Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Brak możliwości wyciągnięcia tylnego środkowego zagłówka

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Brak możliwości wyciągnięcia tylnego środkowego zagłówka

Postprzez JanuszJanuszewski » 17 czerwca 2017, 21:46

Witajcie.

Otóż mam problem tego typu, że nie mogę regulować ani wyciągnąć tylnego środkowego zagłówka. :?:
Wszystkie inne normalnie działają góra dół lub też można je zdemontować całkowicie.
Środkowy tylny nie da się ruszyć ale, właśnie, z jednym małym ale. Jako tako jak wcisnę ten "przycisk" przy tym okrągłym plastikowym wlocie na dole, który służy do odblokowania regulacji to on działa normalnie i prowadnica właśnie z tej strony rusza się, ta z drugiej strony gdzie nie ma tego "przycisku" nawet nie drgnie. Normalnie jakby była przyspawana.
W efekcie jestem w stanie podnieść ten zagłówek tylko z jednej strony zaledwie na 1-2cm ale jeszcze raz nadmienię, tylko z jednej strony więc jest on przechylony podczas próby podniesienia. Próbowałem już drzeć to dosłownie "na chama" ale odpuściłem ponieważ nie chcę przesadzić i finalnie tego w jakiś sposób, uszkodzić? Bo może to ma tak być fabrycznie?

Mam do Was prośbę. Szczególnie do posiadaczy Leona 5F 5D wersji poliftowej, ewentualnie przedliftowej jeżeli w kwestii zagłówków nic się nie zmieniło. Czy moglibyście zobaczyć jak to wygląda w Waszych samochodach? Z góry dzięki.
JanuszJanuszewski
Signo
Signo

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Brak możliwości wyciągnięcia tylnego środkowego zagłówka

Postprzez Ebec » 18 czerwca 2017, 07:19

Z tego co pamietam jeszcze z odbioru z salonu to tylny zaglowek srodkowy mozna bylo wysunac tylko "kawalek" w porownaniu do pozostalych co troche mnie zdziwilo ale ten model tak ma :) jesli nie wysuwa Ci sie jedna strona w ogole to ewidetnie ASO :)
ObrazekObrazek
Ebec
Stella +
Stella +

Auto: C300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Blejdzik » 19 czerwca 2017, 12:09

JanuszJanuszewski napisał(a):Witajcie.

W poliftowym kombi (zakładam, że w hatchbacku jest tak samo) wszystkie trzy zagłówki wysuwają się do góry bez naciskania przycisku - po podniesieniu blokują się w górnej pozycji (jest tylko jedna). Aby spuścić zagłówek, trzeba nacisnąć przycisk. Żadnego zagłówka nie da się całkiem wyjąć. Środkowy zagłówek podnosi się na ok. 2-3 cm (obie strony).
Blejdzik
Stella
Stella

Auto: Leon ST FR DSG
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Postprzez Cobra_o7o » 19 czerwca 2017, 13:44

A u mnie zewnętrzne unoszą się po odblokowaniu i idą wyżej, środkowy wyciąga się swobodnie i blokuje po ok. 3cm.
Poliftowy 5d.
Cobra_o7o
Sport
Sport

Auto: odrzutowe
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez AilO » 19 czerwca 2017, 15:37

Blejdzik napisał(a):W poliftowym kombi (zakładam, że w hatchbacku jest tak samo) wszystkie trzy zagłówki wysuwają się do góry bez naciskania przycisku - po podniesieniu blokują się w górnej pozycji (jest tylko jedna). Aby spuścić zagłówek, trzeba nacisnąć przycisk. Żadnego zagłówka nie da się całkiem wyjąć. Środkowy zagłówek podnosi się na ok. 2-3 cm (obie strony).

A jednak się da :) Nie próbowałem ze środkowym, ale pozostałe tak.
Po przeciwnej stronie przycisku masz dziurkę/wgłębienie. Naciśnij tam czymś i wyjmiesz zagłówek :)
AilO
Stella +
Stella +

Auto: leon

Postprzez Blejdzik » 19 czerwca 2017, 15:45

AilO napisał(a):
Blejdzik napisał(a):W poliftowym kombi (zakładam, że w hatchbacku jest tak samo) wszystkie trzy zagłówki wysuwają się do góry bez naciskania przycisku - po podniesieniu blokują się w górnej pozycji (jest tylko jedna). Aby spuścić zagłówek, trzeba nacisnąć przycisk. Żadnego zagłówka nie da się całkiem wyjąć. Środkowy zagłówek podnosi się na ok. 2-3 cm (obie strony).

A jednak się da :) Nie próbowałem ze środkowym, ale pozostałe tak.
Po przeciwnej stronie przycisku masz dziurkę/wgłębienie. Naciśnij tam czymś i wyjmiesz zagłówek :)

Faktycznie jest dziurka - dzięki za tipa :)
Blejdzik
Stella
Stella

Auto: Leon ST FR DSG

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne