Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Pęknięta szyba

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Pęknięta szyba

Postprzez pepe1906 » 8 lutego 2019, 21:46

Witam, żonie dzisiaj strzelił kamień w przednią szybę, Jest odprysk i delikatne pęknięcie. auto na gwarancji. szkodę zgłosiłem telefonicznie do ubezpieczyciela i wybralem do naprawy aso Seata. Ktoś miał podobny przypadek? Aso zajmie się papierologią z ubezpieczycielem? mam przyjechać na oględziny. Auto wg mnie jezdne ale lepiej samemu jechać czy zamawiać lawete?
pepe1906
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Pęknięta szyba

Postprzez ksl » 8 lutego 2019, 23:04

Jak jezdne to po co zamawic lawete ?
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Region: mazowieckie
Auto: LCR++
Silnik: CDLA 2.0

Postprzez pepe1906 » 8 lutego 2019, 23:05

ubezpieczyciel stwierdzil przez tel, że skoro jezdne to bez lawety, a w aso w seacie powiedzieli, że skoro szyba to nie powinno się jezdzic. I badz tu madry
pepe1906
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez m1chal_p » 8 lutego 2019, 23:13

Jedź normalnie do ASO, 1.5 roku temu gdy miałem szybę do wymiany, na nową czekałem prawie 2 miesiące! Ciekawe ile teraz się czeka. Przez ten czas jeździłem z uszkodzoną :)
m1chal_p
Stella +
Stella +

Region: pomorskie
Auto: Seat Leon Cupra ST
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez ksl » 8 lutego 2019, 23:13

Jak Co szyba nie wpadla do srodka, a podejrzewam ze to jest mikro odprysk+ pajak to umow soe spokojnie i jezdzij do momentu wymiany. Jak bagiety zatrzymaja powoedz ze stalo to sie 5 min temu. Jezdze tak juz pol roku. A uszkodzenie sam zalepilem bo szkoda wymieniac szybe bo zaraz bedzoe to samo... btw mam juz 2 pekniecie :x w innym miejscu. Drogi sa uslane kamieniami a przy predkosciach 200+ to szyba strzela jak fajerwerki 1wszego.
Obrazek
CupraR333 1P MY12 TRACK TOY
CupraR 4drive 5F ST Family car

Obrazek

http://www.youtube.com/user/MultiKsl
ksl
Sympatyk LeonClub

Auto: LCR++

Postprzez Podkopnik » 9 lutego 2019, 10:32

Aso miało na myśli prawo. Bo według niego takim autem nie powinieneś się poruszać po drogach. Jak trafisz na złego policjanta to Ci dowód zabierze. Takie są fakty. Nie przewidzisz co się może wydarzyć.Zależy ile masz tym autem jeździć. Ja jeżeli bym miał taką sytuację i auto zastępcze w cenie to chwili bym się nie zastanawiał i wziąłbym lawetę i zastępczaka. Chyba że masz do nich podjechać od razu to bym się nie bawił w lawety. Ubezepiczyciel zawsze będzię chciał zaoszczedzić . Mi w kolizji odpadła tablica rejestracyjna razem z ramką oraz miałem uszkodzony zderzak. Pani też zapytała czy auto jest jezdne to jej powiedziałem ze nie bo bez tablicy autem poruszać się nie można. Nie było więcej pytań. Wszystko zależy od Ciebie. Ja się już nauczyłem z doświadczenia, że lepiej robić wszystko zgodnie z prawem bo zawsze jak coś się nie zgadza to akurat Cię zatrzyma policja.
Prywatny Detektyw https://bez-sladu.pl/ 501-466-215
Podkopnik
Sport
Sport

Auto: Leon 1M
Silnik: AJQ 1.8

Postprzez Albert1988 » 9 lutego 2019, 10:47

Podepne się pod temat. Miał ktoś doświadczenia z PZU i ich pakietem auto szyba? W lato zrobił mi się odprysk i przy ostatnim odnowieniu polisy w styczniu wykupiłem w/w pakiet. Jednak w warunkach ubezpieczenia jest info, że to oni mają podwykonawce, który wymienia szyby.
Albert1988
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.4 fr

Postprzez ramzei » 9 lutego 2019, 14:31

Albert1988 napisał(a):Podepne się pod temat. Miał ktoś doświadczenia z PZU i ich pakietem auto szyba? W lato zrobił mi się odprysk i przy ostatnim odnowieniu polisy w styczniu wykupiłem w/w pakiet. Jednak w warunkach ubezpieczenia jest info, że to oni mają podwykonawce, który wymienia szyby.

Pakiet szyba to bujda... Nie będzie zwyżki tylko i wyłącznie jak przedłużysz umowe AC w PZU... A tak u każdego ubezpieczyciela jesteś widoczny, że miałeś po prostu szkodę... Dlatego, warto się zastanowić, czy nie wymieniać szyby na własną rękę co poza aso można się zmieścić w 2k brutto... Co dla kogoś kto ma kilka samochodów na AC będzie to taniej niż podwyżki w nowym roku ubezpieczeniowym ;)
Był Leon ST FR 1.4 125 emotion red
Jest Leon ST Cupra 300 4Drive nevada white
ramzei
Sport
Sport

Auto: Leon ST Cupra 4Drive
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne