Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ciezko kupić nowy samochód bez AC. Jednak nie o to pytam:)mczelny2401 napisał(a):Kolego zapłać AC i spij spokojnie
shreku napisał(a):U mnie tez:)
Dostalem na fejsie w pewnej grupie. Ale nie wiem na ike to żart na ile pełna instrukcja
Taka pełna dezaktywacja to inny proces:
- Włącz światła
- Ustaw radio na 99.2
- Włacz prawy potem lewy kierunkowskaz
- Włącz Wycieraczki na maximum
- Wyłącz światła
- Otwórz bagażnik (pełne otwarcie)
- Zamknij bagażnik
- Otwórz bagażnik (lekkie uchylenie)
- Zamknij bagażnik
- Otwórz drzwi kierowcy
- Zamknij drzwi kierowcy
- Otwórz bagażnik
- Radio na 90.4
- Dotknij czujnika
- Zamknij bagażnik
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Kozak napisał(a):› Zaryglować samochód za pomocą przycisku na kluczyku.
› W ciągu 5 s dotknąć palcem czujnik na klamce drzwi.
To jasne z Superba. W instrukcji Leona jest " zaryglować kluczykiem" . Może włożyć KLUCZYK do dziury pod zaślepką? [emoji38][emoji38] zamiast "zamknąć drzwi pilotem".Kozak napisał(a):Kozak napisał(a):› Zaryglować samochód za pomocą przycisku na kluczyku.
no chyba prościej się już nie da
Kozak napisał(a):Kozak napisał(a):› Zaryglować samochód za pomocą przycisku na kluczyku.
› W ciągu 5 s dotknąć palcem czujnik na klamce drzwi. [/quotei]
no chyba prościej się już nie da
marekwar napisał(a):Czepiam się bo nic nie działa dotykiem.
marekwar napisał(a):A propos - jak długo dotknąć?
Dorob mikrowylacznik na pilocie i nim odlaczaj baterię. Proste i skuteczne. Może nieco mało estetyczne.valdes73 napisał(a):Oopierdliwe to... Nie ma sposobu, żeby nie trzeba było za każdym razem powtarzać tej procedury?
Cobra_o7o napisał(a):o co kessy jak potem kombinacje?
Cobra_o7o napisał(a):Po co kessy jak potem kombinacje?
szadubaba napisał(a):A kto z was ma wylozony portfel / kieszen folia zeby zapobiec kradziezy kasy przez chipy w kartach bankomatowych?
Poki co Leon 5F nie widnieje w statystykach kradziezy, sa ciekawsze samochody do kradziezy.
Pewnie chodzi o nadajnik do namierzania samochodu (obsługuje to zewnętrzna firma)valdes73 napisał(a):szadubaba napisał(a):A kto z was ma wylozony portfel / kieszen folia zeby zapobiec kradziezy kasy przez chipy w kartach bankomatowych?
Poki co Leon 5F nie widnieje w statystykach kradziezy, sa ciekawsze samochody do kradziezy.
I tego będę się trzymał, taką mam nadzieję, choć ponoć nadzieja matką głupich![]()
Seat zaproponował mi jako dodatkowe zabezpieczenie jakieś ustrojrstwo za tysiąc złotych plus montaż plus abonament za 40zł netto miesięcznie - nie wiem co to ale...podziękuję...
Jaką masz wersję Leona bo na Xcellence, jak potwierdza kolega wcześniej, nie działa dezaktywacja Kessy?Kozak napisał(a):marekwar napisał(a):A propos - jak długo dotknąć?
po prostu dotknąć klamki z zewnątrz , 1 sek. wystarczy
Kozak napisał(a):Z instrukcji Superba:
Dezaktywacja systemu KESSY
› Zaryglować samochód za pomocą przycisku na kluczyku.
Dezaktywacja zostanie potwierdzona jednokrotnym mignięciem kierunkowskazów.
System KESSY zostanie automatycznie ponownie aktywowany po odryglowaniu
pojazdu.
Tak.valdes73 napisał(a):Kozak napisał(a):Z instrukcji Superba:
Dezaktywacja systemu KESSY
› Zaryglować samochód za pomocą przycisku na kluczyku.
Dezaktywacja zostanie potwierdzona jednokrotnym mignięciem kierunkowskazów.
System KESSY zostanie automatycznie ponownie aktywowany po odryglowaniu
pojazdu.
Rozumiem, że to odryglowanie następuje przy użyciu pilota? A nie Kessy? Czyli dezaktywujemy wg powyższej instrukcji i do auta możemy wejść tylko i wyłącznie poprzez użycie pilota a nie włożenie ręki za klamkę?
valdes73 napisał(a):Rozumiem, że to odryglowanie następuje przy użyciu pilota? A nie Kessy? Czyli dezaktywujemy wg powyższej instrukcji i do auta możemy wejść tylko i wyłącznie poprzez użycie pilota a nie włożenie ręki za klamkę?
Kozak napisał(a):po wyłączeniu Kessy otworzysz go tylko pilotem, szarpanie za klamkę nic nie daje , otwierania kluczykiem nie sprawdzałem bo u mnie nie ma fizycznego grotu
potter napisał(a):Jak dobrze pójdzie to ja odbiorę swojego Xcellence za dwa tygodnie. Postaram się wtedy od ręki sprawdzić to w salonie i może od razu w ASO.
marekwar napisał(a):zy piszesz o Leonie czy Superbie bo się zgubiłem?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości