Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
sugeruje, ze nie byłeś w 2018 na przeglądzie... Chyba, że rok pomyliłeś...I teraz pytanie abym nie stracił gwarancji powinienem udać się na przegląd do 13.02.2018
servo napisał(a):Opisujesz sytuację, kiedy przejechałeś 39 tys. km i nie byłeś jeszcze na żadnym przeglądzie, czy byłeś już na przeglądzie 13.02.2018?
Bo trochę niejasno piszesz:sugeruje, ze nie byłeś w 2018 na przeglądzie... Chyba, że rok pomyliłeś...I teraz pytanie abym nie stracił gwarancji powinienem udać się na przegląd do 13.02.2018
piorun napisał(a):Mnie tam jeszcze nigdy żadne ASO na mail'a nie odpowiedziało. To już chyba lepiej wysłać zapytanie przez główną stronę Seat'a albo jeszcze lepiej przez facebook'a.
speedfr napisał(a):Wymieniacie filtr powietrza co roku razem z wymianą oleju ? Usłyszałem dzisiaj w ASO że według producenta wymiana filtra powietrza przewidziana jest na 90 tys km co jest dla mnie absurdem bo jak ktoś robi rocznie 10 tys to filtr będzie wymieniony według nich za 9 lat
Piotrek1255 napisał(a):Niestety Pan z Aso nie zbyt zadowolony podjęta prze ze mnie decyzją
Marcin_1p napisał(a):Ludzie nie wymieniajcie oleju co 30kkm, potem się słyszy że dopiero 150kkm i problemy z silnikiem.. może już widzieliscie ale wrzucę tutaj... dlaczego warto po dotarciu zmienić oliwę
https://youtu.be/nhxYLPvTQOo
flito napisał(a):Owszem, pierwszy olej należy wymienić wcześniej
Bo skrzynia nie pracuje w tak wysokich temperaturach, nie ma pierścieni szorujących po ściankach cylindra ani masywnych elementów pracujących ruchem posuwisto-zwrotnym. W skrzyni nie natryskuje się oleju na denko tłoka. Dlatego też wielu producentów (aut, nie skrzyń) mówi, że oleju w klasycznym automacie się nie wymienia a w bardzo delikatnym DSG zalecaja wymiane co 60 tys. km. Natomiast w silniku LL co 30 tys. a normalnie co 10 lub 15 tys.zomb napisał(a):co ze skrzynią biegów? idąc tokiem rozumowania Łysego dlaczego nie głosi że w skrzyni też należy wymienić olej po dotarciu 1k km?
zomb napisał(a):racja jest po jednej i drugiej stronie, mnie dziś naszło coś innego:
tyle się mówi o docieraniu silnika, wymianie oleju po 1000km opiłkach itd.
a co ze skrzynią biegów? idąc tokiem rozumowania Łysego dlaczego nie głosi że w skrzyni też należy wymienić olej po dotarciu 1k km?
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość