Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

migająca tylna lampa

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

migająca tylna lampa

Postprzez pepe1906 » 9 grudnia 2019, 18:58

witam
dzisiaj zauważyłem, że miga mi od góry tylna lampa z prawnej strony, która jest na klapie bagażnika. Ktoś miał podobny problem. autko ma rok.
pepe1906
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: migająca tylna lampa

Postprzez zoltaibiza » 10 grudnia 2019, 10:11

pepe1906 napisał(a):witam
dzisiaj zauważyłem, że miga mi od góry tylna lampa z prawnej strony, która jest na klapie bagażnika. Ktoś miał podobny problem. autko ma rok.

Miga czy pulsuje ?
Obrazek

Z O L T A I B I Z A
zoltaibiza
Sport
Sport

Region: śląskie
Auto: Leon + Versys 1000
Silnik: turbo diesel inny

Postprzez jankow_sky » 10 grudnia 2019, 10:39

Ja miałem sytuacje, że zaznaczona na dołączonym zdjęciu cześć lampy zaczęła migać jakby coś nie stykało. Raz tylko to zauważyłem po zamknięciu auta na zaświeconych światłach comming home. Pomurgalo chwile i przestało, tego dnia wcześniej byłem na myjni i bym dosyć zimny wieczór. Niestety nie wiem czy czasami podczas jazdy dalej czasami nie miga, a jak podjade do ASO to powiedzą ze przecież działa. Na złość zanim zacząłem nagrywać telefonem miganie ustało. Obrazek
jankow_sky
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon 5F
Silnik: CJXA 2.0

Postprzez pepe1906 » 13 grudnia 2019, 21:26

u mnie migała i dokładnie to samo się działo. również po myjce tylko, że wieczór nie był zimny. problem sam ustąpił. zobaczymy do następnego mycia...
pepe1906
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon

Postprzez trip666 » 20 grudnia 2019, 18:34

Miałem to samo za kazdym razem kiedy mocniej wymylem tyl auta na myjni cisnieniowej. Okazalo sie ze z powodu nieszczelnosci woda dostaje sie do wnetrza lampy i zalewa jakas wiazke. Lewa lampa w klapie zostala wymieniona na nowa w ramach gwarancji i po problemie. Zglos sie do serwisu na naprawe gwarancyjna, bo problem jest znany w Seacie

-- 20 grudnia 2019, 18:33 --

Popatrzylem na kwit z naprawy i w Seacie maja zarejestrowana ta usterke pod nr TPI 2053900/1
trip666
Stella
Stella

Auto: Leon 5F

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne