfiguracja wyposażenia to twój wybór w oparciu o twoje preferencje. Jak w pierwszej kolejności wywaliłbym aktywny tempomat, kamerę i VC, a w to miejsce dał DCC i koło 18', ale to twój samochód więc sam zadaj sobie pytanie z czego będziesz korzystać, a z czego nie...
kwrzochu napisał(a):No właśnie te "szmaty" nie przemawiają do mnie w samochodzie za ponad 100k
A w mojej opinii fotele w FR naprawdę dają radę. Szmata jak szmata w każdym aucie podobna, a ta w FR akurat wygląda bardzo dobrze jak na tę klasę auta. Leon to ani limuzyna ani premium, a 100 tysięcy to dziś średni koszt zakupu kompaktu więc pewnym niedopasowaniem (moim zdaniem) byłoby raczej zapłacić 5k za skórę do auta za 100...
Pytanie o spalanie też nie ma większego sensu. Mi 1.8 w mieście pali 10-12, w trasie od 6 (jadąc jak emeryt 90-100) do 10-11 (przy przelotach autostradą ze stałą prędkością 170-200). Innemu ten sam silnik spali 2 litry mniej, bo jest z mniejszego miasta albo jeździ spokojnie. Natomiast różnica w spalaniu między 1.5 a 2.0 będzie zawsze bo nie ma cudów - "konie muszą wypić"