Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana reflektora LED - usterka regulacji zasięgu reflekto

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana reflektora LED - usterka regulacji zasięgu reflekto

Postprzez pingor » 23 grudnia 2017, 20:13

Witam, kupiłem auto po delikatnej stłuczce, zbity został reflektor LED model polift 2017 oraz halogen dolny. Halogen zamówiłem nowy, a lampę kupiłem używaną. Po wymianie bez problemu wszystko zaczęło działać bez problemu. Działają dzienne, drogowe, mijania, doświetlanie halogenami też działa - także wszystko idealnie. Auto po odpaleniu również rusza tą lampą także silniczek regulacji na pewno działa ! Jedynie auto krzyczy "usterka: regulacja zasięgu reflektorów" oraz "zakłocenie: oświetlenie samochodu".

Niestety nie mam VCDS, jedynie zwykły ELM pod Bluetooth :(

U siebie w mieście mam jedynie salon VW/SKODA - dostałem informację, że tylko ASO SEATA może mi pomóc i że albo mam uszkodzony regulator w lampie albo przez złe kodowanie lampy przez co jest błąd na kompie.

Faktycznie tylko ASO umie takie bajery ogarnąć czy lepszy magik elektryk od VAG-ów mi to ogarnie.
Spotkał się już ktoś z takim problemem ?

PS. kasował ktoś poduszki w ASO ? Mam wymienioną poduchę kierowcy, kolanową i pasy po regeneracji ( deska na szczęście cała ) i zastanawiam się czy jechać to kasować to do ASO czy lepiej nie biorąc pod uwagę że auto ma aktualnie 6 miesięcy.
pingor
Stella +
Stella +

Auto: LEON ST 2017
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne