Dziś byłem w serwisie na jeździe próbnej z Mistrzem Serwisu....przejechaliśmy i powiedział że ten odgłos występuje zawsze w TDI i tak : w 2.0 jest nieco lepiej (można to regulować programem wtrysków co nieco ograniczy odgłosy ) i w silniku 1.6 i tu podobno problem jest większy bo jak powiedział czasami hałas jest delikatnie mówiąc drażniący. A tak potem poradził żeby ( bo mam już 1.6 tyś przejechane ) przegonić go dobrze po A1 co uczyniłem z przyjemnością - 200 km/h było i jakby się odetkał tzn. zaczął ciszej chodzić i hałasuje zdecydowanie mniej. Zobaczymy co będzie dalej.
-- 20 października 2014, 17:04 --
trenertenisa napisał(a):Dziś byłem w serwisie na jeździe próbnej z Mistrzem Serwisu....przejechaliśmy i powiedział że ten odgłos występuje zawsze w TDI i tak : w 2.0 jest nieco lepiej (można to regulować programem wtrysków co nieco ograniczy odgłosy ) i w silniku 1.6 i tu podobno problem jest większy bo jak powiedział czasami hałas jest delikatnie mówiąc drażniący. A tak potem poradził żeby ( bo mam już 1.6 tyś przejechane ) przegonić go dobrze po A1 co uczyniłem z przyjemnością - 200 km/h było i jakby się odetkał tzn. zaczął ciszej chodzić i hałasuje zdecydowanie mniej. Zobaczymy co będzie dalej.
Jutro trasa do Rzeszowa to się dotrzemy