dzidaV8 napisał(a):FR MY16, pakiet led: tylko w schowku jest zwykła żarówka.
W schowku już wymieniłem na LED-a, którego znalazłem gdzieś w domu jeszcze z czasów Forda Focusa

Całkiem ładny efekt... Można też zmienić na niebieską żarówkę W5W, która daje poświatę podobną do LED.
-- 4 września 2015, 19:43 --
No i mam już odpowiedź... którą udzieliłem sobie zresztą sam ;-p
Lampka LED działa w egzemplarzach wyposażonych w żarówkę w bagażniku (_mimo pakietu oświetlenia wewnętrznego LED_) i nie powoduje błędu na gajgerach, jednak samo złącze _nie pasuje_ i nie da się jej wymienić plug&play ;-( Co ciekawe w ASO twierdzili co innego... :-/
Sama lampka kosztuje 45 zł (dość dużo). Do tego trzeba jeszcze dokupić złączki i przewody, aby zrobić "przejściówkę" (u mnie "under construction"). Czekam jeszcze na info z ASO (mam nadzieję, że prawdziwe ;-p), czy nie istnieje taka przejściówka OEM.
-- 13 września 2015, 19:59 --
Zakończyłem moją walkę z wymianą OEM żarówki w bagażniku na OEM LED. Kosztowało mnie to sporo nerwów i jeszcze więcej pieniędzy (oprócz lampki konieczne okazały się 2 OEM złączki i 4 OEM przewody), ale w końcu działa
Doświadczenie projektowe: nie wierzcie w to co mówią w ASO. Jeśli mówią, że dana część będzie pasowała a Wam z netu wychodzi że nie, to na 99% nie będzie pasowała

Tyle w temacie.
-- 13 września 2015, 20:00 --
Zakończyłem moją walkę z wymianą OEM żarówki w bagażniku na OEM LED. Kosztowało mnie to sporo nerwów i jeszcze więcej pieniędzy (oprócz lampki konieczne okazały się 2 OEM złączki i 4 OEM przewody), ale w końcu działa

Oczywiście numery złączek i przewodów musiałem sobie znaleźć sam :-/
Doświadczenie projektowe: nie wierzcie w to co mówią w ASO. Jeśli mówią, że dana część będzie pasowała a Wam z netu wychodzi że nie, to na 99% nie będzie pasowała

A jak nie będzie pasowała to nikt oprócz Was samych Wam nie pomoże :-/ Tyle w temacie.