Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dbfr napisał(a):Mogli dać zmianę dźwiękua czulosc czyli co? Pp prostu przepustnica sie szybciej otwiera ? dziex.
O ile wiem, Sound actuator jest od pewnego czasu montowany tylko w Cuprze i nie ma go już w 1,8.Jedynie przy 1,8 zmienia się dźwięk silnika.
Pik napisał(a):O ile wiem, Sound actuator jest od pewnego czasu montowany tylko w Cuprze i nie ma go już w 1,8.Jedynie przy 1,8 zmienia się dźwięk silnika.
marcin1ja1 napisał(a):dbfr napisał(a):Mogli dać zmianę dźwiękua czulosc czyli co? Pp prostu przepustnica sie szybciej otwiera ? dziex.
Bardziej czuły jest pedał gazu - szybciej reaguje. Najbardziej czuć zmianę na kierownicy. Na pewno tryby kucy nie dodaje. Tak naprawdę te tryby dają wymierne znaczenie jak ma się DSG i zawieszenie DCC. W innym wypadku traktował bym to jak bajer.
mycek napisał(a):marcin1ja1 napisał(a):dbfr napisał(a):Mogli dać zmianę dźwiękua czulosc czyli co? Pp prostu przepustnica sie szybciej otwiera ? dziex.
Bardziej czuły jest pedał gazu - szybciej reaguje. Najbardziej czuć zmianę na kierownicy. Na pewno tryby kucy nie dodaje. Tak naprawdę te tryby dają wymierne znaczenie jak ma się DSG i zawieszenie DCC. W innym wypadku traktował bym to jak bajer.
W manualu czuć różnicę i nie tylko chodzi o wspomaganie.
Tryby pracy zmieniają tak jak wspomniane czułość na pedał gazu, ale też tryb pracy silnika i tryb pracy ACT. Nie jest to jakaś 'mega' różnica, ale subiektywnie ja to odczuwam.
szczekas napisał(a):Czyli rozumiem, że w obu przypadkach progresywne wspomaganie układu kierowniczego oznacza mniejszy, bardziej sportowy zakres obrotu kierownicą?
maciek89 napisał(a):Ale jak dasz tryb silnika normal a w dsg wbijesz S to masz to samo?
boban napisał(a):maciek89 napisał(a):Ale jak dasz tryb silnika normal a w dsg wbijesz S to masz to samo?
W sporcie zmienia się jeszcze wspomaganie i podświetlenie boczne na czerwono, ale ja osobiście jeżdżę, tak jak ktoś wyżej napisał, czyli tryb indywidualny: podświetlenie na czerwono, silnik sport, kierownica normal. Samo przełączenie z trybu normal na S, czyli lewarek do tyłu zmienia tylko silnik.
boban napisał(a):tryb indywidualny: podświetlenie na czerwono
piorun napisał(a):W FR 2016 jest taka opcja
Vampire1984 napisał(a):Ciekawostka z Seatem ST Style 1.4/150 z DCC na 225/45/17 Dunlop Sport Maxx RT
https://www.youtube.com/watch?v=Qyxq9-J_NAw
Cro0lick napisał(a):Vampire1984 napisał(a):Ciekawostka z Seatem ST Style 1.4/150 z DCC na 225/45/17 Dunlop Sport Maxx RT
https://www.youtube.com/watch?v=Qyxq9-J_NAw
Ktoś zna hiszpański i rozumie o co chodzi z oponami? Od slalomu i przejechanego kilka razy testu łosia zostały tak zniszczone? Dla mnie wygląda, jakby z tymi oponami było coś nie tak co najmniej.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość