Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Wymiana kierownicy manetki

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Wymiana kierownicy manetki

Postprzez lukasz53 » 24 lipca 2020, 11:27

Czy ktoś wymieniał kierownicę, która nie miała manetek zmiany biegów na taką z manetkami? Oraz czy może się ktoś podzielić czy wymiana takiej kierownicy wiąże się z jakąś większą ingerencją.

-- 24 lipca 2020, 12:27 --

Dowiedziałem się, że nie trzeba montować nowej kierownicy, tylko wystarczy dołożyć łopatki, ktoś może potwierdzić ?
lukasz53
Stella +
Stella +

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon
Silnik: benzyna 1.4

Reklama

Re: Wymiana kierownicy manetki

Postprzez ma16 » 24 lipca 2020, 13:52

Wymienialem cala kierownice na ta z lopatkami koszt niewielki za kierownice dalem cos kolo 400 zl wymiana p2p oraz nie trzeba bylo nic kodować
ma16
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon ST FR CJSA
Silnik: CJXA 2.0

Re: Wymiana kierownicy manetki

Postprzez ramzei » 25 lipca 2020, 10:06

lukasz53 napisał(a):Dowiedziałem się, że nie trzeba montować nowej kierownicy, tylko wystarczy dołożyć łopatki, ktoś może potwierdzić ?

Ja u siebie w customowej kierownicy z cupry R manual dołożyłem manetki z Audi B8. Ale musiałem przerzucić przyciski z ori kierownicy bo te nie miały wtyczki do podłączenia manetek i ogólnie nie działały.

Mam też ibize z dsg bez manetek, kierownice są identyczne jak w Leonie. Nie da się tam po prostu założyć kierownicy z manetkami bo brakuje dwóch kabli. Jak podłączyłem przyciski które obsługują manetki to w ogóle nie zadziałały. Ale życzę powodzenia.
Był Leon ST FR 1.4 125 emotion red
Jest Leon ST Cupra 300 4Drive nevada white
ramzei
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon ST Cupra 4Drive
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne