Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Żałujesz bo nie jeździłeś Toyota albo innym Oplem tam to dopiero jest orkiestra...marbo30 napisał(a):Ja byłem wczoraj w ASO na pierwszym przeglądzie i przy okazji zgłosiłem dziwne dzwięki w drzwiach od strony kierowcy , rozebrali całe drzwi wysmarowali jednak dalej cos puka , stuka , kazali przyjechać w innym terminie i zostawić auto na 2 dni . Wydaje mi się że coś nie jest tak z tymi Leonami że auto 20tys przebieg i już coś puka , już żałuje że go kupiłem .
To nie tylko Leony tak mają. Wszystko zależy też od indywidualnego odbioru. Akurat na forum jest pewnie sporo ludzi takich, jak ja, którym przeszkadza każdy dźwięk, którego nie powinno być. Moja żona wielu rzeczy nie słyszy, a mnie potrafi szlag trafiać.marbo30 napisał(a):Ja byłem wczoraj w ASO na pierwszym przeglądzie i przy okazji zgłosiłem dziwne dzwięki w drzwiach od strony kierowcy , rozebrali całe drzwi wysmarowali jednak dalej cos puka , stuka , kazali przyjechać w innym terminie i zostawić auto na 2 dni . Wydaje mi się że coś nie jest tak z tymi Leonami że auto 20tys przebieg i już coś puka , już żałuje że go kupiłem .
marbo30 napisał(a): albo zaczne głosniej słuchać muzyki
Ta wiązka?poodboo napisał(a):U mnie coś pukało, rezonansowalo w okolicach przedniego słupka. Było to uciazliwe zwłaszcza podczas głośnego słuchania muzyki. Okazało sie ze wiązka kabli biegnąca wzdłuż słupka była wypięta z dwóch mocowań...!
sarius napisał(a):Ta wiązka?poodboo napisał(a):U mnie coś pukało, rezonansowalo w okolicach przedniego słupka. Było to uciazliwe zwłaszcza podczas głośnego słuchania muzyki. Okazało sie ze wiązka kabli biegnąca wzdłuż słupka była wypięta z dwóch mocowań...!
W sumie się jej nie przyglądałem. Jak mi wróci cykanie (oby nie), to sprawdzę.
U mnie jeszcze w drzwiach pasażera z przodu coś brzęczy, jak po kostce jadę np. Tylko będę musiał Panom z ASO to jakoś zademonstrować, żeby zrobili. Albo będzie, jak ze słupkiem, nie chciałem sam ruszać, aż w końcu rozebrałem. Ktoś tu chyba na forum pisał, co to może być, ale już nie pamiętam.
Anie jest to po prostu normalna sprawa, że cyka zapadka, która wyłącza kierunek, jak odkręcasz kierownicę na proste koła ponownie?Despeil napisał(a):Witam, ma może ktoś dźwięk (cyknięcie) plastyku podczas skręcania kierownica przy włączonym kieronkowskazie?
Mam 3 takie cyknięcia gdy przekręcę kierownice z maks lewo na maks prawo lub na odwrót. Gdy nie mam włączonego kierunkowskazu nic nie słychać
obek napisał(a):Panowie jak poradziliście sobie z tym "trzeszczeniem" ?U mnie trzeszczy na całej długości samochodu - przód, tył
Co to może być? Szczerze to jetem w mega szoku samochód 2 miesiące z salonu Leon 1.5 benzyna. 12 letni Yaris tak mi się nie zachowywał
Uszczelki na pewno.obek napisał(a):U mnie skrzypienie jest na całej długości samochodu. Leon z grudnia 2019 roku
sarius napisał(a):Ta wiązka?poodboo napisał(a):U mnie coś pukało, rezonansowalo w okolicach przedniego słupka. Było to uciazliwe zwłaszcza podczas głośnego słuchania muzyki. Okazało sie ze wiązka kabli biegnąca wzdłuż słupka była wypięta z dwóch mocowań...!
W sumie się jej nie przyglądałem. Jak mi wróci cykanie (oby nie), to sprawdzę.
U mnie jeszcze w drzwiach pasażera z przodu coś brzęczy, jak po kostce jadę np. Tylko będę musiał Panom z ASO to jakoś zademonstrować, żeby zrobili. Albo będzie, jak ze słupkiem, nie chciałem sam ruszać, aż w końcu rozebrałem. Ktoś tu chyba na forum pisał, co to może być, ale już nie pamiętam.
Najlepiej kupić wyjmaki (ściągacze do tapicerki), podważyć i użyć trochę siły - niestety łatwo te zatrzaski nie puszczają.Tomektr napisał(a):emlus, wystarczy się cofnąć o jedną stronę i masz wszystko opisane odnośnie słupka A
weuek napisał(a):Zawsze odłączałem akumulator. To przecież żadna robota, a zawsze bezpieczniej.
Zegary mi skrzypiały w fabii mk1. Całe oklejałem taśmą (naokoło). Widzę, że poprawy brak...
opuść tylną szybę i napisz czy pomogło - u mnie trzeszczy dokładnie z drugiej stronytomek4985 napisał(a):trzeszczczy coś za moim lewym uchem
MTBiker napisał(a):Czy ktos cwiczyl skrzypienie (na wybojach glownie)
obek napisał(a):U mnie jest stukanie i pukanie z tyłu po stronie pasażeradenerwujący odgłos.
Dodatkowo zawieszenie przy skręcaniu kołami na maxa skrzypi jak w 10 letnim samochodziektoś też tak ma z tym zawieszeniem?
Zgłaszałem to podczas przeglądu to kolo powiedział, że nic nie słyszą i że trzeba nagrać dźwięk jaja![]()
ramzei napisał(a):MTBiker napisał(a):Czy ktos cwiczyl skrzypienie (na wybojach glownie)
każdy... i trzeba sobie z tym poradzić tym, że trzeba konserwować swojego seata
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości