Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

fabryczna blokada skoku amortyzatorów przednich

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

fabryczna blokada skoku amortyzatorów przednich

Postprzez PotterH » 26 stycznia 2019, 19:47

Dzień Dobry,

jako, że jestem nowym użytkownikiem Seata Leona, jest to mój pierwszy post, więc na początku chciałbym się ze wszystkimi przywitać i z góry podziękować za każdą dyskusję w jakiej będę uczestniczył na tym forum :)

ale do rzeczy... Leosia kupiłem z salonu, nowe auto, radość ogromna , ... która bardzo szybko przemieniła się w złość i zdenerwowania. A mianowicie jeden z salonów ( nie będę tu robił reklamy, chociaż bardziej to antyreklama) przygotowując mi auto do sprzedaży zapomniał o jednym małym szczególiku... a mianowicie o blokadach amortyzatorów, a konkretniej o ich demontażu.

Z tego co się orientuje takie blokady montowane są u producenta, a ściągane na przeglądzie zerowym przed wydaniem auta klientowi. Dzięki nim autko sobie bezpiecznie jedzie zabezpieczone z słonecznej Hiszpanii.

Ja miałem wątpliwą przyjemność pierwsze kilka setek kilometrów jeżdżenia z tym dziadostwem - i o ile pierwsze kilometry pędziłem drogami, jak na polskie warunki płaskimi jak stół, tak moja radość z podróżowania tym autem skończyła się w momencie wjechania na drogę dziurawą niczym ser szwajcarski.

Oczywiście auto zostało natychmiastowo skierowane do serwisu, gdzie zostały ściągnięte blokady, ale niesmak, zdenerwowanie i złość na dilera została i wątpię, że kiedykolwiek da się to usunąć z pamięci.

Pytanie do Was forumowiczów - spotykaliście się kiedyś z takimi sytuacjami, często zdarzają się takie przypadki?, co o tym wszystkim sądzić?

Dziękuję za odpowiedź i gorąco Wszystkich pozdrawiam,
PotterH
Stella
Stella

Region: wielkopolskie
Auto: Leon
Silnik: benzyna inny

Reklama

Re: fabryczna blokada skoku amortyzatorów przednich

Postprzez Oracle » 26 stycznia 2019, 20:00

Nie taki shit happens w serwisach/u dealerów... :-P
Oracle
Sport
Sport

Auto: Audi A5
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez mariuszes » 26 stycznia 2019, 21:15

Słabo.. Ale to dziwie sie, że ani handlowiec, ani Ty ani nikt tego nie wyłapał przy odbiorze auta, bo przeciez auto stoi na tym jak na szczudłach..
mariuszes
Stella
Stella

Auto: O2FL
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez trezor » 3 lutego 2019, 12:36

Mój brat miał to samo w golfie. Był nawet w serwisie, że zawieszenie źle działa, to dostał odpowiedź, że wersja RLine ma twardsze zawieszenie i to normalne, tak jak jest. Po 1,5 roku wymiana kompletnego zawieszenia na koszt dealera.
trezor
Sport
Sport

Auto: C300
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez flito » 3 lutego 2019, 13:15

Dostaliśmy do firmy takie Ibizy. Nikt ich u nas nie sprawdzał, poszła do klienta na wynajem.
Klient przejechał kilkaset kilometrów.. Mówił że coś twarde zawieszenie. Przejechałem się tym i masakra... Od razu telefon do seata, i niech biorą to na lawetę....
flito
Signo
Signo

Auto: Seat LEON
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne