Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Podpięcie się pod skrzynkę bezpieczników

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Podpięcie się pod skrzynkę bezpieczników

Postprzez Tomektr » 18 lipca 2019, 16:41

Witam.
Czy ktoś podpinał się pod skrzynkę bezpieczników pod kierownicą w puste miejsce czyli od tyłu (nie przez bajpas). Jeśli tak to czy ciężko wyciągnąć skrzynkę. Trzymają ją trzy zatrzaski, z tym raczej nie powinno być problemu, tylko czy przewody pozwolą ją na tyle odchylić by wsadzić przewód z pinem w puste miejsce?? I tu rodzi się następne pytanie, czy ktoś wie jaki to pin. Chce się wpiąć w gniazdo bezpiecznika typu ATS.
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Reklama

Re: Podpięcie się pod skrzynkę bezpieczników

Postprzez andrew56 » 19 lipca 2019, 21:28

Tak , robiłem to gdy dokładałem wiązkę instalacji haka.Jest jednak konieczny demontaż poduszki powietrznej tej zabezpieczającej nogi kierowcy.Jest ona na 3 śrubach. Dwie możesz odkręcić bez problemu , trzecia jednak jest dostępna po wyłamaniu zaślepki plastików kokpitu...i to widać że była jakaś ingerencja.
Sorry jestem teraz na wakacjach i nie podeślę Ci linka ale było to pokazane w tutorialach montażu haka westwalii.
andrew56
Stella +
Stella +

Region: wielkopolskie
Auto: Leon 3
Silnik: DADA 1.5

Re: Podpięcie się pod skrzynkę bezpieczników

Postprzez Tomektr » 23 lipca 2019, 19:07

Faktycznie demontaż poduszki by ułatwił sprawę. Dwie śruby (lewa i środkowa) to nie ma problemu, a z tą trzecią po prawej to jest utrudniony dostęp ale chyba do ogarnięcia :D Będziem walczyć :mrgreen: Czytałem w serwisówce że przy odłączaniu poduszki (akurat tej od nóg bo ta mnie interesuje) trzeba odłączyć kabel minusowy od akumulatora. To jest oczywiste, ale jest też napisane że kabel odłączamy na WŁĄCZONYM zapłonie :shock:
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne