Sorki za głupie pytanie, ale do czego służy pierwsza opcja w widocznym tu menu? W instrukcji nie znalazłem, a nie widzę jakiegolwiek wpływu na działanie światel drogowych, niezależnie czy funkcja jest zaznaczona czy też nie...
Hmmm, automatyczne przełączanie występuje z asystentem pasa ruchu w pakiecie wspomagania jazdy... Płatna opcja.
Ale ja tego pakietu nie zamawiałem. Także albo gratis od fabryki (w co wątpię, bo musieliby zainstalować przednią kamerkę) albo bardziej prawdopodobne po prostu niedziałająca, pusta opcja.
I właśnie powyżej tej prędkości mogą się podnosić soczewki (widoczna różnica, między "miganiem" długimi dźwignią do siebie, gdy się nie podnoszą, a włączeniem długich od siebie, gdy dodatkowo soczewki się podnoszą) bez wykorzystania dodatkowych "drogowych" diod w dolnej części reflektora.
Heh, no dobrze, ale do czego w takim razie służy kolejna opcja "czas włączenia"? Jeśli przełączenie jest zależne od prędkości, to co do tego ma czas???
To jest czas włączania w ogóle świateł - tzn. jakie musi być natężenie (lub jego brak) światła zewnętrznego, żeby czujnik zmierzchu uruchomił światła mijania.
Dzięki za odzew Panowie! Szkoda, że użytkownicy muszą się domyślać znaczenia funkcji, powinno to być jasno i klarownie opisane w instrukcji. Mój manual jest dość świeży (05.2015) i nie ma w nim żadnej wzmianki o regulacji czujnika zmierzchu, a światła autostradowe powinny być tak właśnie zdefiniowane w menu, a nie jako "drogowe".