Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

ST FR 3 foteliki na tylnej kanapie

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

ST FR 3 foteliki na tylnej kanapie

Postprzez Thomash » 14 stycznia 2021, 12:15

Witam szanowne grono Tatusiów :-) Czy ktoś może przerabiał ten temat i udało mu się upchnąć 3 foteliki na tylnej kanapie dla 5latki, 3 latki i nosidełko z niemowlakiem ? Czy może będę pierwszy na forum, który tego dokona zamiast od razu szukac S-Maxa (aczkolwiek przyznam sie, że taki pomysł juz mi przemknął przez głowie i allegro poprzeglądane) ? :-D dobrze by było żeby przy tym upakowaniu zachować jednak jakąś dozę bezpieczeństwa, czyli żeby fotelik nie spoczywał na foteliku.
Thomash
Stella +
Stella +

Region: śląskie
Auto: Leon 5F FR ST
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Re: ST FR 3 foteliki na tylnej kanapie

Postprzez ST_Leon » 14 stycznia 2021, 17:25

Cześć
Nie chcę Ciebie martwić ale nawet ilość miejsca w moim ST jest zbyt mała na trzy foteliki. O ile jeszcze jakiś model bez bazy udałoby się wcisnąć to będzie sztuka dla sztuki. W przypadku ewentualnego zderzenia to nie zagra i ja osobiście bałbym się ryzykować, tym bardziej, że tu chodzi o dzieci. Zderzenie powoduje, że fotelik "pracuje" a więc o ile do przodu się zbytnio nie przesunie o tyle w bok nieco już tak. Rozwiązaniem jest wykorzystanie przedniego dla najstarszego dziecka ale wtedy żony już nie zabierzesz. Piszę to na bazie tego jak wygląda przestrzeń z dwoma fotelikami na kanapie, które są na skrajnych miejscach i ile zostaje pomiędzy nimi.
ST_Leon
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.5 TSI
Silnik: benzyna inny

Postprzez tomek176 » 22 stycznia 2021, 16:40

Generalnie kwestia sprawdzenia. Zaocznie może być trudno, ale polecam fachowców z 8 gwiazdek. Sklepy w Wałbrzych, Opole, Wrocław, Kraków, Dąbrowa Górnicza. Znają się na tym i z pewnością pomogą. Bezpieczeństwo przede wszystkim. Samemu nie warto kombinować.

Wysłane z mojego HD1903 przy użyciu Tapatalka
tomek176
Stella +
Stella +

Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1.5 TSI ST FR

Postprzez jarek010101 » 24 stycznia 2021, 10:53

Również mam zamontowane 2 foteliki z tyłu i nie widzę miejsca na trzeci. Gdybym chciał zabrać 5 osób na pokład, to przypuszczam, że musiałbym jeden fotelik przenieść na przód a żona ląduje na tylnej kanapie (dobrze, że żona ma niewielkie gabaryty :wink: )
jarek010101
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon III ST FR
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez ST_Leon » 24 stycznia 2021, 20:35

jarek010101 napisał(a):Również mam zamontowane 2 foteliki z tyłu i nie widzę miejsca na trzeci. Gdybym chciał zabrać 5 osób na pokład, to przypuszczam, że musiałbym jeden fotelik przenieść na przód a żona ląduje na tylnej kanapie (dobrze, że żona ma niewielkie gabaryty :wink: )

Taka żona to skarb - małe jest piękne mówią :-)
U mnie żona duża ale ja też nie jestem mały więc u mnie w Leonie wiatr nie hula zbytnio.
A poważnie to trzy foteliki nawet jeśli się zmieszczą cudem to mało bezpieczne rozwiązanie. Lepiej może pomyśleć o innym aucie.
I możecie się śmiać ale multipla w tym przypadku byłaby fajna ale chyba nie miała isofixów z tyłu :shock:
ST_Leon
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.5 TSI

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne