Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
trzepol napisał(a):Czy ACT zda egzamin jak wiekszosci jezdze 90% miedzy miastowe drogi głowne
RageMan napisał(a):Warto doplacac do subwoofera z audio seata,
trzepol napisał(a):MYslalem jeszcze o Kadjarze Intense ale dynamika 1.2 TCE
RageMan napisał(a):ad 3. Oryginalnie Leon gra bardzo dobrze na tych ośmiu głośnikach, niejednokrotnie słyszałem pytania w stylu "ile watt mam w bagażniku"aczkolwiek brakuje mu delikatnie najniższych częstotliwości
bzykofm napisał(a):trzepol napisał(a):Czy ACT zda egzamin jak wiekszosci jezdze 90% miedzy miastowe drogi głowne
Przy takim obciążeniu pracują wszystkie cylindry, więc odpowiedz sobie samnatomiast jest różnica w mocy. Kupić 125 i pokręcić na 150
RageMan napisał(a):Warto doplacac do subwoofera z audio seata,
Spec od nagłośnienia, który grzebał w moim aucie stwierdził, że to żenada nie warta tych pieniędzy, ale zależy kto jakie ma oczekiwania i wymagania.trzepol napisał(a):MYslalem jeszcze o Kadjarze Intense ale dynamika 1.2 TCE
Efekt chorego ekoterroryzmu mającego się nijak do motoryzacji. Taki silniczek w takim aucie? Zajedzie się bardzo szybko. Jeśli myślałeś o Kadjarze to spójrz na Nissana Qashqaia II. To bliźniacze auto, może będzie miało bardziej sensowny silnik.
Test ACT (Passat) w mieście, odpowiedź na Twoje pytanie około 11 minuty.
https://www.youtube.com/watch?v=AMLqBSX1moY
trzepol napisał(a):Qashqai troche maly mi byl choc ladny ale.....tylko z 1.6 T
trzepol napisał(a):1 czy brac przedlifta czy polifta (o ile juz jest w salonie?). Jest ktos w stanie powiedziec ile cenowo roznic sie moga te budy i czy w rzeczywistosci cos sie zyska ? Ogladalem fillmik na youtube i zauwazylem to zmiana lamp (bardziej ateca), grilla, zderzaków, wnetrze ekran 8 cali (w standardzie czy tylko po doplacie ?) .
trzepol napisał(a):2 Co do silnika to warto doplacic jakies 6 tys do 150KM i ACT ? Czy ACT zda egzamin jak wiekszosci jezdze 90% miedzy miastowe drogi głowne na Śląsku czyli A4 czy Drogowa tras średnicowa przy predkosciach 100-120km/h. Rzadko miasto i od czasu do czasu wypady weekendowe czy wakacje po autostradach ? Przebiegi roczne jakies 15kkm.
trzepol napisał(a):3 Warto doplacac do subwoofera z audio seata, nawigacji lub cos dodatkowego polecacie oprocz standardu FR ?
Serio? Nie za bardzo widzę taką możliwość. Interpretacja wzrokowa odległości dla człowieka jest relatywnie łatwa, ale napisanie algorytmu umiejętnie interpretującego odległość w oparciu tylko o obraz, w różnych warunkach oświetlenia, pogodowych itp jest bardzo trudne. Anyway, odpowiadając na pytanie - kamera bez czujników nie wydaje sygnałów dźwiękowych.Panowie czy kamera cofania bez czujników cofania daje dzwiekowy sygnal o zblizaniu sie do przeszkody ? Tak bynajmniej mialem przy innych autach, ktorymi powoziłem z kamerką.
Pik napisał(a):kamera bez czujników nie wydaje sygnałów dźwiękowych
m1chal_p napisał(a):Ocelot, skąd wiesz o tych czujnikach w kołach?
pinkibass napisał(a):W wersjach z ACT dwumasa, z tego co wiem, występuje.
Wprowadzenie odpowiednika DPFdo benzyn to plan VW, jesli dobrze pamiętam, na 2020.
Aktualnie nic takiego jeszcze nie ma
trzepol napisał(a):Z ta dwumasa jestes pewny bo pytalem sprzedawce jadac 1.4 125KM i mowil ze w 1.4 nie ma.
Ocelot napisał(a): Czynnik klimy po FL jest 1234-yf, czyli bardzo drogi i niebezpieczny. (choć wydaje mi się, że w przedliftach rocznik 2016 też może znajdować się to paskudztwo)..
verton91 napisał(a):czujniki parkowania owszem mozna dolozyc, nawet jakies najprostsze i wtedy wychodzi do grosze - u siebie zalozylem sam - koszt 80zl.
kamera? czy to naprawde takie potrzebne?
verton91 napisał(a): Seat sound system to temat totalnie do odpuszczenia, za te same pieniadze mozna wlozyc do bagaznika subwoofer który bedzie gral o niebo lepiej.
verton91 napisał(a): lepiej wziąć np poduszki powietrzne w drugim rzedzie siedzen niz kamere cofania.
bzykofm napisał(a):verton91 napisał(a): Seat sound system to temat totalnie do odpuszczenia, za te same pieniadze mozna wlozyc do bagaznika subwoofer który bedzie gral o niebo lepiej.
verton91 napisał(a):dokladac full led to troche za duzo zachodu, to nie tylko lampy przednie i tylne, a sterowniki, czujniki w tylnym zawieszeniu.
bzykofm napisał(a):Czujniki montowane fabrycznie nie są najprostsze, a tylko takie współpracują z OPS.:
pinkibass napisał(a):Sporo dosypali fajnego wyposażenia typy ekran 8" seryjny w FR czy monitorowanie martwego pola
radek7019 napisał(a):pinkibass napisał(a):Sporo dosypali fajnego wyposażenia typy ekran 8" seryjny w FR czy monitorowanie martwego pola
Ja tego nie widzę w cenniku leona fl ( monitorowanie martwego pola )? Jesteś pewien?
-- 3 grudnia 2016, 12:56 --
Przepraszam, ale nie mogę znaleźć tegoż monitorowania martwego pola w cenniku leona FL.
Z tym dosypaniem elektroniki polemizowałbym podając przykład auta, który mi się nie podoba i którego nigdy nie kupię ale którego relacja wyposażeniowa z seatem leonem jest kompletnie dla mnie nie zrozumiała - czyli skody octavii.
Obecnie kupując octavię możemy zamówić: dwa sterowane elektrycznie fotele lub tylko jeden - w leonie przed i po fl tylko jeden i nie w wersji trzydrzwiowej tak jakby tyłek kierowcy w wersji trzydrzwiowej był inny aniżeli w wersji pięciodrzwiowej, wszystkie lusterka samo-ściemniające - skoda jest jedynym autem w tej klasie, który daje taką możliwość, napęd 4x4 również w wersji benzynowej dla octavii przy 1.8tsi, asystenta parkowania - leon po liftingu tego nie ma, elektryczną klapę bagażnika dla kombi - w leonie st nie ma, lepszy sprzęt grający jako opcja - słuchałem cantona w octavii i w SSS w leonie, ogrzewanie postojowe możliwe w octavi.
Po liftingu w 2017 Skoda będzie miała monitorowanie martwego pola, asystent jazdy w korku, monitorowanie ruchu poprzecznego przy wyjeździe tyłem ( Leon tego też oczywiście nie ma) i pełne światła LED ( pewnie lepsze niż Leon ) plus to co ma teraz.
I teraz mam pytanie - co takiego jest w skodzie octavii, że jako jedyna na rynku w swojej klasie może mieć wszystkie lusterka fotochromatyczne i dwa fotele elektryczne jak audi, bmw i mercedes. Mało tego Golf nie daje takiej możliwości - czyli dopasuj tyłem ruszając wajchą i męcz swój wzrok od oślepiania przez boczne lusterka - standard oferowany w klasie compaktów od 40 lat ( i pewnie przez następne 40 lat się nie zmieni ). Ile lat konkretnie potrzeba w takim leonie aby miał to co octavia? 10 , 20 30 lat? Nie mówcie mi, że gdyby leon miał takie lusterka, fotele i to co ma teraz octavia ( a różnice są naprawdę duże w ilości możliwego doposażenia ) to nikt by tego nie zamówił bo czy tego samego nie można powiedzieć obecnie o octavii? Ja bym zamówił bo leon mi się bardzo podoba ale mając już 11 letnie auto z fotelami i lusterkami takimi jak trzeba nie kupię nowości z systemem rażenia oczu i machania rękami pod tyłkiem. Normalnie wkurzony jestem.
radek7019 napisał(a):co takiego jest w skodzie octavii, że jako jedyna na rynku w swojej klasie może mieć wszystkie lusterka fotochromatyczne i dwa fotele elektryczne jak audi, bmw i mercedes
sdss napisał(a):Fotel jak rok temu ustawiłem tak został, jak jest dwóch kierowców o różnym wzroście dopłata do elektryki ma sens.
radek7019 napisał(a):To jest taki sam fotel przecież.
radek7019 napisał(a):Ja tego nie kupuję. Emocji od machania wajchą i rażenia moich oczu nie mam żadnych. A coś takiego jak brak asystenta parkowania lub dla 5 drzwi jeden fotel elektryczny a dla wersji 3 drzwi - nie - to już robienie na złość klientowi. Bo tego wytłumaczyć się nie da w żaden sposób. To jest taki sam fotel przecież. I nie chodzi mi o przysłowiowa parasolkę w bagażniku.
marcin1ja1 napisał(a):W mojej po FL nie ma czujników w oponach i jest tylko pośredni odczyt z czujnikami zintegrowanymi z ABSem. Moja FR'ka jest z 11/2016r.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość