Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon / Woda pomiędzy progiem a drzwiami

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon / Woda pomiędzy progiem a drzwiami

Postprzez Raynold » 27 sierpnia 2014, 01:33

Po większej ulewie zauważyłem, że praktycznie pod każdymi (przód/tył) drzwiami gromadzi się woda, nie wydaje mi się by dostawała się do środka samochodu, aczkolwiek samo jej gromadzenie nie jest dobrym znakiem - zły wpływ na blache w dłuzszej perspektywie.

Obrazek

Zauważyliście może coś takiego u siebie?
Raynold
Sport
Sport

Auto: Leon FR DSG
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Leon / Woda pomiędzy progiem a drzwiami

Postprzez tatian » 27 sierpnia 2014, 05:28

Na bank przecieka Ci woda między blachą a drzwiami. Poczytaj o pływających dywanach i sprawdź ew. napraw to.

pisane z kanapy w dużym pokoju za pomocą tik-taka
Obrazek
Był Seat Ibiza 1.2 (64 KM)
Był Seat Leon 1.9 TDI (110 KM)
Był Seat Leon 1.8 TSI (160 KM)
Był VW Golf MK VII 2.0 TDI (150 KM)
Był VW Golf 7.5 GTI (245 KM)
Jest Renault Clio IV 0.9 TCe (90KM)
tatian
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Renault Clio IV
Silnik: inny

Postprzez Tuchola_BDG » 27 sierpnia 2014, 06:16

tatian, zauważ tylko, że kolega ma Leona 5F, bez ASO się nie obędzie, a oni pewnie powiedzą, że to normalne :)
ObrazekObrazek
Tuchola_BDG
Sport
Sport

Auto: LEON 1M B+LPG
Silnik: BCB 1.6

Postprzez pinkibass » 27 sierpnia 2014, 06:37

Ja tez tak mam - bo rozumiem, że u Ciebe wody na plastikowym progu juz nie ma i zatrzymuje sie ona na tej uszczelce?

Wydawało mi sie to normalne, bo z tego co widziałem jest to pierwsza i ostatnia uszczelka drzwi.
Siła rzeczy wiec woda przez szparę miedzy progiem a drzwiami bedzie wchodzić ale przed wlaniem do wnętrza chroni ta uszczelka - taka konstrukcja.
pinkibass
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 1.4 140KM
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez RafRoo » 27 sierpnia 2014, 07:29

Cóż usterka występowała i znana już w 1M czyli w 2000r. 5F to model z 2013r. ten sam objaw co w 1M. Pytanie tylko brzmi, czy to ta sama przyczyna?? Nieszczelność na łączeniu blachy z drzwiami? Jeśli tak to jest to hiszpańska maniana lub celowe działanie producenta....
Nie wiem, czy wiecie ale jak kiedyś mercedes wyprodukował idealny i niezawodny model W123 to o mało nie zbankrutował......
DIESEL kopci, DIESEL czadzi, DIESEL nigdy Cię nie zdradzi!
Obrazek
RafRoo
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: LEON
Silnik: ASZ 1.9

Postprzez Raynold » 27 sierpnia 2014, 07:41

Dotyczy to każdych drzwi, więc to zdecydowanie wada samochodu a nie usterka danego egzemplarza. Ta woda odpływa zaraz po otwarciu, mnie zmartwiło to, że po prostu gromadzi się tam (nie sprawdzałem od spodu typu i rodzaju uszczelekk). najwyraźniej po jakimś czasie (dzień?) sama powoli odparowuje/odpływa, stąd nawet przy nieotwieranych drzwiach od ostatniego mycia, na progach pozostają brzydkie ślady.

Woda gromadzi się najczęściej gdy auto stoi pod chmurką, czyli cała noc, ulewa etc. Po przejechaniu się przez kilkanaście km w złych warunkach pogodowych, raczej nie uświadczy się tego efektu. Tylke z obserwacji.

Ukierunkowuje się na skorzystanie z garażu, jeżeli nie w lecie, to w zimie auto zużywa się znacznie wolniej.
Raynold
Sport
Sport

Postprzez pinkibass » 27 sierpnia 2014, 07:44

Trochę bzdurę napisałem.
Oczywiście jest wcześniej uszczelka - na zewnętrznej połaci blachy drzwi od wewnątrz.

Do tej pory myślałem, że wcześniej uszczelki nie ma i dlatego się tym nie przejmowałem i uznałem, że tak musi być.

Przyjrzałem się jej jednak dzisiaj i wygląda na to, że jest położona w taki sposób, że w okolicach słupka B uszczelka półkolem poprowadzona jest ku górze - w tylnych drzwiach sytuacja jest podobna.
Wydaje mi się, że właśnie z tego powodu w okolicach słupka woda musi dostawać się i rozlewać po progu.
Ewentualnie uszczelka nie trzyma.

W każdym przypadku - słabe to jest. Nie wybieram się teraz do ASO, ale przy najbliższej okazji to zgłoszę.
pinkibass
Sport
Sport

Postprzez sajcom » 27 sierpnia 2014, 09:54

Też tak miałem jak była porządna ulewa, lewa strona od strony kierowcy przód i tył/deszcz zacinał od tej właśnie strony/ wodę miałem aż na przedniej wycieraczce, ale gdy myję na myjce ciśnieniowej tych objawów nie ma.
Była
vectra b 2,0 16v 136KM zielony
jest
seat leon III FR 1,4 122KM grafit
sajcom
Stella +
Stella +

Auto: Leon III FR
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez szczeslaw » 27 sierpnia 2014, 11:55

Tak "ma być". Przynajmniej według producenta. Szczeliny między słupkami A i B a drzwiami nie są dokładnie uszczelnione i tamtędy dostaje się woda. Natomiast jest uszczelka na dole drzwi, która powoduje, że ta woda stoi na progu do czasu otwarcia drzwi.
Cóż - kolejny "pomysł" VAG na różnicowanie marek w grupie - Golf i A3 są droższe, więc z tego co kojarzę, mają pełną uszczelkę na drzwiach (czyli de-facto jest podwójne uszczelnienie, które zmniejsza również hałas w środku samochodu). Leon jako, z założenia, gorszy samochód, nie ma pełnej drugiej uszczelki.
szczeslaw
Sport
Sport

Auto: Leon 5F FR 122 KM

Postprzez SauronRzeznik » 28 sierpnia 2014, 16:25

szczeslaw napisał(a):Tak "ma być". Przynajmniej według producenta. Szczeliny między słupkami A i B a drzwiami nie są dokładnie uszczelnione i tamtędy dostaje się woda. Natomiast jest uszczelka na dole drzwi, która powoduje, że ta woda stoi na progu do czasu otwarcia drzwi.
Cóż - kolejny "pomysł" VAG na różnicowanie marek w grupie - Golf i A3 są droższe, więc z tego co kojarzę, mają pełną uszczelkę na drzwiach (czyli de-facto jest podwójne uszczelnienie, które zmniejsza również hałas w środku samochodu). Leon jako, z założenia, gorszy samochód, nie ma pełnej drugiej uszczelki.

To akurat nie jest do końca prawda (albo nie była na początku produkcji Golfa VII): Wątków o wodzie dostającej się do wnętrza i stojącej na progach było swego czasu dużo na brytyjskich forach VW.
SauronRzeznik
Signo
Signo

Auto: Leon 5F FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez chlorek » 29 sierpnia 2014, 08:18

Ja obstawiam że problem jest taki sam jak w poprzednich wersjach. Woda dostaję się przez blachę która jest zanitowana za boczkiem drzwi.
Dziwię się że VW nie rozwiązał tego problemu do dzisiaj :|
chlorek
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: Focus ST-line MK3

Postprzez szczepan » 29 sierpnia 2014, 18:30

A gdzie jest odpływ wody która wpływa do drzwi po szybie. Przecież woda musi gdzieś z tych drzwi wypłynąć. Kto sprawdzał czy i gdzie są otwory odpływowe w drzwiach.
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE

Postprzez Raynold » 29 sierpnia 2014, 19:04

To gdzie są otwory odpływowe z drzwi to jedno, ciekawostką jest to, że woda na progach jest zatrzymywana. Odpływa dopiero po.... otwarciu drzwi (Patrz plama na zdjęciu na kostkach w pierwszym poście). Jeżeli nie masz 4-5 osobowej rodziny, z tym otwieraniem drzwi może być różnie ;)

-- 29 sierpnia 2014, 20:04 --

@chlorek, w zachodnich kulturach nie istnieje słowo problem. istnieje 'opportunity', które daje możlwiości do dodatkowych zysków. Aczkowliek ten przypadek może nieco dziwić, jest widoczny jezeli w czasie albo zaraz po ulewie wejdziesz do samochodu. Może wliczyli takie ryzyko ;)
Raynold
Sport
Sport

Postprzez szczepan » 29 sierpnia 2014, 19:49

A jak leje i samochód stoi to masz wodę na dachu ? i co ją tam trzyma ? Ruszasz i spływa. Woda z drzwi spływa na próg. Sprawdź czy tam się gromadzi po przejechaniu np. 100 m.
szczepan
Sport
Sport

Auto: 1.4 TSI ST XCELLENCE

Postprzez Raynold » 29 sierpnia 2014, 19:54

Na dachu wiele jej nie ma, obłości się spraedzają. Gdy jednak nie leje (szczególnie rano), to chlup przy otwarciu każdych drzwi robi wrażenie.
Raynold
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 30 sierpnia 2014, 10:52

Ja u siebie po dzisiejszej lekko deszczowej i zimnej nocy nie zauwazylem az tyle wody co kolega mial. Owszem byly jakies krople male kaluze lub paski wody, ponizej plastiku na progach oraz przy tej uszczelce nie na drzwiach a na progach, oraz na slupsku B, ale to tylko na jednej stronie, druga sucha.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Region: zachodniopomorskie
Auto: MB A250 4M W177

Postprzez Stackburn » 31 sierpnia 2014, 18:39

Ta woda najprawdopodobniej przelewa się tak jak w 1M między plastikowym boczkiem od dolnej strony a blachą drzwi. Temat znany i przerabiany milion razy ..... Looknijcie czy macie jakieś zacieki na dole boczka drzwi. Woda częściowo jest odprowadzana do otworów w drzwiach a częściowo do plastikowego boczka (przy dużym natężeniu opadów) i stąd wycieka na próg :(
Seat Toledo III 1.6 Superwagen + Opel Mokka X 1.4TURBO

Obrazek
Stackburn
Signo
Signo

Auto: Seat Toledo III [5P]

Postprzez kobzyr » 1 września 2014, 20:09

Auta na gwarancji to trza reklamować i to nie jest normalne, woda z drzwi ma się inną drogą wydostawać. Na marginesie, w starym 1M też był ten problem ale występował głownie po paru latach (np. gdy auto stało tylko pod chmurką), jak uszczelka wokół blachy trzymającej stelaż szyby etc... odpowiednio się zestarzała/sparciała.
Tak było w starym 1M
Obrazek
Obrazek
kobzyr
TopSport
TopSport

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Raynold » 1 września 2014, 20:44

Ok, tyle że zgodnie z powyższym woda gromadzi się *wewnątrz* samochodu, to co mi się udało stwierdzić to to, że gromadzi się po *zewnętrznej* stronie (nawiązując do powyższych grafik, pomiędzy uszczelkami (zielone)). Do dokładnego zweryfikowania, bo nie wystarczy 5 min deszczu by problem zauważyć...
Raynold
Sport
Sport

Postprzez Stackburn » 2 września 2014, 15:25

Przy mniejszym natężeniu opadów (lub odpowiednio krótszym) woda spływa po uszczelce na próg , natomiast jeżeli "nie zdąży" odprowadzić się w przestrzeń między uszczelkami to wpływa do środka. Dodatkowo zalegająca w drzwiach woda utrzymuje w nich wilgoć która wpływa katastrofalnie na stan linek mechanizmów podnoszenia szyb :(

Obrazek
Stackburn
Signo
Signo

Postprzez pinkibass » 3 września 2014, 08:43

Zrobiłem wczoraj przy okazji mycia auta rekonesans uszczelkowy.

I jestem niemal pewien, że przyczyną pojawiania się wody na "progu" (nie plastiku wnętrza, tylko bardziej zewnętrznej polakierowanej części) jest długość zewnętrznej uszczelki na drzwiach.

Przyjrzałem się uszczelkom dokładnie, i woda dostaje się tam przerwami pomiędzy błotnikami/progami a drzwiami - jest tam co prawda zewnętrzna uszczelka, ale nie na całej powierzchni stykowej.
W przednich drzwiach zupełnie nieuszczelniona jest przednia krawędź sąsiadująca z przednim błotnikiem oraz fragment dolnej krawędzi drzwi w okolicach słupka B.
W tylnych drzwiach uszczelka kończy się w okolicach klamki i szczelina od klamki właśnie do dolnej krawędzi szyby jest zupełnie nieuszczelniona.

Oczywiście przed wlaniem się wody do wnętrza chroni już ta "główna" uszczelka dookoła otworów drzwiowych.

Ot i cała przyczyna. Przy mniejszym deszczu woda się tam nie dostaje, ale jak pada dłużej, lub skieruje się strumień wody mniej więcej w nieuszczelnione okolice (sprawdzone) woda na progach się pojawia. I tak jak napisał szczeslaw - przed jej odpłynięciem stamtąd wcześniej "chroni" uszczelka na dolnej krawędzi.

W związku z powyższym nie wydaje mi się, żeby była to podstawa do reklamacji - ot tak sobie producent wymyślił i już.
pinkibass
Sport
Sport

Postprzez kobzyr » 3 września 2014, 10:27

a gdy auto będzie stało na wzniesieniu/pochylone? co wtedy?
kobzyr
TopSport
TopSport

Auto: Leon
Silnik: ARL 1.9

Postprzez Stackburn » 3 września 2014, 14:15

Nie ma śladów zacieku pod boczkiem drzwi? Zauważ , że woda ścieka z górnej części uszczelki głównej na progu a nie pod nią (myślę jednak , że to na takiej samej zasadzie jak w 1M).

Obrazek
Stackburn
Signo
Signo

Postprzez pinkibass » 3 września 2014, 14:52

Ja nie widzę wody na żadnym plastikowym elemencie, tj. za drugą,zieloną, grubszą uszczelką na powyższym obrazku.
U mnie woda znajduje się tylko w miejscu tak jakby pomiędzy zaznaczonymi na obrazku zielonymi uszczelkami 9z powodu moim zdaniem takiego jak pisałem wcześniej)

Kiedy więcej potraktuje się wodą auto woda pojawia się właśnie na tym lakierowanym progu czy nadkolu widocznym po otwarciu drzwi.

Nie wydaje mi się, żeby woda dostawała się tam przelewając się przez drzwi.

No chyba, że inni mają wodę aż na plastikowym progu we wnętrzu (tak jak niebieska plama na obrazku) - wtedy ewidentnie coś jest nie tak.
pinkibass
Sport
Sport

Postprzez Stackburn » 3 września 2014, 15:52

Na zdjęciu które dodał Rlukawski woda ewidentnie stoi na uszczelce na wysokości plastikowego progu wewnętrznego i to na bank jest wyciek spod boczka drzwi :(

Obrazek
Stackburn
Signo
Signo

Postprzez pinkibass » 3 września 2014, 20:51

Faktycznie - przyjrzałem się temu zdjęciu i wygląda to gorzej niż u mnie - jeśli ta woda na uszczelce i plastikowym progu po otwarciu drzwi już tam była to nie ma wyjścia - trzeba zgłosić, bo w zimę wilgoć w aucie daje się we znaki.
pinkibass
Sport
Sport

Postprzez Raynold » 4 września 2014, 07:00

Panowie, dużo zależy od - najczęściej nocnych - warunków pogodowych. Z samochodu korzystam codziennie, a problem zauważyłem po 2 m-cach. Czasami jest tylko lekki ślad i to po otwarciu wyłącznie jednych-dwóch drzwi, pozostałe suche

Strzelam, że u każdego wygląda to tak samo.
Raynold
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 4 września 2014, 13:02

Ja sprawdzałem i po dzisiejszej nocy mam sucho u siebie, tak po jednej jak i drugiej stronie. Auto stoi na dworzu, na wewnętrznej drodze. Nie padało, ani nic, więc zobaczę w jakaś ulewę.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez bmelon » 4 września 2014, 13:51

Czyli co producent zakłada garażowanie.
bmelon
Sport
Sport

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna 1.8

Postprzez Zix » 4 września 2014, 14:18

Ja po ulewie też to miałem parę razy, na progu, ale przed tym plastikiem. W środku sucho, ale uszczelka (ta u góry w drzwiach, taka filcowa czy zamszowa jakby) była w kilku miejscach mokra. Nie wiem co o tym myśleć, w żadnym aucie do tej pory tak nie miałem. Było coś chyba o tym na seatcupra.net, muszę poszukać.
Leon ST FR TDI 184 DSG viewtopic.php?f=91&t=45699
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 184
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez Gecon » 8 września 2014, 08:36

Byłem z tym problemem w ASO i będą coś tam grzebać w tej sprawie, na razie nie dowiedziałem się w 100% co dokładnie ale coś wspominali o dołożeniu nowych uszczelek zewnętrznych
Gecon
Sport
Sport

Auto: 5F DSG Style

Postprzez transit_master » 8 września 2014, 08:57

Widać pojęcia nie mają skoro gadają o uszczelkach zewnętrznych.
Yamaha Grizzly 700 EFI EPS bighorny, dystanse x-atv, alu osłony zygo, grzane manetki bronco, przedni bumper, warn vantage 3000, ledowe ringi, wskaźnik stage6, wypala Hero 7 Black :D I jest ogień!!!
transit_master
Cupra
Cupra

Auto: w ...uj oszczedne
Silnik: benzyna inny

Postprzez Gecon » 8 września 2014, 11:14

No zobaczymy co tam wymodzą.
Gecon
Sport
Sport

Postprzez Maro » 19 września 2014, 14:15

Zauważyłem ten sam problem, szczególnie po intensywnej jeździe w deszczu oraz po myciu auta. W ASO sprawdzili auta testowe z rana i powiedzieli że wszystkie tak mają. Ciekawe tylko co będzie zimą jeśli ta woda tam zamarznie !!!???
Maro
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon ST FR

Postprzez Piters82 » 21 września 2014, 10:41

u mnie na szczęście tego nie widzę 1.8 FR

drogi forumowiczu, nie nabijamy bez sensu postów, nic on nie wnosi - chlorek
Piters82
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon 5F FR

Postprzez bob » 29 września 2014, 17:16

Kuźwa. Mam to samo po mocnym deszczu.
W 1-ce też tak było,nawet gorzej. Czy ci co te samochody produkują nie nauczą się robić tego dobrze!!??

-- 29 września 2014, 18:16 --

Kilka dni temu po deszczu zauważyłem wodę między progiem a drzwiami. Po otwarciu wylała się. Auto stało przodem na lekkim podwyższeniu, jak zauważycie uszczelki w tylnych drzwiach są długie i zawijają się w górę ku klamce. Myślę,że dobrze przylegają nie przepuszczając wody, dopiero otwarcie drzwi powoduje jej wypływ. Woda tam zbiera się również z listwy podszybia drzwi mającą końcówkę nad klamką, jak i górnej uszczelki drzwi. Myślę, że woda spływając "magazynuje" się w części progu łączącej się z tylnym nadkolem. Nie ma ujścia dlatego tam czeka na otwarcie drzwi. Wniosek - stawiać auto na równym a najlepiej przodem niżej.
bob
Stella +
Stella +

Auto: ST FR

Postprzez Wojti » 29 września 2014, 19:27

Hej mam Leona SC 5F (rok produkcji 2013) i nie zauważyłem tego. Ciekawi mnie to czy to się zdarza tylko w 5 drzwiowej wersji czy też nie ma to znaczenia i komuś przydażyło się w 3 drzwiowej?
Wojti
Stella
Stella

Auto: Leon 5F SC
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez Vampire1984 » 29 września 2014, 19:54

Ja tego nie zauważyłem. Owszem jakieś krople, "kałuże" o średnicy kilku cm po deszczu są ale tak jak kolega wyżej opisał nie aż tak że się coś wylewa po otwarciu drzwi.
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez bob » 29 września 2014, 20:09

Mój opisany problem dotyczy tylko i wyłącznie tylnych drzwi, czyli wersji 5d lub kombi jak u mnie. Drzwi te mają specyficzna uszczelkę, podejrzewam że jest ona przyczyną zbierania wody.
bob
Stella +
Stella +

Auto: ST FR

Postprzez Poli241 » 17 października 2014, 10:00

Witam;

Ja w swoim Leonie nie zauważyłem opisanych tutaj objawów. Mam Leona ST i owszem sa jakieś zacieki po deszczu ale nic niepokojącego. Żadego wylewania sie wody z tylnich drzwi. A pogoda (Belgia) nie dopieszcza pada cały czas.

Pozdrawiam
Poli241
Stella
Stella

Auto: SEAT Leon ST FR

Postprzez Jaro40 » 4 stycznia 2015, 14:26

Witam..
U mnie w Leonie też pojawia się woda na progach wszystkich drzwi.Deszcz ,mycie..
Woda przedostaje się między blachą drzwi a plastikowym boczkiem od dołu.Przednie drzwi - dół narożnika od strony zamka, tylne od strony zawisów(sprawdziłem to i u mnie tak jest w 100%). Nie zdejmowałem boczków więc trudno stwierdzić dokładną (miejsce) przyczynę przecieku. Najwięcej od kierowcy.Pozostałe drzwi powiedzmy mniej.Ślady przedostającej się wody są w tych samych miejscach we wszystkich drzwiach.
Sprawdzałem w innych autach Yaris ,Xsara. Peugeot 207 tą samą metodą co Leona i totalna susza..
Według mnie to znowu następny niewypał Seata.
Jaro40
Stella +
Stella +

Auto: Seat Leon III 5F 1.4

Postprzez Vampire1984 » 4 stycznia 2015, 14:40

Tez mam wodę czy jakieś tam krople wody po deszczu myciu ale tylko w miejscu gdzie blacha jest i nie przedostaje się ona do środka czy na progi plastikowe
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez rafko1 » 4 stycznia 2015, 20:26

U mnie po umyciu auta jak otwieram bagażnik woda ciurkiem leje się do środka .
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE

Postprzez Maro » 8 stycznia 2015, 16:21

Czy ktoś z Forumowiczów już zgłaszał ten problem z wodą w ASO? Jak to zrobiłem i mnie zbywają ... (już drugi raz). A tak na marginesie ostatnio wymienili mi kompresor klimy bo był nieszczelny i huczał (latem) - wniosek trzeba ich cisnąć jak ma się na to czas....
Maro
Stella +
Stella +

Postprzez Vampire1984 » 8 stycznia 2015, 16:29

Masz taka sama ilosc wody co ja po myjce?zdjecia wyzej wkleilem
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez Maro » 8 stycznia 2015, 16:38

U mnie dokładnie tak to wygląda jak u Kolegi na zdjęciu w pierwszym poście i tylko przy tylnych drzwiach Ty masz SC więc to inna sytuacja choć powód może ten sam.
Pzdr.
Maro
Stella +
Stella +

Postprzez Gecon » 9 stycznia 2015, 01:11

Vampire1984 napisał(a):Tak jest u mnie po dość długim 15 minutowym myciu na bezdotykowce:
https://drive.google.com/file/d/0B98I3r ... sp=sharing
Tez tak macie?mniej/ więcej tej wody?

Ty sobie jaja z tymi fotkami robisz czy jak? Woda w tych miejscach co pokazujesz to normalne, w kazdym aucie ktore mialem tak bylo i w kazdym tak bedzie, tu jest mowa o dostawaniu sie wody do srodka auta a nie pomiedzy drzwi a prog/slupek
Gecon
Sport
Sport

Postprzez Vampire1984 » 9 stycznia 2015, 06:30

@Red Spać nie możesz ze tak atakujesz?:)
Wiem doskonale co wrzucam i wiem ze u mnie to normalne. Pokazałem swój przykład by ktoś kto ma jej dużo więcej pokazał to ASO ze skoro u mnie jest ok a u niego wlewa się do środka to na gwarancje bo są podstawy co do tego.
|
Vampire1984
Cupra
Cupra

Postprzez Zix » 9 stycznia 2015, 08:46

RedBool napisał(a):... Woda w tych miejscach co pokazujesz to normalne, w kazdym aucie ktore mialem tak bylo i w kazdym tak bedzie, tu jest mowa o dostawaniu sie wody do srodka auta a nie pomiedzy drzwi a prog/slupek

U mnie jest tak jak na pierwszym zdjęciu w tym temacie i jakoś w poprzednich samochodach mi się tam woda nie zbierała. Fakt, do środka się nie dostaje.
Leon ST FR TDI 184 DSG viewtopic.php?f=91&t=45699
Obrazek
Zix
Sport
Sport

Auto: Leon ST FR 184

Następna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne