Średnie spalanie z rocznej eksploatacji (ok 13k km) ok 6,7 (liczone wg tankowań a nie wg wskazań komputera, który zaniża spalanie o ok 0,3l/100km. Spalanie w lecie w granicach 6,5-7 l. Spalanie w zimie 6,2-6,5. Ciekawostka trasa (głównie jazda autostradowa) Polska - Bukareszt w warunkach jesienno-zimowych 5 osób na pokładzie i pełny bagażnik spalanie średnie 7l. 6,7 w tamtym kierunku z użyciem tempomatu ustawionego w granicach 140-150. Powrót bez tempomatu spalanie 7,3. 99% przebiegu w trybie sport.
Na plus autka to na pewno cena zakupu i wygląd. Z rzeczy, które pozytywnie zaskoczyły mnie podczas tego roku eksploatacji to niskie spalanie,działanie oświetlenie LED, świetne prowadzenie, zwłaszcza na letnich kołach 225.45 R17, nagłośnienie, wyciszenie wnętrza (przy normalnych prędkościach w środku słychać tylko opony) i przede wszystkim elastyczność silnika w dolnym zakresie obrotów. Z minusów to przede wszystkim działanie skrzyni biegów i ostatnio zauważyłem, że lekko zaczął się chwiać fotel kierowcy. Jeżeli chodzi spalanie oleju to na krótkich odcinkah po drogach krajowych/wojewódzkich nie zauważyłem żadnego zuzycia. 400 km po polskich autostradach z prędkościami 150-180 zużycie ok 0,2l, natomiast trasa do Rumunii i z powrotem 2900 km ( 90%autostradami) dolano 0,5l. Tak więc dobrze wyposażyć się w butelkę oleju na dolewkę przed planowanymi szybkimi przejazdami autostradą.
Ogólnie to po pierwszym roku eksploatacji jestem bardzo zadowolony i ani trochę nie żałuję zakupu

Ciekawostką, którą dowiedziałem się przy wymianie oleju w ASO to fakt, że pasek rozrządu wymienia się po 240k km, bez okresowej wymiany. Z moim przebiegiem prognozowany czas wymiany to rok 2034