Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
dragonflymr napisał(a):Chyba gdzieś to już było, jak wycieraczki są w trybie auto (że niby same się włączają jak jest deszcz) to robią taki mały myk przy włączaniu zapłonu... ale może cos mi się pokręciło
Muszę się przyjrzeć czy faktycznie zależy od trybu wycieraczek ale na pewno wcześniej to widziałem.
mczelny2401 napisał(a):Coś ci się pomieszało kolega marekwar, ma rację
Krzysiek8167 napisał(a):A macie panowie jakiś patent na to, że wycieraczki przednie są twarde? nie wiem dlaczego, ale kupę hałasu robią przy wycieraniu, jakby guma była za twarda; auto nowe odebrane w tamtym tygodniu. Macie może jakiś patent na to, poza wymianą wycieraczek - są nowe
dragonflymr napisał(a):Jak ktoś gdzieś już wspomniał ta wspaniała funkcja może skrócić życie piórJeśli w zimę nam nieco przymarzną to ten ruch może im nie wyjść na zdrowie - chyba że się mylę? Jeśli się nie mylę to da się to jakoś wyłączyć?
B3N napisał(a):A masz jakieś dowody na to czy tylko gdybasz?
B3N napisał(a):A na pewno masz nowe / oryginalne od nowości?
Na pierwszy montaż są wycieraczki które mają grafitem pokryte gumy, żeby mniej hałasować.
countryfan napisał(a):To ja się podłączę pod temat - ile kosztują nowe oryginalne pióra w ASO? Wysłałem maila i nie odpisali, a dodzwonić się nie idzie (ASO Kraków i okolice to lekka kpina).
Numery OE to bodaj 5F1955425 i 5F1955426.
Ps. Gdzie online najlepiej zamówić oryginalne części Seat - gdzie zamawiacie?
Dzięki.
B3N napisał(a):countryfan napisał(a):To ja się podłączę pod temat - ile kosztują nowe oryginalne pióra w ASO? Wysłałem maila i nie odpisali, a dodzwonić się nie idzie (ASO Kraków i okolice to lekka kpina).
Numery OE to bodaj 5F1955425 i 5F1955426.
Ps. Gdzie online najlepiej zamówić oryginalne części Seat - gdzie zamawiacie?
Dzięki.
Przynajmniej ze 40-50% więcej kosztują niż w sklepie.
Nie kupujemy w ASO, bo w ASO to są te same wycieraczki co na rynku tylko zamiast logo SEAT jest BOSCH lub VALEO.ale w normalnej cenie dla ludzi bez ogromnej marży. Szanujmy swoje pieniądze.
B3N napisał(a):Oczywiście masz racje. Z częściami często jest karencja, ewentualnie Oryginały (ASO) są z lepszych partii produkcji, ewentualnie troszkę inny skład produktu. Pełna zgoda. Często jest większa kontrola jakościowa...to fakt i zgadzam się z Tobą...
Ja po prostu patrze na współczynnik Value for money... jeśli coś ma być 5 procent lepsze a kosztuje 2 razy tyle to nie kupuje.
Często w oryginałach są niuanse które robią klientowi różnice, typu plastik jest perfekt docięty i wszytko wchodzi jak w masło.
Dużo osób kupowało nakładki na pedały z Chin, a ja bym kupił oryginały (drogo bo drogo) ale bym się nie wkurzał że kuźwa plastik jest miękki, albo 2 mm źle docięty i ciężko wchodzi.
A jeśli chodzi o wycieraczki to markowe wycieraczki też są dobre:)
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość