Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
ora_dev napisał(a):Jak nie masz łopatek to trochę lipa, chyba musisz wajchą machać. Albo jechać do tunera przeprogramować skrzynię. Pod tym względem DSG jest beznadziejne, bo bez sensu ciągnie na obrotach, gdzie moment obrotowy już leci w dół. A już w trybie S to totalna porażka.
Rychu napisał(a):Dziś autko postało trochę na zimnie i nagrałem filmik, że nie jest dla mnie problemem wrzucenie biegu do połowy i zostawienie go tak. Po chwili sam wpada. Ale chyba to ewidentnie dowodzi, że trójka wchodzi mi z dodatkowym oporem po drodze, muszę pokonać jakąś dodatkową "blokadę". Na innych biegach nie ma opcji zostawić ich wbitych do połowy: https://youtu.be/yKZ4LtHBqqI
komornik320 napisał(a):U mnie nie nie czuje żadnych drgań pedału sprzęgła, wibracji gałki też nie zauważyłem. Przebieg 30 000 km. Jaki jest Twój przebieg? Czy jeśli prowadzisz samochód to prawa ręka nie spoczywa cały czas na gałce do zmiany biegów przypadkiem?
marpit napisał(a):Ja jak na razie wyczuwam coś takiego, że ok 4000 gdy zmieniam bieg to jak były takie delikatne wibracje jak by krzywo kręcącej się tarczy.
marpit napisał(a):Akurat wczoraj zmieniłem całe koła i bez zmiany.
verton91 napisał(a): wszystko musi byc zwarte, tylko wtedy jest przyjemność z jazdy
verton91 napisał(a): 3 godzinki roboty, dokręcone od góry przednie amortyzatory oraz górne mocowanie amortyzatorów tylnych do poduszki, wyjazd na drogę, i doznałem szoku, samochód znowu zwarty, nic nie puka, wrażenie jakbym zawieszenie na nowe wymienił, a uwierzcie, przednie i tylne zawieszenie na nakrętkach poruszyłem może o jakieś 45 stopni.
verton91 napisał(a):Zawieszenie nigdy nie dotykane, więc po prostu się poluzowało, tak jak mówiłem, obrót klucza był malutki a różnica w komforcie duża.
Przebieg 87500.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość