Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Ładowarka indukcyjna Leon FL

Dane techniczne, osiągi, eksploatacja....

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Ładowarka indukcyjna Leon FL

Postprzez tomekgliwice » 9 kwietnia 2021, 20:03

Cześć,
czy ktoś z Was montował samodzielnie ładowarkę indukcyjną do Leon po FL. W sieci są dostępne Inbaye, ale pasują do nieco innego układu centralnej części deski rozdzielczej.
Jakieś numery części, rozwiązania?
tomekgliwice
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Leon ST
Silnik: benzyna turbo inny

Reklama

Re: Ładowarka indukcyjna Leon FL

Postprzez biz0n » 11 kwietnia 2021, 18:41

Ja robiłem, ale po czasie muszę ci powiedzieć że ładowanie sprawdza się tak sobie, za to schwek uważam za bardziej funkcjonalny.
Opisywałem to tutaj
Obrazek
biz0n
Signo
Signo

Auto: Seat Leon Xcellence
Silnik: CZCA 1.4

Postprzez tomekgliwice » 11 kwietnia 2021, 22:18

Dzięki za odpowiedź - nie wiedziałem, że to tyle roboty - zależy mi tylko na możliwości ładowania, sądziłem, że da się to zrobić na zasadzie wyciągnij-zamień, ale to jakaś koszmarna robota.
pozdrowienia,

biz0n napisał(a):Ja robiłem, ale po czasie muszę ci powiedzieć że ładowanie sprawdza się tak sobie, za to schwek uważam za bardziej funkcjonalny.
Opisywałem to tutaj
tomekgliwice
Stella
Stella

Auto: Leon ST
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez Yamakasi » 12 kwietnia 2021, 20:48

Ja ma ten oryginalny i tylko dlatego go mam bo był już zamontowany w aucie które kupiłem z placu. Max to 2A i to w polocie czyli ok 10W mocy. To jest mało a nawet bardzo mało. Lepiej wpiąć kabel. Raz że masz Android auto czy car play a po drugie większy prąd idzie (u mnie nawet wychodzi po 2,5A na rozładowanej baterii.

Bez sensu bajer.
Był Leon 5F FR (przed lift) 1.4TSI CZCA
Jest Leon 5F FR (po lift) 2.0TSI DKZA
Yamakasi
Sport
Sport

Region: małopolskie
Auto: Leon 5F
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez MarkusD » 13 kwietnia 2021, 11:50

Macie rację całkowicie bez sensu bajer, ja dokupiłem CarPlay2Air czyli mam bezprzewodowy CarPlay ...
Kładę telefon na półce i bez kabli łączy się z infotaimentem i ładuje się, w rejonach ze słabszym sygnałem wzmacniacz rzeczywiście wzmacnia sygnał GSM np odcinek od Ołomuńca do Ostrawy telefon leżał obok indukcji bo był na kablu nie można było słuchać radia bo był momentami sygnał 3G a tak tylko GSM, po położeniu na półkę i włączeniu się wzmacniacza sygnał poprawił się tak że LTE zaczął łapać.
Tak naprawdę półka indukcyjna naprawdę dobrze się spełnia, ma poważną wadę tzn gdy telefon pracuje (radio i nawigacja) i się ładuje następuje wytworzenie wysokiej temperatury, dlatego jadąc np do Chorwacji łączę po kablu, półka potrzebowała by dodatkowego chłodzenia, jadąc samochodem i telefon tylko się ładuje ewentualnie muzyka po Bluetooth , może pracować i nic się nie dzieje, CarPlay bezprzewodowy idzie po WiFi i tu już telefon zaczyna mocniej grzać.
W domu robiłem test z ładowarką indukcyjną Baseus dedykowaną do IPhona i nic się nie grzeje podczas pracy telefonu, tak przy okazji muszę zabrać do samochodu i zrobić test... ale to po kwarantannie mojej.
MarkusD
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR 2018
Silnik: benzyna 1.4

Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne