Zauważyłem w trakcie deszczowych dni zbieranie się wody na progach i to w dodatku na trzech, tylko jeden suchy. Czyżby stara, dobrze znana wada uszczelki w drzwiach? Biorąc pod uwagę, że auto jest nowe, od tygodnia użytkowane, to chyba oznacza, że zapomnieli go uszczelnić w trakcie produkcji...Ktoś z Was zaobserwował może podobny problem?
chlorek napisał(a):do serwisu z tym, bo jak masz na progach wodę napewno wlewa się do środka.
Progi zawsze są mokre uszczelka jest dalej. Miał byś problem jak woda wpadała by do środka. Miałem tak w poprzednich leonach altei i w nowym tez tak jest
No właśnie problem polega na tym, że uszczelki są mokre. Przy otwarciu drzwi pasażera woda się wlewa do środka. Nie wiem jak to możliwe przy nowym aucie? W Leonie 1M problem był, owszem częsty,ale pojawiał się raz na 2/2,5 roku - tyle średnio wytrzymywał silikon. A tutaj to wygląda tak jakby w ogóle o uszczelnieniu nie pomyśleli. Za 1000km jadę na wymianę oleju więc wrzucę im też ten temat.
Zalecam folie i samemu zrobic troszke zabawy ale jak reka odjac nie mam juz problemow z tymi dzwiami niewielki koszt ale ile problemow zaoszczędzisz sobie.