Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Centralny zamek...

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Centralny zamek...

Postprzez RageMan » 10 lutego 2016, 15:27

Witam. Kilka dni temu zauważyłem w moim Leonie problem z samozamykaniem się w trakcie jazdy. Zazwyczaj, zamykał się on po przekroczeniu ok. 20 km/h, jednak coś mu się "odwidziało" i nie chce się zamknąć. Manualne zamykanie działa, zarówno w trakcie jazdy z panelu na drzwiach, jak i zbrojenie z alarmem z pilota. Dodam, że już dwukrotnie wyświetlił mi komunikat o wymianie baterii w pilocie, za pierwszym razem (miesiąc temu?) wymieniłem baterię, za drugiem razem (hmm... chyba w sobotę) olałem, po czym komunikatu nigdy więcej nie zobaczyłem. Próbowałem zmieniać zaznaczenie automatycznego zamykania w ustawieniach samochodu (bez żadnych programatorów, w panelu CAR z poziomu wyświetlacza radia), jednak nie daje to żadnego efektu.
Czy miał ktoś już kiedyś podobny problem? Leon rocznik 2014, obskoczone prawie 24,5 tys. km.
RageMan
Signo
Signo

Region: mazowieckie
Auto: Leon III FR 140 KM
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Reklama

Re: Centralny zamek...

Postprzez rafko1 » 10 lutego 2016, 20:25

Miałem tak po aktywacji doświetlania. W jednym aso spieprzyli , a w drugim naprawili aktualizowali on-line moduł confortu i wszystko powróciło .Zobacz jak zamkniesz samochód czy dioda od alarmu mruga u mnie wtedy nie mrugała.
rafko1
Sport
Sport

Auto: SEAT LEON 5F STYLE
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez verton91 » 11 lutego 2016, 00:56

W starszych modelach można było to włączyć lub wyłączyć przytrzymując przycisk otwarcia lub zamknięcia wszystkich drzwi (ten wewnątrz samochodu od centralnego zamka) spróbuj, przytrzymaj klika sekund przycisk zamknięcia, może się zakoduje.
verton91
TopSport
TopSport

Auto: Leon 5F FR
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez RageMan » 14 lutego 2016, 22:07

Dziś próbowałem, zarówno jednego przycisku jak i drugiego - nie działa...
RageMan
Signo
Signo

Auto: Leon III FR 140 KM
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Ocelot » 25 lutego 2016, 21:02

Nie wiem za bardzo czy dobry temat ale... Dzisiaj podchodzę do mojego Leona stojącego pod blokiem, a klapka wlewu paliwa jest uchylona. :shock:

Jestem pewien że przy poprzednim parkowaniu była zamknięta (długo już nie tankowałem). Auto również było zamknięte (przed dłuższym postojem zawsze łapię za klamkę).

Ma ktoś pomysł co mogło się stać? Sama odskoczyła od mrozu pomimo zamkniętego samochodu? Na aucie brak jakichkolwiek oznak wandalizmu...
Ocelot
Sport
Sport

Auto: Leon 5F ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez Mariusz47 » 16 stycznia 2020, 20:09

Witam
Mam pytanie, nie wiem czy miałem tak wcześnie, ale wydaje mi się że od pewnego czasu zamki ryglują się na dwa razy. Znaczy się zamykam np z pilota, albo od środka i słyszę jak przeskakują zamki i po paru sekundach drugi raz. A niekiedy tylko raz, ktoś ma podobnie? Chyba zaczęło się tak dziać od kiedy przy otwartych drzwiach kliknąłem przez pomyłkę pilotem zamknięcie.
Seat Leon ST 1,6 TDI
Obrazek
Mariusz47
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Seat Leon ST
Silnik: CXXB 1.6

Postprzez dominicus » 13 czerwca 2020, 14:25

Witam,
mam podobną przypadłość jak wyżej, tzn podwójne zamykanie. Oczywiście wszystko działa jak należy, wszystkie drzwi się ryglują, tak samo się otwierają, ale ten podwójny dźwięk mnie nurtuje, bo jestem niemal przekonany że wcześniej tak nie było. Z góry dziękuję ze wszelkie sugestie.

edit: filmik jak to wygląda, zamykanie podwójne, potem otwarcie gdzie dźwięk jest pojedynczy i ponowne zamknięcie i słychać jak się zamyka na dwa razy

https://drive.google.com/file/d/1ZSP03v ... sp=sharing
dominicus
Stella +
Stella +

Auto: Leon FR
Silnik: diesel inny

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne