Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
pinkibass napisał(a):Standardowo w ustawniach wyłączysz tylko ASR (kontrolę trakcji) - ESP zawsze będzie aktywne
Zix napisał(a):W FR da się z komputera przełączyć na ESP Sport, ale całkiem wyłączyć już nie.
Niemniej jednak na takim ustawieniu ESP nie ingeruje zbyt mocno. Ze skrzynią DSG6 można wtedy ruszyć z Launch Control - przy pełnym bucie pali kapcia dosyć konkretnie.
Vampire1984 napisał(a):przecież pisze Ci ze w słabszych wersjach jest to ESC Off
Vampire1984 napisał(a):Cupra - ESC Off
Wyświetla Wam się "ESC off", a skutkuje jedynie wyłączeniem ASR? Czy wyświetla Wam się może "ASR off" ? - nie wiem, pytam.Vampire1984 napisał(a):1.2, 1.4, 1.6 TDI, 2.0 TDI/150 - ASR Off
wyświetla mi się "ESC Sport" - skutkuje wyłączeniem ASR i chyba ograniczeniem ingerowania ESC w jazdę po winklach.Vampire1984 napisał(a):1.8 TSI, 2.0 TDI/184 - ESC Sport
faktyczne całkowite wyłączenie ESC i jego ingerowania w pokonywanie zakrętów.Vampire1984 napisał(a):Cupra - ESC Off
Vampire1984 napisał(a): Rodzaj ESC jest związane z funkcja Launch Control.
Vampire1984 napisał(a):Bylem pewien ze 1.8 tsi dsg ma owe LC
raflo83 napisał(a):To samo dzieje się podczas Launch Control. Jakieś sugestie?
artek_27 napisał(a):I Cupra ma to do siebie że na trybie Cupra szpera XDS jest ustawiona na max dlatego ma lepszą trakcje od reszty leonów u mnie też już jest przestawiona na max a było na tryb słabo ( są 4 tryby brak słabo normal i max)
artek_27 napisał(a):Dobra ma VAQ nie XDS pomyłka z mojej strony
rozumiem Twój problem doskonale, bo mam tak samo, ale w DSG. Nie zawsze, ale czasem nawet przy ESC OFF auto jest powstrzymywane. Dotychczas sądziłem, że to problem DSG, a tu widzę przypadek z manuala. Dużo zależy od warunków, asfaltu, rozgrzania opon itd. Ciekawy jestem rozwiązania problemu, albo chociaż wyjaśnienia zjawiskablader666 napisał(a):Panowie,
Mam, Cuprę 280 i jest w niej przycisk ESP, który ma dwa stopnie zadziałania (Sport i OFF) Ale żadne z tych ustawień nie wyłącza całkowicie kontroli trakcji. W opcji OFF również wszystko działa, ale ze sporym opóźnieniem. W praktyce jak docisnę w podłogę na I czy II biegu miga lampka TC i auto jest ewidentnie powstrzymywane. Nie da się totalnie przypalić gumy, ale słychać, że opony piszczą, bo TC daje nieco swobody. Jednak żeby nie było tak prosto zimą na śniegu po lekkim wstrzymaniu na początku kół koła kręcą się swobodnie i nie wcina się już TC. Na asfalcie trudno doprowadzić do takiej sytuacji, bo nawet lekki impuls powstrzymujący opanowuje sytuację.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości